top icon
Αγώνες

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Λίγο πριν την εκκίνηση…

Πλέον απομένουν ώρες για την εκκίνηση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Άνθρωποι και μηχανές είναι έτοιμοι για τον εορτασμό των εκατό χρόνων του θρυλικού αγώνα, και μαζί τους ο Δημήτρης Αμαξόπουλος.

Πλέον απομένουν ώρες για την εκκίνηση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Άνθρωποι και μηχανές είναι έτοιμοι για τον εορτασμό των εκατό χρόνων του θρυλικού αγώνα, και μαζί τους ο Δημήτρης Αμαξόπουλος. Ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός θα λάβει μέρος στον εναρκτήριο αγώνα του IRC οδηγώντας ένα Citroen DS3 R3T, έχοντας στο δεξί του μπάκετ τον Giacomo Ciucci. Ο Δημήτρης είναι έτοιμος, αφού ολοκλήρωσε και τις αναγνωρίσεις του αγώνα, μεταφέροντας μας μάλιστα και τις εντυπώσεις του. «Σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες! Πρώτη μέρα δοκιμών και κάναμε τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών που είναι κόντα στο μόντε κάρλο, δλδ τις διαδρομές της τρίτης μέρας του αγώνα. Ξεκινήσαμε με τη Μουλινε και τη Λαντόσκ. Υπερκλασσικές ειδικές γιά τους άλλους, γιά εμάς όλα καινούργια, αφού τις γράψαμε αξιοπρεπώς και τις επαληθεύσαμε μία φορά, αποφασίσαμε να πάμε στην ειδική διαδρομή 9 ώστε να γράψουμε και αυτή την ειδική ημέρα,αλλά ούτε αυτό δεν προλάβαμε. Γράψιμο νύχτα και οριακά 3 περάσματα στο σύνολο. Ωχ, είπαμε, σφιχτό μας βγήκε το ωράριο. (Από τις 7.30 στο αμάξι ,μέχρι τις 8 το βράδυ σταματήσαμε μόνο γιά βενζίνη και ένα τοστ) Το ίδιο βράδυ κάναμε άλλα 200 χλμ περίπου ώστε να είμαστε στη πόλη Βαλένς, (κέντρο του αγώνα ως την παρασκευή πρωί), μιά που Κυριακή και Δευτέρα έχουμε να κάνουμε τις σημειώσεις γιά τις υπόλοιπες διαδρομές.
Δεύτερη μέρα αναγνωρίσεων, ξάνα στο αμάξι από τις 7.30 και πάμε να γράψουμε τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές με μήκος 36 και 41 χλμ αντίστοιχα. Γράψιμο σε τρελό γιά μένα ρυθμό (μέση ωριαία γραψίματος έως και 60χμ/ώρα) αλλά ο τζιάκομο αποδείχθηκε συνεπέστατος. Έγραφε, διώρθωνε, παρατηρούσε σε χρόνο dt, παρόλα αυτά ο γύρος των ειδικών αυτών ήταν τεράστιος και ακόμα και αν ήμασταν πάνω από το όριο στα χώρια και στους επαρχιακούς δρόμους δεν προλαβαίναμε να είμαστε στην τρίτη ειδική της ημέρας με το φως του ήλιου. Οπότε ως συνήθως πλέον, γράψαμε ειδική που θα κάνουμε μέρα, τη νύχτα. Αμέσως μετά, η Σαν Μπονέ! Καταπληκτική ειδική. Πολύ γρήγορη, με μεγάλες ευθείες και γρήγορες καμπές που δεν τελειώνουν με τίποτα. Το τρίτο πέρασμα σε αυτή το κάναμε εκτός επίσημου ωραρίου.
Με την ωραία κούραση των αναγνωρίσεων ενός αγώνα απαιτητικού όπως το  Μόντε Κάρλο, πήγαμε ξενοδοχείο και αφήσαμε γιά την τρίτη μέρα των αναγνωρίσεων τις πιό εύκολες (στο γράψιμο) διαδρομές, αυτές που θα γίνουν την Πέμπτη 20 του μηνός. Κυκλώναν σε 5 λεπτά, οπότε τα 23 και 24 χλμ  μας φανήκαν παιχνιδάκι (όος αυτό είναι δυνατό). Ένα αρχικό συμπέρασμα γιά τις διαδρομές είνα πως σε κάθε πέρασμα αλλάζαν οι συνθήκες. Τη μία φορά η τάδε στροφή είχε πάγο, την άλλη βρεγμένο και το αντίθετο. Από ότι καταλάβαμε και όλοι μας είπαν αυτή είναι η γοητεία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Όχι γιά τα κότερα του και τη χλιδή του, αλλά για τις συνθήκες του “πολέμου”. Από ότι βλέπω θέλει αρκέτη τύχη, αυτοσχεδιασμό, εξυπνάδα και αυτοσυγκράτηση».
 
Από εκεί και πέρα, εμείς θα ξεκινήσουμε προσπαθώντας να διατηρήσουμε έναν αξιοπρεπή και στθαερό ρυθμό, αποφεύγοντας τα λάθη και ουσιαστικά μένοντας στο δρόμο. Στόχος μας είναι να προσέξουμε αρχικά και στη συνέχεια να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Βλέπετε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, ενώ εμείς δεν έχουμε γνώση ούτε των ειδικών, ούτε του αυτοκινήτου. Από αύριο, όμως, αρχίζει πλέον το πιο ωραίο κομμάτι της περιπέτειας μας». Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, που γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια, ξεκινάει αύριο στις 10:05 και η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ