Αγώνες Formula 1

F1: Κι επίσημα με 22 αγώνες το καλεντάρι του 2020

Οι ομάδες συμφώνησαν το πρόγραμμα του 2020 να αποτελείται από 22 αγώνες, με την Ολλανδία και το Βιετνάμ να αποτελούν τις νέες προσθήκες στο καλεντάρι.

Ολλανδία και Βιετνάμ ήταν γνωστό πως εντάσσονταν στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος της F1 για το 2020, αλλά αγώνες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και το Μεξικό ήταν ακόμα στο μεταίχμιο.

Τελικά, η Ισπανία βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή μονοετούς επέκτασης του συμβολαίου της με την F1, ενώ η Ιταλία και το Μεξικό αναμένεται να ανανεώσουν τις δικές του συμφωνίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Γερμανία ήταν αυτή που τελικά δεν βρήκε οικονομική στήριξη, και θα λείπει από το πρόγραμμα της νέας σεζόν.

Με την διατήρηση της Βαρκελώνης στο πρόγραμμα, και με την προσθήκη του Zandvoort και του Ανόι στο καλεντάρι, ο συνολικός αριθμός των αγώνων φτάνει πλέον τους 22, που αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία του σπορ.

FIA και Liberty Media έθεσαν σε υποψηφιότητα το ζήτημα, και οι ομάδες συμφώνησαν σε αυτήν την αλλαγή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθούν και οι κινητήρες ανά οδηγό από τρεις σε τέσσερις.

Αυτό που αναμένεται να επιβεβαιωθεί είναι το φορμάτ των χειμερινών δοκιμών, που αντί για δύο τετραήμερα, θα μειωθούν σε δύο τριήμερα, πάλι στα τέλη Φεβρουαρίου, και λογικά στο Montmelo._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου