top icon
Αγώνες

SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018: Πρεμιέρα στην Ανάβαση Διονύσου

Η Ανάβαση Διονύσου, ο 1ος αγώνας του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, τον οποίο διοργάνωσε το σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., σήμανε την πρεμιέρα του φετινού SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda, του θεσμού που αναβίωσε με επιτυχία το 2017 ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.

Η πρεμιέρα αποδείχτηκε ημέρα του Μίλτου Κύρκου, ο οποίος ανήμερα στα 33α γενέθλιά του γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια σημαντική ημέρα για τον ίδιο και μια σημαντική επιτυχία για την πορεία του πρωταθλήματος. Ο Κύρκος σημείωσε την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο Ενιαίο με 2:59.07, χρόνο που πέτυχε στο πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο ανέβασμα ήταν αργότερος κατά 8 δέκατα, αλλά και πάλι ήταν ο ταχύτερος όλων για να διπλασιάσει έτσι τις νίκες του και να ξεκινήσει την φετινή χρονιά, ακριβώς όπως ολοκλήρωσε την περσινή, καθώς ήταν ο τελευταίος νικητής του 2017.

Μοναδικός που τον πλησίασε και ουσιαστικά τον απείλησε κιόλας στο πρώτο σκέλος ήταν ο εντυπωσιακός Στάθης Κουκέας. Ο οδηγός που ξεκίνησε την πορεία του στους αγώνες αυτοκινήτου μόλις πέρσι μέσω του Ενιαίου, κινήθηκε πολύ γρήγορα και χθες που είχε σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις των δοκιμών αλλά και σήμερα. Έτσι είναι χαρακτηριστική η διαφορά του πρώτου σκέλους από τον Κύρκο, που ήταν μόλις 13 εκατοστά του δευτερολέπτου. Στην κατηγορία των Νέων, οι πρωταγωνιστές ήταν δύο. Ο Φίλιππος Καλέσης πήρε την νίκη στον πρώτο αγώνα και τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, ενώ ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έκανε το αντίστροφο, όντας δεύτερος στο πρώτο ανέβασμα και νικητής στο δεύτερο. Έτσι αμφότεροι αποκόμισαν τους ίδιους βαθμούς από αυτό το αγωνιστικό διήμερο.


Οι δηλώσεις των οδηγών οι βαθμολογίες επισυνάπτονται στα αρχεία PDF που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου


Στο πρώτο πέρασμα η τρίτη θέση στο βάθρο των Νέων πήγε στον πρωταθλητή του 2017, Στράτο Κυρλαγκίτση. Εκείνος πιέστηκε από έναν rookie για φέτος. Τον Βασίλη Γιαννούλη, οδηγό της ομάδας της Skoda Μακρής, η οποία προσέφερε μια πολύ όμορφη εικόνα συνολικά, τόσο με την παρουσία της στα pits του αγώνα, όσο και με την παρουσία των νεαρών οδηγών της. Ο Γιαννούλης ήταν στην 4η θέση των Νέων, με τον 19χρονο Αδάμ Βούλγαρη να τον ακολουθεί μια θέση πιο πίσω, δείχνοντας εξαιρετικά σημάδια ταλέντου. Έκτος ολοκλήρωσε το πρώτο πέρασμα ο Μιχάλης Δουλτσίνος ο οποίος έδωσε «μάχη» με έναν άλλο νέο, γνώριμο από πέρσι, τον Ιάκωβο Γιουσουρούμ, ο οποίος όμως φέτος αποτελεί και εκείνος μέλος της Skoda Μακρής. Ο ομόσταυλός του και rookie φέτος, Σπύρος Γαλεράκης σταμάτησε το χρονόμετρο μόλις 7 εκατοστά πιο αργά από τον Γιουσουρούμ και ήταν έτσι όγδοος, ενώ ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος ήταν ένατος.

Στον δεύτερο αγώνα των Νέων, πίσω από τους Χαραλαμπόπουλο και Καλέση, βρέθηκε ο Βούλγαρης επιβεβαιώνοντας ότι μιλάμε για μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση οδηγού, δεδομένου πως δεν έδειξε να φοβάται καν τα βρεγμένα κομμάτια της διαδρομής που επηρέασαν ορισμένους από τους υπόλοιπους. Ο Βούλγαρης έφτασε έτσι σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του, που του χαρίζει και αρκετούς βαθμούς. Μάλιστα κατάφερε να αφήσει μόλις 18 εκατοστά πίσω του τον Κυρλαγκίτση, σε ένα πέρασμα που βρήκε πέντε νέους οδηγούς να «στριμώχνονται» σε λιγότερο από 1,2 δευτερόλεπτα διαφοράς. Τον Κυρλαγκίτση ακολούθησαν τα τρία Skoda Fabia της Skoda Μακρής με τους Γαλεράκη, Γιαννούλη και Γιουσουρούμ, ενώ όγδοος ήταν ο Δουλτσίνος που μάλλον τρόμαξε περισσότερο από όσο έπρεπε λόγω της υγρασίας.

Οι δύο πρωτοεμφανισθέντες, στη Γενική ο Βασίλης Κοκλάνης και στους Νέους ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, συγκέντρωσαν εμπειρίες και τα απαραίτητα χιλιόμετρα για την πορεία του πρωταθλήματος, χωρίς να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις πιο πίσω θέσεις στις οποίες βρέθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Σαρταμπάκο που ήθελε κάτι καλύτερο, τουλάχιστον όσον αφορά τους χρόνους που σημείωσε και στα δύο περάσματα, αλλά αντιμετώπισε τις ατυχίες και τα λάθη με χαμόγελο, όπως πάντα. Ο «Λε Μαν» πειραματίστηκε στα σύντομα αγωνιστικά περάσματα που προσφέρουν οι αναβάσεις, τα οποία δεν βολεύεται και πάρα πολύ και αρκέστηκε στον έναν βαθμό της δέκατης θέσης του 2ου σκέλους.

Επόμενοι αγώνες για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 είναι τα δύο σκέλη της Ανάβασης Ριτσώνας στις 28 και 29 Απριλίου._Γραφείο Τύπου Σ.Ο.Α.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ