Αγώνες Formula 1

F1: Δεν προχωρά το σχέδιο για sprint αγώνες αντί κατατακτήριων

Ο CEO της Formula 1, Chase Carey αποκάλυψε πως η ιδέα για sprint αγώνες αντί κατατακτήριων σε Αυστρία και Αγγλία δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αλλά τόνισε ότι το σπορ θα συνεχίσει να πειραματίζεται εν μέσω κορωνοϊού.

Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματός της, που θα αποτελείται από 8 αγώνες, δύο διπλούς σε Αυστρία και Μεγάλη Βρετανία.

Για τη Liberty Media, αυτή η πολύ ιδιαίτερη χρονιά παρουσιάζεται ως μία μεγάλη ευκαιρία για δοκιμές και αλλαγές με στόχο την αύξηση του θεάματος του σπορ - αλλά υπάρχει πάντα ο σκόπελος των ομάδων, που θα πρέπει να συμφωνήσουν για να γίνει πράξει μία ιδέα.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με τους sprint αγώνες στα GP Στυρίας (12/7) και 70ης Επετείου (9/8) που θα καθόριζαν αντί κατατακτηρίων το grid του κυριακάτικου αγώνα.

Ο Chase Carey, διευθύνων σύμβουλος της FOM, δήλωσε στο F1.com:

«Είχαμε συζητήσεις τα τελευταία δυο χρόνια για το αν πρέπει να εξετάσουμε τρόπους για να κάνουμε κάποιες αλλαγές που τιμούν το άθλημα, να σεβαστούμε αυτό που έχει κάνει το άθλημα σπουδαίο, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα είναι αλλαγές οι οποίες θα ενισχύσουν την εμπειρία των φιλάθλων.

«Έχουμε σκεφτεί κάποιες αλλαγές στο πλαίσιο αυτών των δύο διπλών αγώνων. Μία εξ αυτών ήταν οι sprint αγώνες με ανάποδο grid, κάτι με το οποίο δεν ήταν εξοικειωμένες όλες οι ομάδες και η πραγματοποίηση αλλαγών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα απαιτεί την ομόφωνη απόφασή τους.»

Και συνέχισε:

«Αλλάζουμε τα πάντα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μέσα στη σεζόν, αλλά θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε διάφορες ιδέες. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι απλώς τεχνάσματα. Η Formula 1 είναι ένα σπουδαίο άθλημα με μεγάλη ιστορία, σπουδαίους ήρωες, σπουδαίους αστέρες, απίστευτα ταλαντούχους οδηγούς, οπότε θέλουμε να τους σεβαστούμε όλους ως ένα βαθμό, αλλά θέλουμε και να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αναζητήσουμε τρόπους για να κάνουμε κάποιες αλλαγές.

«Η εποχή αυτή που είναι μοναδική,προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να δοκιμάσουμε κάτι που δεν νομίζω ότι θα κάναμε αν δεν πιστεύαμε ότι ήταν μια πραγματική δυνατότητα να προσθέσουμε κάτι στον αγώνα. Αλλά νομίζω ότι θα συνεχίσουμε [τις συνομιλίες] αλλά δεν θα είναι μοναδικό σε αυτό. Νομίζω ότι πάντα θέλουμε να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας και να δούμε εάν μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα για να βελτιώσουμε το άθλημα»._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου