Αγώνες Formula 1

F1: Δεν προχωρά με την έφεση η McLaren, το πρωί η απόφαση της Williams

Η McLaren αποφάσισε να μην προχωρήσει με την έφεση κατά της ετυμηγορίας των αγωνοδικών σχετικά με τη RP20.

Νωρίτερα απόψε, η Ferrari επισημοποίησε την πρόθεσή της να εφεσιβάλει την απόφαση της FIA σχετικά με τα brake ducts της RP20. Λίγο μετά, το ίδιο έκανε κι η Renault, την ώρα που η Williams είπε στο Motorsport.com ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις το πρωί της Τετάρτης.

Η McLaren, από την άλλη μεριά, επέλεξε να μην προχωρήσει σε έφεση, παρά την αρχική της θέληση για το αντίθετο.

Στην σχετική ανακοίνωση, η ομάδα του Woking αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η McLaren Racing αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στις αποφάσεις των αγωνοδικών της FIA σε σχέση με τις ενστάσεις της Renault κατά της Racing Point.

"Η ομάδα χαιρετίζει τις αποφάσεις και τα ευρήματα των αγωνοδικών σε αυτή την υπόθεση και είναι σημαντικό ότι η FIA έχει δείξει ότι οι παραβιάσεις των κανόνων θα διερευνηθούν και θα τιμωρηθούν.

"Επιπλέον, η McLaren Racing είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η FIA θα διευκρινίσει περαιτέρω τους αθλητικούς και τεχνικούς κανονισμούς για την προστασία της Formula 1 ως άθλημα, όπου οι ομάδες ορίζονται σαφώς ως Κατασκευαστές, και εξαλείφει τη δυνατότητα ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 θα περιλαμβάνει αυτοκίνητα τα οποία, στην πραγματικότητα, είναι αντίγραφα άλλων αγωνιζόμενων.

"Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και μια ευρεία όψη όλων των παραγόντων, η McLaren δεν θα προχωρήσει σε έφεση για αυτή την υπόθεση.

"Επιπρόσθετα, η McLaren σέβεται τις αποφάσεις των Ferrari και Renault να ασκήσουν τις εφέσεις τους και θα παρακολουθεί τις διαδικασίες με ενδιαφέρον".

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση θα πάει πλέον στο Διεθνές Εφετείο._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου