top icon
Formula 1

Max εναντίον Lewis, μέρος 2ο

Με έντονα λόγια εκφράστηκε ο Max Verstappen για τον Lewis Hamilton και την Mercedes όσον αφορά τα συμβάντα του GP M. Βρετανίας. Σθεναρή ήταν και η απάντηση του Βρετανού Πρωταθλητή της Formula 1.

Η μάχη για τον τίτλο μεταξύ των δύο οδηγών άναψε για τα καλά στο Silverstone πριν από δύο εβδομάδες, έπειτα από τη σύγκρουση που είχαν στον 1ο γύρο, η οποία έστειλε στις μπαριέρες τη Red Bull του Verstappen με ορμή 51G.

Παρά την ποινή 10 δλ. που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες, ο Hamilton κατέκτησε τη νίκη, μειώνοντας τη βαθμολογική διαφορά που τον χωρίζει από τον Verstappen από 33 σε μόλις 8 βαθμούς. Η διαμάχη μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου συνεχίστηκε και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του GP Ουγγαρίας.

Ο Verstappen είχε σχολιάσει την Κυριακή του Βρετανικού GP στα κοινωνικά δίκτυα ότι οι πανηγυρισμοί του Hamilton ήταν ασεβείς και η συμπεριφορά του αντιαθλητική. Ο Ολλανδός διατήρησε τη στάση αυτή και στις σημερινές του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Verstappen σχολίασε: «Είναι ασεβές όταν ο ένας είναι στο νοσοκομείο και ο άλλος κυματίζει τη σημαία σα να μην έχει συμβεί τίποτα, ενώ τον έσπρωξες στον τοίχο με 51G. Και όχι μόνο αυτό, όλη η αντίδραση από την ομάδα, νομίζω…»

«Δεν πανηγυρίζεις έτσι μια νίκη, ειδικά με τον τρόπο που την πήραν. Αυτό βρήκα ασεβές και κατά ένα τρόπο δείχνει πραγματικά πως είναι. Προκύπτει από μια πιεσμένη κατάσταση. Αλλά δε θα ήθελα να με δουν έτσι».

Η απάντηση του Hamilton ήταν η ακόλουθη: «Είδα στις οθόνες ότι είχε βγει από το αυτοκίνητο και έμοιαζε ΟΚ και στον ασύρματο μου είπαν ότι ήταν εντάξει. Δε γνώριζα μέχρι τις συνεντεύξεις, αργότερα, ότι είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο. Κανείς από εμάς δε θέλει ποτέ να δει άλλο οδηγό να τραυματίζεται ή να τον θέσει σε κίνδυνο».

«Δε νομίζω ότι η συμπεριφορά μας ήταν ασεβής. Όπως είπα, άλλο είναι να ξέρεις και να πανηγυρίζεις τι συνέβη και είναι άλλο να μην ξέρεις και να πανηγυρίζεις. Προφανώς, δεν το γνώριζα».

«Είναι το Grand Prix της πατρίδας μου και δουλεύαμε ποιος ξέρει για πόσο για να πετύχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Και τι μεγαλειώδης στιγμή ήταν για εμάς να εμπειριστούμε ολόκληρο το κοινό να βρίσκεται εκεί, στην έδρα μας, για πρώτη φορά προφανώς, αφού πέρυσι δε μπορούσε να έρθει».

«Τα συναισθήματα ήταν έντονα. Δεν ήταν εκούσιος πανηγυρισμός, ήταν απλά η χαρά που είδα τόσο πολύ κόσμο να πανηγυρίζει, να βρίσκονται μαζί και αυτό είναι το φυσιολογικό συναίσθημα. Δεν πρόκειται να κρύψω τα συναισθήματά μου. Ήταν εκπληκτικό συναίσθημα να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους».

«Τηλεφώνησα στον Max μετά τον αγώνα, απλά για να ελέγξω ότι είναι εντάξει και να του πω ότι ο σεβασμός είναι ακόμη εκεί. Προφανώς, μάλλον δεν ανταπέδωσε, αλλά είναι ΟΚ».

Για το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ο Verstappen σχολίασε: «Ναι, μου τηλεφώνησε. Δε χρειάζεται να εισέλθω σε λεπτομέρειες για αυτό αλλά είχαμε μια συνομιλία».

Ο Ολλανδός τόνισε ότι δεν ήταν επιθετικός στην υπεράσπιση της θέσης του: «Δεν ήμουν επιθετικός, ειδάλλως θα τον είχα ωθήσει προς τον εσωτερικό τοίχο. Του έδωσα χώρο αλλά εκείνος ήθελε να διανύσει τη στροφή με την ίδια ταχύτητα με εμένα. Για αυτό είχε υποστροφή και ακούμπησε τον πίσω τροχό μου».

«Δεν έκανα τίποτα λανθασμένα. Πάλεψα σκληρά, αμύνθηκα σκληρά, αλλά όχι επιθετικά, γιατί αν ήταν επιθετικά, θα τον είχα σπρώξει ή ωθήσει στον εσωτερικό τοίχο. Αλλά του έδωσα το χώρο και μετά απλά άνοιξα τη γραμμή μου. Όταν δεσμεύεσαι στην εσωτερική, όπως έκανε και δεν υποχωρείς, φυσικό είναι να με χτυπήσεις».

«Βρίσκομαι στην εξωτερική, ανοίγω τη γραμμή μου και δεν περίμενα να δεσμευτεί. Είχε υποστροφή και χτύπησε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου».

«Δεν πιστεύω ότι η ποινή ήταν σωστή. Βασικά, βγάζεις εκτός το βασικό σου αντίπαλο και ειδικά με την ταχύτητα που έχουν τα αυτοκίνητά μας, βρισκόμαστε μίλια μπροστά από την τρίτη καλύτερη ομάδα».

«Είμαστε άνετα 40-50 δευτερόλεπτα μπροστά υπό κανονικές συνθήκες. Οπότε μια ποινή 10 δευτερολέπτων δεν κάνει τίποτα. Οπότε σίγουρα αυτή η ποινή θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή. Δεν ξέρω πως έχω εγώ μερίδιο ευθύνης», όπως έκριναν οι αγωνοδίκες, οι οποίοι στην ανακοίνωσή τους επέρριψαν την ευθύνη «κυρίως» στον Hamilton.

Από την πλευρά του ο Hamilton δήλωσε ότι εάν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση και πάλι θα έκανε το ίδιο πράγμα: «Θα έκανα την ίδια κίνηση με ακριβώς τον ίδιο τρόπο με την τελευταία φορά. Όσον αφορά το πως το έχει επανεξετάσει και αναλύσει από όλη την εμπειρία μου -και η εμπειρία μου ανά τα χρόνια λέει πολλά- δε θα το άλλαζα».

«Σίγουρα μπορώ να εξηγήσω, αλλά δε θα το κάνω. Αγωνίζομαι 20 και ένας θεός ξέρει πόσα χρόνια. Ξέρω πως να πλοηγηθώ στις στροφές και να κάνω κινήσεις προσπέρασης και δε θα σπαταλήσω την ενέργειά μου προσπαθώντας να το εξηγήσω. Αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολο για τον κόσμο να καταλάβει πλήρως».

Ο Verstappen, τέλος, δήλωσε ότι όλοι οι διευθυντές ομάδων του τηλεφώνησαν για να δουν τι κάνει, αλλά ο Toto Wolff, της Mercedes, δεν ήταν μεταξύ αυτών…_Φ.Λ.

Σε συνέχεια της αναγγελίας του Πρωθυπουργού, πιστεύετε πως η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030...

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ