Αγώνες Formula 1

F1: Εντυπωσιασμένος από τον ρυθμό του έναντι του ανταγωνισμού ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ρυθμό που είχε στο Ισπανικό GP έναντι του ανταγωνισμού, επιλέγοντας να σταθεί αρκετά στη φθορά που είχε εκείνος σε σχέση με τους διώκτες του.

Το Grand Prix Ισπανίας ήταν υπόθεση ενός φέτος, με τον Lewis Hamilton να κερδίζει εύκολα, εκκινώντας από την pole και μένοντας στο τιμόνι του αγώνα από την αρχή ως το τέλος. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του αγώνα, ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το μονοθέσιο, αλλά και το ρυθμό του, τονίζοντας την αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες και την διαφορά με τον ανταγωνισμό:

«Στη Μελβούρνη, ήμουν πολύ άνετα με το μονοθέσιο, με την ισορροπία του. Από τότε δεν είχαν την σιγουριά για να επιτεθώ, να βασιστώ στο αυτοκίνητο, να έχω το πίσω μέρος εκεί ακριβώς που το θέλω. 

«Για κάποιον λόγο, δεν είχα αυτή την αυτοπεποίθηση ούτε το Σάββατο. Ήταν πολύ νευρικό το μονοθέσιο καθ' όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων. Ήταν καλύτερα από πριν, αλλά και πάλι όχι εκεί που έπρεπε.

«Και μετά στον αγώνα καταφέραμε να έχουμε τη σωστή ρύθμιση στην εμπρός αεροτομή, για παράδειγμα, και το μονοθέσιο ήταν πιο ωραίο στην οδήγηση. Είχα καλύτερη ισορροπία. Μπορούσα να το δω αυτό στους χρόνους μου.

«Εντυπωσιάστηκα από τη διαφορά που είχα σε ρυθμό με τους άλλους και επιπλέον μπόρεσα να φυλάξω τα ελαστικά μου περισσότερο από αυτούς που με ακολουθούσαν. Έφθειραν τα δικά τους, ειδικά το εμπρός αριστερό, και εγώ μπόρεσα να προσέξω τα δικά μου.»

Και συνέχισε:

«Ένιωθα άνετα και ήθελα να πιέσω το μονοθέσιο στο όριο. Ήθελα να δω πόσο μπορώ να το πιέσω, πόσο μπορώ να πιέσω εμένα, πόσο σταθερός μπορώ να είμαι, αν μπορώ να βελτιώσω εκείνο τον χρόνο. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου σε όλο το αγώνα. Στην Κ12 στον τελευταίο γύρο αποφάσισα να αφήσω το γκάζι.»._Δ.Μ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου