top icon
Αγώνες

Γιώργος Λαοπόδης: In memoriam

Ο Γιώργος Λαοπόδης, ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα και την ενημέρωση των ελληνικών αγώνων μέσα από τη ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων, δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Ο Γιώργος Λαοπόδης, ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα και την ενημέρωση των ελληνικών αγώνων μέσα από τη ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων, δεν είναι πια ανάμεσά μας.

 

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους πλέον συμπαθείς ανθρώπους των ελληνικών αγώνων, ο οποίος με τον τρόπο του συνέβαλε τα μέγιστα στο χώρο. Ο Γιώργος Λαοπόδης έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από ανεύρυσμα, και αφού νωρίτερα είχε δώσει ακόμα μερικές τις οποίες είχε κερδίσει. Ο κ. Γιώργος, γεννημένος στην Κέρκυρα και πολύ δεμένος με την ιδιαίτερη πατρίδα του, ήταν λάτρης των αγώνων και αποτελούσε για πολλά χρόνια μέλος της αγωνιστικής λέσχης ΠΑΛΑΣ. Παιδικός φίλος με τον Δημήτρη Χιωτίδη, διετέλεσε κριτής, με τους περισσότερους να τον θυμούνται σε ΣΕΧ, για να γίνει αργότερα μέλος του Δ.Σ. της λέσχης. Αυτό που τον έκανε γνωστό αργότερα, όμως, ήταν η Infomega Results, η εταιρεία που διατηρούσε μαζί με τον Νίκο Ανδριτσάκη, και η οποία είχε αναλάβει την έκδοση των αποτελεσμάτων των ελληνικών αγώνων. Η επιτυχία ήταν τεράστια, αφού η Infomega ξέφυγε από τα στενά ελληνικά δεδομένα και, πέρα από σημαντικά αθλητικά γεγονότα στη χώρα μας, όπως το Ακρόπολις και το ΕΛΠΑ, ήταν υπεύθυνη και για σπουδαία event, όπως το WEC και το Super Enduro World Championship.

 

Για εμάς τους νεότερους, η πρώτη επαφή μαζί του είχε έρθει στις αρχές του 2000, λόγω της συνεργασίας μας με το rally.gr. Τότε, μέσα από την αγωνιστική μας ιστοσελίδα, η Infomega πρόβαλε τους χρόνους των ειδικών ζωντανά, και μάλιστα σε επίπεδο αντίστοιχο με εκείνο σελίδων και αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού. Τελειομανής και με μεγάλες δόσεις άγχους, αφού ήξερε πολύ καλά ότι η ταχύτητα είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη δουλειά, και χωρίς το παραμικρό λάθος. Ο επαγγελματισμός του ήταν τεράστιος, κάτι που είχαν να αναφέρουν οι άνθρωποι της ISC αλλά και της North One, όταν συνεργάζονταν μαζί του για το Ακρόπολις.

 

Θα τον θυμόμαστε πάντα χαμογελαστό, αλλά και μερικές φορές εκνευρισμένο. Στη γραμματεία του αγώνα, μαζί με τους ανθρώπους της οργάνωσης, να έχει δίπλα του τη σύντροφό του, Πόπη, και να περνάει αποτελέσματα, έχοντας σχεδόν πάντα και ένα τσιγάρο στο τασάκι. Χαμογελαστός αν ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερη ένταση, και εκνευρισμένος να φωνάζει πως «δεν υπάρχουν αποτελέσματα ακόμη» όταν οι χρόνοι «δεν έβγαιναν». Τη στιγμή που ο ίδιος, λίγο αργότερα, θα ερχόταν να μας φέρει τη σελίδα που του είχαμε ζητήσει χαμογελώντας. Δε θα ξεχάσουμε τα βράδια που περιμέναμε την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων μαζί, καπνίζοντας σε κάποιον εξωτερικό χώρο και συζητώντας για τον εκάστοτε αγώνα. Μπορεί να ήταν υπεύθυνος για την έκδοση αποτελεσμάτων, αλλά είχε άποψη για τους αγώνες, την οποία και δεν έκρυβε. Όπως αναφέρουν αρκετοί άνθρωποι του χώρου σήμερα, οι ελληνικοί αγώνες για κάποιους δε θα είναι ποτέ πια οι ίδιοι. Και για όσους βρισκόμαστε πίσω από την… αγωνιστική κουρτίνα, είναι μια πραγματικότητα. Σύσσωμη η συντακτική ομάδα των 4Τροχών θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, το γιο του Αλέξανδρο και τη σύντροφο του Πόπη. Καλό ταξίδι, κ. Γιώργο…_ 4Τ

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ