top icon
Αγώνες

Η Racing League Romania αντιμετωπίζει την Ελληνική εθνική ομάδα στο Spa στον πρώτο περιφερειακό αγώνα sim racing

Απόψε πραγματοποιείται η πρώτη διεθνής διοργάνωση υπό την αιγίδα της Racing League Romania στο εικονικό περιβάλλον του Assetto Corsa Competizione, σε συνεργασία με το Ελληνικό πρωτάθλημα F1Axion.

 

Η εισαγωγή του εικονικού περιβάλλοντος Assetto Corsa Competizione (πλατφόρμα εικονικών αγώνων) συνέβαλε στη δημιουργία ακόμα πιο ισχυρών εθνικών ομάδων στην Ευρώπη με αποτέλεσμα οι στόχοι της Racing League Romania να αποτελούν κοινό τόπο και για άλλες παρόμοιες κοινότητες. Με δεδομένο ότι το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά για την ενοποίηση του εσωτερικού ανταγωνισμού, προτεραιότητα για το 2021 είναι ο ανταγωνισμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωτική ομάδα της RLR ξεκίνησε συνομιλίες με εκπροσώπους άλλων χωρών, με αποτέλεσμα την διεξαγωγή του πρώτου φιλικού αγώνα με τους αντιπάλους από την Ελλάδα. Οι τεχνικές λύσεις και οι αθλητικοί κανονισμοί για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν το απαραίτητο πλαίσιο το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί και σε επόμενες συναντήσεις. Με κάθε χώρα να δίνει το «παρών» με 10 εκπροσώπους της στην κατηγορία GT3 και με επιπλέον 10 στην κατηγορία GT4, οι οδηγοί καλούνται να ανακαλύψουν τα μυστικά ορισμένων αυτοκινήτων τα οποία δεν λαμβάνουν μέρος στην κανονική σεζόν του θεσμού. Έτσι, από μια παλέτα 40 αυτοκινήτων, οι δύο Ρουμάνοι αγωνιζόμενοι (Maximilian Junger και Leo Borlovan) και οι δύο Έλληνες (Πολέμαρχος Σαραντίδης και Γιάννης Συλλαίος) επέλεξαν την BMW M6 GT3, με την καταξιωμένη BMW M4 GT4 να αποτελεί μία εναλλακτική επιλογή μόνο για τους Έλληνες αγωνιζόμενους, που επιλέχθηκε από τον Χρήστο Νικηφόρο. 

Στις 21:30 θα ξεκινήσει το 20λεπτο των κατατακτήριων δοκιμών, το οποίο θα ακολουθήσει ένας δίωρος αγώνας με μετάβαση από μέρα σε νύχτα. Ακόμα κι αν δεν έρθει η βροχή στα πρώτα τρία μέρη της πίστας, είναι πιθανό να εμφανιστεί μέσα στο δάσος των Αρδεννών, δυσχεραίνοντας το έργο των οδηγών. Παράλληλα, στον συγκεκριμένο αγώνα θα δοκιμαστεί και η ζωντανή διαιτησία του αγώνα, με ένα πάνελ αγωνοδικών που θα έχει την ευθύνη της ανάλυσης όλων των συμβάντων και της απόδοσης ποινών ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Η άριστη επικοινωνία με τον Λευτέρη Αξιώτη και την ελληνική πλευρά έκαναν τη συνεννόησή μας άμεση. Και οι δύο συνειδητοποιήσαμε πως είμαστε σε ένα σημείο-επανάσταση για τα πρωταθλήματά μας και πως οι διαχειριστές αυτών ήθελαν μία τέτοια πρόκληση, ώστε να δουν σε τι επίπεδο βρίσκονται. Βρισκόμαστε στο μέσο της αγωνιστικής σεζόν: η F1ΑXion είχε αγώνα στις 17 Φεβρουαρίου, η RLR θα έχει έναν στις 21 του μήνα. Αλλά όταν επιθυμείς κάτι πολύ, βρίσκεις τον τρόπο – αυτό έγινε σαφές κι από τους οδηγούς που αποδέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση. Βασιζόμαστε στους θεατές, στο πνεύμα των τρικολόρε που μπορεί να εκφραστεί μέσα από το sim racing. Για πρώτη φορά θα βγούμε στον αέρα με αγγλική περιγραφή και ελπίζουμε πως αυτός ο αγώνας θα βοηθήσει και τις δύο κοινότητες», δήλωσε ο Alexandru Șiclovan, promoter της Racing League Romania.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μετάδοση στο κανάλι της Racing League Romania στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SA5n8-T4aAk

Δελτίο Τύπου

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ