Αγώνες Formula 1

F1: Μείωση στα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2020

Η Liberty Media εξέδωσε τα έσοδα του Formula One Group για το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρουσιάζοντας σαφέστατη μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου έπεσαν από τα 246 εκ. δολάρια το 2019 στα 39 εκ. δολάρια το 2020, χάρη στην ακύρωση των αγώνων σε Αυστραλία και Μπαχρέιν.

Τα βασικά έσοδα, που απαρτίζονται από τα έσοδα από τις πίστες, έπεσαν από τα 198 εκ. δολάρια στα 13 εκ. δολάρια, αφού προσμετρώνται μόνο ορισμένες πληρωμές χορηγών. Τα υπόλοιπα έσοδα έπεσαν από τα 48 εκ. δολάρια στα 26 εκ. δολάρια.

Η Liberty Media αναφέρει σχετικά:

«Δεδομένου ότι δεν υπήρξαν αγώνες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, τα βασικά έσοδα F1 αποτελούνταν μόνο από τα στοιχεία των συμβάσεων χορηγίας που σχετίζονται με δικαιώματα που δεν σχετίζονται με τις φυλές τα οποία αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου και δεν αναγνωρίστηκαν τέλη προώθησης φυλών ούτε τέλη μετάδοσης.

«Παρομοίως, τα άλλα έσοδα από την F1 μειώθηκαν λόγω μηδενικών εσόδων από το Paddock Club και άλλες τηλεοπτικές δραστηριότητες. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε να μη διενεργηθούν αγώνες το δεύτερο τρίμηνο του 2020 [σ.σ μέχρι τον Ιούνιο]»._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου