07 Μαρ 2018

F1: Δοκίμασε το νέο σύστημα επανεκκίνησης η FIA

Η FIA έκανε το πρώτο τεστ για το νέο σύστημα επανεκκίνησης μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, με πέντε ομάδες να συμμετέχουν.

F1

Ήδη από το 2016 είχε συμφωνηθεί από το Strategy Group οι επανεκκίνησεις των αγώνων μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να γίνονται κανονικά, με τα μονοθέσια να παίρνουν θέση στη σειρά εκκίνησης.

Την πρώτη γεύση αυτής της νέας διαδικασίας πήραν οι Mercedes, Ferrari, Red Bull, Williams και Haas, που με το τέλος της πέμπτης ημέρας δοκιμών έμειναν στην πίστα και παρατάχθηκαν στο grid και ξεκίνησαν, με κρύα και φθαρμένα ελαστικά και κρύο οδόστρωμα.

Αυτοί οι δύο παράγοντες ήταν και οι πλέον σημαντικοί σε αυτό το νέο σύστημα, με τον Kevin Magnussen να στέκεται αρκετά σε αυτούς:

«Η άσφαλτος πρέπει να έχει υψηλότερη θερμοκρασία. Η επανεκκίνηση που κάναμε στο τέλος ήταν αδύνατη. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν μπορούσα να φέρω σε λειτουργία τα ελαστικά μου - μετά βίας ξεκίνησα».

Να τονιστεί σε αυτό το σημείο πως, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό να γίνει εκκίνηση από το grid, θα γίνει rolling start, όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι._Δ.Μ.

Ετικέτες: