Αγώνες Formula 1

F1: Preview GP Βραζιλίας

Ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν, που αν τον κερδίσει ο Rosberg θα αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, θα διεξαχθεί στην πίστα Jose Carlos Pace του Interlagos.

Aκόμη 31 βαθμούς στους δύο τελευταίους αγώνες -στη Βραζιλία και στο Άμπου Ντάμπι- χρειάζεται ο Νico Rosberg για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Γερμανός μπορεί να το καταφέρει αυτό ήδη από τον λατινοαμερικάνικο αγώνα απλά και μόνο αν νικήσει ή με μια σειρά διαφορετικών αποτελεσμάτων, που για να γίνουν πραγματικότητα θα πρέπει ο Hamilton να τερματίσει από τέταρτος και κάτω, τα οποία και σας παραθέτουμε:

Να σημειωθεί πως ο Lewis Hamilton δεν έχει καταφέρει ποτέ να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Interlagos, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτό θα συμβαίνει πάντα. Ο Βρετανός, αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες για την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου του, είναι υποχρεωμένος να κερδίσει και στους δύο αγώνες. Ασφαλώς και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, αφού μια ενδεχόμενη νίκη του σε συνδυασμό με τερματισμό σε μη βαθμολογήσιμη θέση ή εγκατάλειψη του αντιπάλου του θα πάει ως φαβορί στο Άμπου Ντάμπι.


H FORMULA 1 ΣΤΗΝ TV

Παρασκευή 11/11

Ελεύθερες δοκιμές 1 14:00 OTE TV

Ελεύθερες δοκιμές 2 18:00 OTE TV

Σάββατο 12/11

Ελεύθερες δοκιμές 3 15:00 OTE TV

Κατατακτήριες δοκιμές 18:00 OTE TV

Κυριακή 13/11

Αγώνας 18:00 OTE TV- EPT2


Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Βραζιλιάνοι στο Interlagos είναι μαγευτική. Η χάραξη της αριστερόστροφης, αρκετά παλαιομοδίτικης πίστας παρουσιάζει αρκετές αργές στροφές και δύο μεγάλες ευθείες. Αρκετά προκλητικό για τους οδηγούς είναι το πρώτο chicane, το κατηφορικό S do Senna. Όταν βρέχει, είναι ένα από τα σημεία στα οποία το ρέων νερό διασχίζει την πίστα, προκαλώντας αρκετές εξόδους. Στο μεσαίο τμήμα της πίστας, όπου κυριαρχούν οι αργές στροφές, οι οδηγοί θέλουν ένα μονοθέσιο σταθερό, χωρίς πολλή υποστροφή και με καλή πρόσφυση στην επιτάχυνση από χαμηλές ταχύτητες. Η τελευταία στροφή της χάραξης είναι πολύ σημαντική στην επίτευξη ενός καλού χρόνου, λόγω της μεγάλης περιόδου με τέρμα γκάζι που ακολουθεί. Οι υψηλές τελικές ταχύτητες στο τέλος των ευθειών είναι σημαντικές για τις μάχες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το αρκετά αυξημένο υψόμετρο της τοποθεσίας της πίστας (800 μ.) θα κάνει τα συστήματα τούρμπο των V6 να λειτουργούν περισσότερο από το κανονικό. Όσοι έχουν αδύναμο τούρμπο θα πληρώσουν το τίμημα, ωστόσο δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες όσον αφορά την αξιοπιστία.

Όλη η δράση από το αγωνιστικό σαββατοκύριακο μεταδίδεται ζωντανά από το συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι ΟΤΕ Sport 5, ενώ τον αγώνα της Κυριακής θα δείξει ζωντανά και η EPT2.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου