Αγώνες Formula 1

F1: Η ακαδημία της Mercedes ενισχύεται με τον Frederik Vesti

Η Mercedes ενέταξε στο δυναμικό των νέων οδηγών της τον Frederik Vesti, ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 3 για λογαριασμό της ART.

Ο Δανός Fred Vesti αγωνιζόταν στη Formula 3 το 2020, έχοντας μάλιστα κατακτήσει και τρεις νίκες μέσα στην πυκνή και άκρως ανταγωνιστική περυσινή σεζόν.

Ο 19χρονος οδηγός εντάσσεται πλέον στο δυναμικό της Mercedes, η οποία δεν διέθετε μέχρι τώρα οδηγό στις μικρές κατηγορίες μονοθέσιων. Ασφαλώς, η συνεργασία με τους Γερμανούς σημαίνει κι άμεση μεταγραφή από την ιταλική Prema στην ART Grand Prix, από την οποία πέρασε και ο George Russell στον δρόμο του για τους τίτλους σε GP3 και F2.

Ο Vesti ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση:

«Είχα ως όνειρο να είμαι μέλος της Mercedes και δούλεψα τόσο σκληρά για αυτό, για τόσα χρόνια, και αυτό το κίνητρο με κινητοποιεί κάθε μέρα.

«Το γεγονός ότι αυτό έγινε πραγματικότητα και εργάζομαι με τη Mercedes, την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, είναι τεράστιο βήμα στην καριέρα μου και ανυπομονώ να χτίσουμε μία δυνατή σχέση στο μέλλον.»

Ο Gwen Lagrue, σύμβουλος της Mercedes επί της ακαδημίας της, δήλωσε σχετικά:

«Η αφοσίωση του Fred και η επιμονή του είναι κάτι που λατρεύουμε να βλέπουμε και που σεβόμαστε τρομερά. Θυμάμαι να με ενημερώνει συχνά στις πρώτες του χρονιές στα μονοθέσια, ενημερώνοντάς μας για κάθε λεπτομέρεια, πράγμα που πάντοτε εκτιμούμε.

«Το 2019 έκανε μία δυνατή σεζόν στη Formula Regional European, και στη Formula 3 το 2020 ήταν πολύ σταθερός. Είμαστε χαρούμενοι που τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Mercedes και ανυπομονούμε να τον δούμε να παλεύει για τον τίτλο στη Formula 3.»

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου