16 Ιαν 2018

F1: Και επίσημα στη Williams o Sergey Sirotkin

Το αναμενόμενο έπραξε η Williams, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να εντάξει στο δυναμικό της τον Sergey Sirotkin, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως ο Robert Kubica θα είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας.

Sergey Sirotkin

Ο Ρώσος είχε αναδειχθεί ως φαβορί για την κενή θέση στη Williams λίγο μετά το τεστ στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Νοέμβριο. Η απόδοσή του και η γενικότερη εικόνα του στις δοκιμές άφησαν τον Kubica σε δεύτερο πλάνο, παρά τις πρώτες θετικές εντυπώσεις που υπήρχαν για το πρόσωπό του.

Τελικά, η ομάδα του Grove πήρε την απόφαση να επιλέξει τον πρώην δοκιμαστή της Renault, με τον Lance Stroll να συνεχίζει με τους Βρετανούς και τον Robert Kubica να αποδέχεται τη θέση του τρίτου οδηγού.

Ο Sirotkin δήλωσε σχετικά:

«Θα ήταν υποτίμηση να πω πως είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία τόσο φημισμένη ομάδα όπως η Williams. Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να βρεθώ σε αυτή τη θέση, και είμαι πολύ χαρούμενος κι ευγνώμων προς όσους ήταν εμπλεκόμενοι. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας με βοήθησε να εκπληρώσω το όνειρό μου, και είναι βέβαιο πως η ομάδα μπορεί να βασίζεται σε μένα να αποδώσω τα μέγιστ.».

Από τη μεριά του, ο τεχνικός διευθυντής, Paddy Lowe, είπε: 

«Κάναμε μία ενδελεχή και κοπιαστική διαδικασία αξιολόγησης των οδηγών. Τελικά, ο Sergey εντυπωσίασε την ομάδα με τον ρυθμό του και το ταλέντο του, το τεχνικό του feedback και την δουλειά που καταβάλλει, τόσο στο εργοστάσιο, όσο και στο Άμπου Ντάμπι. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρθει στην ομάδα και θα συνεργαστεί με τον Lance τη νέα σεζόν. Ο Lance θα είναι στη δεύτερη σεζόν μαζί μας, μετά από μία επιτυχημένη rookie χρονιά. Έχουμε ένα εκπληκτικό δίδυμο για το 2018, το οποίο πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει να πάρουμε το μέγιστο από την FW41.».

Καταλυτικής σημασίας ήταν και η υποστήριξη από την ρωσική SMP Bank, η οποία τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα. Μάλιστα, φημολογείται πως κατέβαλε χορηγία ύψους 15 εκ. ευρώ για να ενισχύσει την προσπάθεια του Sirotkin να κερδίσει τη θέση στη Williams. _Δ.Μ.

Ετικέτες: