Αγώνες Formula 1

F1: Την Κυριακή οι κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας ελέω τυφώνα Hagibis

Την Κυριακή θα λάβουν χώρα οι κατατακτήριες του Ιαπωνικού Grand Prix, μετά την ακύρωση όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων το Σάββατο.

Ο τυφώνας Hagibis αναμένεται να φτάσει κοντά στη Suzuka από αργά το βράδυ της Παρασκευής και θα επηρεάσει τις συνθήκες στην πίστα το Σάββατο, με ανέμους που θα φτάνουν ακόμα και τα 150 χλμ/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Αυτό ώθησε τους διοργανωτές του GP, μαζί με την Ιαπωνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, και με τη σύμφωνη γνώμη της F1, να ακυρώσουν όλες τις διαδικασίες και τις εργασίες στην πίστα για το Σάββατο, για την ασφάλεια των οδηγών, των ομάδων και των θεατών.

Ως εκ τούτου, οι κατατακτήριες μεταφέρθηκαν για την Κυριακή στις 10:00 τοπική, 04:00 ώρα Ελλάδας, με τον αγώνα να γίνεται κανονικά στις 14:10 τοπική, 08:10 ώρα Ελλάδας.

Παρόλα αυτά, η διεξαγωγή των κατατακτήριων παραμένει εν αμφιβόλω.

Κι αυτό, διότι τα φαινόμενα που θα επιφέρει το πέρασμα του τυφώνα ενδέχεται να παραμείνουν και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, και ακόμα είναι δύσκολο να προβλεφθεί η κατάσταση μέχρι τότε.

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι κατατακτήριες, το grid του αγώνα θα διαμορφωθεί από την κατάταξη του FP2, κάτι που προέκυψε μετά από συνεννόηση των αγωνοδικών του αγώνα και της FIA, εκμεταλλευόμενοι και το σχετικό άρθρο στους Αγωνιστικούς Κανονισμούς.

Πέραν των καιρικών φαινομένων, πάντως, ζήτημα είναι και η ετοιμότητα των ομάδων μέχρι τότε.

Αυτή τη στιγμή, όλες οι ομάδες πακετάρουν τρόπον τινά, ώστε να προστατεύουν τον εξοπλισμό τους από τον τυφώνα. 

Δεν θα μπορέσουν να κάνουν καμία εργασία ως τις 07:00 την Κυριακή, 3 ώρες πριν τις κατατακτήριες (10:00 τοπική).

Αυτό σημαίνει πως μπορεί και να μην είναι σε θέση να τρέξουν στις κατατακτήριες, μέχρι να στήσουν εκ νέου το pitwall, τα pitboxes και τα μονοθέσιά τους, πρακτικά από το μηδέν - ειδικά αν βρέχει ακόμα, όπως προβλέπεται.

Το βέβαιο είναι πως αύριο, 12/10, δεν θα υπάρξει δράση στην πίστα, ελέω... Hagibis._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου