Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος της πρώτης μέρας δοκιμών στο Spielberg της Αυστρίας, με τους Verstappen, Bottas και Vettel να κάνουν λάθη.

Στο καθαρά αναγνωριστικού χαρακτήρα FP1, ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος, κινούμενος μόνο με τη μαλακή γόμα, την ώρα που ο Vettel στη 2η θέση δοκίμασε μόνο με τη μέση. Μάλιστα, η Ferrari δοκίμαζε και το πάτωμα που είχε φέρει στη Γαλλία, για να εντοπίσει τον λόγο για τον οποίο δε λειτουργεί όπως περίμενε.

Δεν έλειψαν και τα λάθη, με τους οδηγούς να πατάνε αρκετά έξω στην έξοδο της Κ10, «πληγώνοντας» τις εμπρός πτέρυγές τους.

Στο FP2, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, και μαζί ανέβηκε και ο ρυθμός των οδηγών, κάτι που επέφερε και τρία διαφορετικά συμβάντα.

Πρώτα ο Verstappen έχασε το πίσω μέρος στην τελευταία στροφή και έπεσε με αυτό στις μπαριέρες, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο μονοθέσιό του.

Μετά από αυτή τη διακοπή για να απομακρυνθεί η RB15, ο Bottas βρέθηκε με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες της Κ5, χάνοντας τον έλεγχο της W10 όταν πάτησε το γκάζι. Το εμπρός μέρος διελύθη στα εξ ων συνετέθη και ο ίδιος μεταφέρθηκε για λίγο στο ιατρικό κέντρο της πίστας, προτού γυρίσει στο γκαράζ της ομάδας του.

Τέλος, ο Vettel είχε επίσης μία στιγμή, φεύγοντας με το πλάι από την έξοδο της Κ9, αποφεύγοντας, όμως, την επαφή με τον τοίχο.

Αυτό σήμαινε πως ο μόνος που πρόλαβε να κάνει γρήγορο χρόνο με τη μαλακή γόμα και λίγα καύσιμα ήταν ο Leclerc, που πέρασε πρώτος.

Πιο πίσω, η Haas έμοιαζε να έχει βρει ξανά τον ρυθμό της, ενώ η McLaren συνέχιζε να είναι μέσα στη δεκάδα, με τον Sainz να είναι 5ος και να συλλέγει δεδομένα ενόψει ενός δύσκολου αγώνα την Κυριακή, αφού θα εκκινήσει τελευταίος χάρη στον νέο κινητήρα που πήρε.

Στα σχοινιά ήταν η Renault, η οποία βρέθηκε στο 16-17, έχοντας να αντιμετωπίσει κι ένα θέμα με την πίσω πτέρυγα και το DRS, που όταν άνοιγε το στοιχείο αυτό, δεν παρέμενε σταθερό.

Από άποψη ρυθμού αγώνα, ο Leclerc με τον Hamilton είχαν παρόμοια γυρολόγια με τη μαλακή γόμα, την ώρα που ο Vettel είχε αναλάβει να συλλέξει δεδομένα με τη σκληρή.

Η Κυριακή θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα μέρα με τα λιγοστά δεδομένα που έχουν οι πρωτοκλασάτες ομάδες από σήμερα, ενώ αύριο αναμένεται να πέσουν κάπως οι θερμοκρασίες, περιπλέκοντας κι άλλο τα πράγματα.

Συνέχεια δίνεται με το FP3 (13:00) και τις κατατακτήριες (16:00)._Δ.Μ.