21 Μάιος 2018

F1: Wolff - Πρόκληση για εμάς το Μονακό

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, παραδέχτηκε πως επικρατεί ανησυχία στο στρατόπεδο των Γερμανών για την απόδοσή τους στο Grand Prix του Μονακό.

Lewis Hamilton

Το Μονακό είναι μία πίστα που πέρυσι δεν ευνόησε σε καμία περίπτωση της Mercedes, αφού ο Valtteri Bottas ήρθε 4ος και ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην 7η θέση. Αυτή η εικόνα κάνει τη γερμανική ομάδα να ανησυχεί για την απόδοσή της στο Πριγκιπάτο, με τον Toto Wolff να στέκεται στις αντικειμενικές δυσκολίες του μονοθέσιου της ομάδας του:

«Ανησυχούμε πάρα πολύ. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πως υπήρξαν πίστες που μας ταίριαξαν, και κάποιες στις οποίες δεν είμαστε τέλειοι, για οποιονδήποτε λόγο. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις το DNA ενός μονοθέσιου, και το Μονακό, η Βουδαπέστη και η Σιγκαπούρη είναι πίστες στις οποίες δεν αποδώσαμε τα αναμενόμενα πέρυσι. 

«Είναι μία σπουδαία πρόκληση για εμάς να ερχόμαστε ξανά εδώ φέτος, για να δαμάσουμε την 'ντίβα' - δεν είναι ντίβα φέτος, συμπεριφέρεται καλύτερα. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα γιατί το μονοθέσιό μας δεν θέλει να είναι γρήγορο στις στροφές του Μονακό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Lewis Hamilton, που έχρισε και ως φαβορί την Red Bull -με βάση το τρίτο sectorστη Βαρκελώνη:

«Το Μονακό πρόκειται να είναι μία πραγματική πρόκληση. Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε τους άλλους. Αν παρατηρήσετε, ο Daniel Ricciardo ήταν πολύ πιο γρήγορος στο τελευταίο sector [στην Ισπανία], και το τελευτάιο sector έχει να κάνει με την κάθετη δύναμη, οπότε θα είναι ταχύτατοι στο Μονακό, και θα είναι δύσκολο να τους ξεπεράσουμε.

«Το ίδιο ισχύει και για το Μόντρεαλ, όπου είναι πάρα πολύ δύσκολο να φέρεις σε σωστή θερμοκρασία τα ελαστικά, θα χρειαστούν αρκετοί γύροι για να έρθει η σωστή θερμοκρασία.

«Επομένως, έρχονται διαφορετικές προκλήσεις, δεν πιστεύω πως θα είναι παντού τόσο εύκολα όσο ήταν στην Ισπανία»._Δ.Μ.

Ετικέτες: