21 Οκτ 2017

GP ΗΠΑ - FP1/FP2: Μπροστά ο Lewis Hamilton

Ταχύτερος τόσο στο FP1, όσο και στο FP2 του Grand Prix των ΗΠΑ ήταν ο Lewis Hamilton, με τις Ferrari και Red Bull να παραμονεύουν.

Το FP1 δεν προσφέρθηκε για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η βροχή που έπεσε πριν την έναρξη της διαδικασίας, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, επηρέασε απόλυτα τους χρόνους, τουλάχιστον για 65 λεπτά. Ωστόσο, παρά τις συνθήκες, οι οδηγοί βγήκαν κανονικά, καθώς η Pirelli είχε φέρει μία νέα intermediate γόμα, με τους πιλότους και τις ομάδες να αποφασίζουν να τις δοκιμάσουν, καθώς η πιθανότητα βροχόπτωσης την Κυριακή είναι μεγάλη.

Πρώτος με τα σλικ βγήκε ο Vettel, και σύντομα τον ακολούθησαν κι οι υπόλοιποι. Η Mercedes, και πιο συγκεκριμένα ο Hamilton, είχε την ταχύτητα, παίρνοντας την 1η θέση, με διαφορά μισού δευτερόλεπτου από τον Γερμανό πιλότο της Ferrari. Τρίτος ήταν ο Bottas, με τον Verstappen να φτάνει στην 4η θέση. Εντυπωσιακός ο Vandoorne, που με την ultra soft γόμα βρέθηκε 5ος, την ώρα που ο Alonso έμενε στα pits με διαρροή στα υδραυλικά.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Sainz, στην πρώτη του επαφή με την RS17, κατετάγη 10ος, όντας 0.8 δλ. ταχύτερος του Hulkenberg.

Στο FP2 όλα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα, και δε μιλάμε μόνο για τον καιρό. Τα σύννεφα δεν είχαν εξασφανιστεί πλήρως, όμως η πίστα ήταν στεγνή κι οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλότερες.

Στους γύρους με την ultra soft και τα χαμηλότερα φορτία καυσίμου, ο Hamilton ήταν ο κυρίαρχος, όντας 0,4 δλ. ταχύτερος του Verstappen και 0,5 δλ. μπροστά από τον Vettel, με τον Γερμανό να αργεί να βγει από τα pits λόγω εργασιών στη μονάδα ισχύος του. Πιο πίσω, ο Bottas έμοιαζε για ακόμα μία φορά να μην μπορεί να πλησιάσει τον teammate του, μιας και βρέθηκε 6 δέκατα πίσω του, την ώρα που ο Ricciardo ήταν ταχύτερος του Raikkonen. Έπειτα, η ταχύτητα των McLaren επιβεβαιωνόταν με την 7η θέση του Alonso, ενώ πολύ κοντά στον Ισπανό ήταν ο Massa και οι δύο ForceIndia.

Το δεύτερο 45λεπτο αφιερώθηκε ως είθισται στις προσομοιώσεις αγώνα, από τις οποίες φάνηκαν και πάλι αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι πως με την πολύ μαλακή γόμα, ο Raikkonenείναι κατά μέσο όρο 0,4 δλ. ταχύτερος των Mercedesκαι 0,5 από τις RedBull, που χρησιμοποιούσαν την ultrasoft.

Μάλιστα, ορισμένοι οδηγοί, όπως οι Hamilton, Verstappen και Ricciardo δε δίστασαν να δοκιμάσουν με τη μαλακή γόμα, γυρνώντας σε παραπλήσιους χρόνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτά τα runs απουσίαζε ο Vettel, ο οποίος αντιμετώπισε θέμα με το τιμόνι για ακόμα μία φορά μετά την Ουγγαρία και τη Sepang. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν δεδομένα της ταχύτητας του Γερμανού με βαρύ φορτίο.

Συνέχεια στο Αμερικανικό GP θα δοθεί αύριο με το FP3 στις 19:00 και τις κατατακτήριες στις 00:00 ώρα Ελλάδας._Δ.Μ. 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: