Αγώνες Formula 1

GP Ρωσίας - FP1/FP2: Προβάδισμα για τον Verstappen

Ο Max Verstappen έδωσε τον ρυθμό στην πρώτη μέρα του Ρωσικού Grand Prix, μπροστά από τους Charles Leclerc και Valtteri Bottas.

Στο FP1, πρωταρχικό μέλημα των ομάδων ήταν να βρουν τα πατήματά τους στην ιδιαίτερη πίστα του Σότσι, που είχε ελάχιστη πρόσφυση μετά τις δοκιμές της F2 και της F3.

Ο Leclerc ήταν ο ταχύτερος, με τους Verstappen και Vettel να τον ακολουθούν. Και οι τρεις οδηγοί χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα, σε αντίθεση με τις δύο Mercedes που έμειναν στη μέση.

Για τον Bottas, η διαδικασία δεν κύλησε απολύτως ομαλά, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το DRS. Η Mercedes προέβη στις απαραίτητες αλλαγές και δηλώνει βέβαιη πως δεν θα επαναληφθεί.

Το FP2 έδειξε πως η Ferrari δεν είναι «μόνη πρώτη». Η Red Bull με τον Max Verstappen (που όμως φέρει ποινή 5 θέσεων για αλλαγή του ICE) έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, με διαφορά από τον δεύτερο Leclerc.

Bottas και Hamilton έμειναν στο 3-4, με σαφή θέματα στην ισορροπία του μονοθέσιου, ειδικά στο 2ο sector.

Ο Vettel κατετάγη 5ος, μην έχοντας καταφέρει να γράψει γρήγορο γύρο χωρίς να έχει συναντήσει κίνηση μπροστά του.

Στο midfield, τρεις ομάδες είχαν καταφέρει να βρουν μία θέση στην πρώτη δεκάδα, με τον Gasly να εμφανίζεται ως ‘best of the rest’, με τις δύο Racing Point πίσω του, χωρισμένες από τον Hulkenberg.

Προβλήματα είχε με τον κινητήρα της Honda ο Albon, έχοντας διαρροή καυσίμου νωρίς στη διαδικασία.

Με τη βροχή να αναμένεται να κάνει -μάλλον- την εμφάνισή της αύριο, όλοι επιδόθηκαν σε αρκετούς γύρους με πολλά καύσιμα, για να συλλέξουν δεδομένα ενόψει του αγώνα.

Verstappen και Leclerc είχαν το πάνω χέρι στο γυρολόγιο, αμφότεροι με τη μαλακή γόμα. Ο Vettel είχε εξίσου καλό ρυθμό με τη μέση γόμα, την οποία δοκίμασε περισσότερο, όπως και οι δύο Mercedes.

Συνέχεια στο τριήμερο θα δοθεί αύριο με το FP3 (12:00) και τις κατατακτήριες (15:00)._Δ.Μ.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου