top icon
Αγώνες

F1: Ο Raikkonen προσέγγισε τη Renault

O Πρωταθλητής του 2007, Kimi Raikkonen εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Formula 1 το 2011, αφού προσέγγισε τη Renault εξερευνώντας την πιθανότητα να αγωνιστεί με την ομάδα του Enstone του χρόνου.

O Πρωταθλητής του 2007, Kimi Raikkonen εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Formula 1 το 2011, αφού προσέγγισε τη Renault εξερευνώντας την πιθανότητα να αγωνιστεί με την ομάδα του Enstone του χρόνου.
 
Αφότου η Ferrari αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιό του 30χρονου Φινλανδού πρόωρα, στο τέλος της περυσινής σεζόν για να τον αντικαταστήσει με τον Fernando Alonso, ο Raikkonen αποφάσισε να στραφεί προς το WRC, όπου αγωνίζεται με το Junior Team της Citroen, από το οποίο έχει λάβει προσφορά να συνεχίσει να αγωνίζεται και τη σεζόν του 2011. Εντούτοις, ο Raikkonen δεν έχει απαντήσει ακόμα, καθώς φαίνεται ότι δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση, σχετικά με το αν θα παραμείνει στο WRC και του χρόνου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την πολύ καλή εμφάνιση της Renault στο GP Βελγίου, όπου ο Robert Kubica ανέβηκε στο βάθρο, ο Raikkonen πλησίασε τη γαλλική ομάδα, εκφράζοντας την πρόθεση να αγωνιστεί με τα χρώματά της το 2011. Δεν έχει γίνει σαφές όμως αν ήταν ο ίδιος ο Raikkonen που ήρθε σε επαφή με την ομάδα του Enstone, ή αν ήταν η ομάδα μάνατζμεντ του Φινλανδού που πραγματοποίησε την προσέγγιση.
 
Ο Raikkonen έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει στη Formula 1 μονάχα εφόσον έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί με μια ομάδα της οποίας το μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστικό, κάτι που η Renault φαίνεται να είναι ικανή να του προσφέρει πλέον.
 
Ωστόσο, παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του Raikkonen, η Renault δε βιάζεται να βγάλει την τελική απόφασή της σχετικά με το ποιος οδηγός θα πλαισιώσει του χρόνου τον Robert Kubica, ο οποίος έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν.
 
Η Renault δεν πρόκειται να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Raikkonen άμεσα, καθώς περιμένει να δει την απόδοση του Vitaly Petrov για να διαπιστώσει αν ο 26χρονος Ρώσος μπορεί να φτάσει το επίπεδο που ζητάει η ομάδα από τον ίδιο.
 
Ο διευθυντής της Renault, Eric Boullier επιβεβαίωσε ότι ο Raikkonen προσέγγισε τη γαλλική ομάδα, όπως και αρκετοί άλλοι οδηγοί, ωστόσο έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα προτιμήσει να διατηρήσει τον Petrov εφόσον ο Ρώσος καταφέρει να αποδείξει ότι μπορεί να βελτιώσει τη συνοχή του κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών σαββατοκύριακων, χωρίς να διαπράττει αδικαιολόγητα λάθη, όπως το ατύχημά του στο Q1 του GP Βελγίου, ή την παρεμπόδιση του Timo Glock στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού GP, η οποία τον επιβάρυνε με ποινή πέντε θέσεων στη σειρά εκκίνησης.
 
Ο Boullier δήλωσε ότι ο Petrov δε βρίσκεται μακριά από το σημείο όπου θα έχει πείσει την ομάδα για τις ικανότητές του, ώστε να διατηρήσει το δεύτερο cockpit της για μια ακόμα σεζόν. Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, τα GP Ιταλίας και Σιγκαπούρης είναι κρίσιμα για την αξιολόγηση της απόδοσης του Petrov και όπως προαναφέραμε, στη Monza δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει.
 
«Είναι ακόμα πολύ περίπλοκο για αυτόν να διεξάγει ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο και να είναι αλάνθαστος. Αυτός είναι ο τομέας στον οποίο χρειάζεται να εργαστεί, να επικεντρωθεί και να εξελίξει ξεκάθαρα τη δέσμευσή του και την αφοσίωσή του», δήλωσε ο Boullier για τον Petrov.
 
O Petrov αποτελεί ελκυστική επιλογή για τη Renault επειδή η παρουσία του στην ομάδα ανοίγει πολλές εμπορικές προοπτικές στην ανεξερεύνητη από τη Formula 1 αγορά της Ρωσίας. Επιπλέον, αν η Renault αποφασίσει να φέρει τον Raikkonen στην ομάδα της, θα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική, καθώς είναι δεδομένο ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του Φινλανδού θα είναι πολύ υψηλότερες. Ωστόσο, πέραν του οικονομικού ζητήματος, διαφορετική θα είναι και η λειτουργία στο εσωτερικό της, εφόσον δε θα υπάρχει πλέον η ανάγκη να υποστηρίζει έναν άπειρο οδηγό στα πρώτα του βήματα στη Formula 1.
 
«Πρέπει να το σκεφτούμε. Αλλά η προτεραιότητα είναι ο Vitaly και να δούμε πως θα εξελιχθεί. Εάν πειστούμε, τότε σίγουρα θα τον διατηρήσουμε. Αυτή είναι η πρώτη επιλογή. Αλλά υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές και μια από αυτές είναι ο Kimi» δήλωσε ο Boullier, ο οποίος προβλέπει ότι η Renault θα λάβει την τελική της απόφαση για το οδηγικό δίδυμο του 2011 πριν το τέλος της φετινής σεζόν.
 
Στο γαλλικό Τύπο αναφέρεται ότι εάν η Renault αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Petrov για το 2011, ενδέχεται να τον προωθήσει στην ομάδα της Lotus, η οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι του χρόνου θα χρησιμοποιεί κινητήρες και κιβώτια της γαλλικής εταιρίας.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ