Οι δύο πιο «σπορ» εταιρείες του VW Group, η Porsche και η Lamborghini, δεν εμφανίζουν μεγάλο ζήλο να ασχοληθούν με τη Formula 1.

Από πέρυσι κιόλας, το όνομα της Porsche «έπαιζε» αρκετά ανάμεσα σε εκείνα που θα έκαναν το μεγάλο βήμα να μπουν στην F1, ενόψει και των αλλαγών στους κινητήρες το 2021. Ωστόσο, με το εν λόγω ζήτημα να έχει παγώσει, η εταιρεία του Zuffenhausen μοιάζει να μην ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο σπορ.

«Δεν είναι καιρός να ασχοληθούμε με την F1,» ήταν τα λόγια ανθρώπου μέσα από την VW, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην AutoBild.

Από τη μεριά του, ο CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali, τόνισε ότι και για την ιταλική φίρμα, η εμπλοκή με την F1 δεν είναι στα πλάνα της:

«Η επένδυση για να μπορέσεις να συμμετάσχεις, πόσο μάλλον για να κερδίσεις, είναι πολύ μεγάλη. Όσο υπάρχουν δύο ‘τάξεις’ μέσα στην F1, δεν είναι κάτι με το οποίο θέλουμε να εμπλακούμε. Αν το κάνουμε, θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και να κερδίσουμε.»

Και συνέχισε:

«Οι προτεραιότητες για τη Lamborghiniείναι διαφορετικές. Η Ferrariγεννήθηκε μέσα στους αγώνες. Όχι, όμως, κι η Lamborghini.»._Δ.Μ.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά