Αγώνες Formula 1

F1: Σημαντική πρόοδος στον τομέα του κινητήρα για τη Renault

Ο επικεφαλής της Renault F1, Cyril Abiteboul, τονίζει την πρόοδο που έχει διαγράψει η ομάδα του στον τομέα του κινητήρα κατά τη διάρκεια της off-season.

Η Renault ετοιμάζεται για την 4η σεζόν της ως εργοστάσιο, μετά την επιστροφή της στο σπορ το 2016, και το «μεγάλο αγκάθι» στην απόδοσή της παραμένει η μονάδα ισχύος της. Ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Cyril Abiteboul επισημαίνει τα οφέλη που έχει βρει η γαλλική ομάδα, ειδικά σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα:

«Εάν κοιτάξω, αυτό που βλέπω είναι μια επιτάχυνση παντού. Τα κέρδη στις επιδόσεις του κινητήρα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε λάβει ποτέ κατά την διάρκεια της pre-season και το ίδιο ισχύει για τα κέρδη στην αεροδυναμική σήραγγα.

«Όμως, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την αεροσήραγγα, καθώς υπάρχει μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς. Όλοι σας ξέρετε ότι όταν συμβαίνει αυτό υπάρχει ένα μεγάλο reset, χάνεις [κάθετη δύναμη] και την βρίσκεις ξανά γρήγορα.

«Επομένως είναι δύσκολο να διακρίνεις τι κερδίζεις από τους νέους κανονισμούς και τι από την ανασύνταξη της ομάδας. Εάν κοιτάξω όμως την δυνατότητά μας να σχεδιάσουμε, αναπτύξουμε και κατασκευάσουμε, παντού υπάρχει μια επιτάχυνση [στις διαδικασίες]».

Μάλιστα, ο Γάλλος φρονεί πως, όλες οι επενδύσεις και ο κόπος για την ανασύνταξη της ομάδας, αρχίζουν πλέον να φέρνουν αποτελέσματα:

«Το μονοθέσιο πάνω στο οποίο δουλεύουμε φέτος είναι λίγο πολύ μια αναπαράσταση του πού βρισκόταν η ομάδα 18 μήνες πριν.

«Θα υπάρξουν μια ή δυο γενιές ανθρώπων που θα έχουν περάσει με την επόμενη γενιά μονοθεσίων που θα δούμε την επόμενη χρονιά και αυτός είναι ειλικρινά ο λόγος για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος.

«Έχουμε ένα επίπεδο πόρων το οποίο κατά την γνώμη μου είναι καλό για αυτά που χρειαζόμαστε να κάνουμε. Υπάρχει σταθερότητα στον οργανισμό, υπάρχουν νέα άτομα και νέα πρόσωπα τα οποία τελικά εισήλθαν στην ομάδα και που κατανοούν την ομάδα και τώρα εργάζονται αποδοτικά.

«Έτσι τώρα τα πράγματα είναι θετικά, ακόμα και αν η δυσκολία είναι μεγάλη»._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου