top icon
WRC

Adrien Fourmaux: Λύση της συνεργασίας με τον Renaud Jamoul

Ακόμη μια αλλαγή συνοδηγού θα έχουμε φέτος, αφού ο Adrien Fourmaux ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Renaud Jamoul.

Οι αλλαγές συνοδηγών στο φετινό WRC δε σταματούν, με τον Adrien Fourmaux να γνωστοποιεί την παύση της συνεργασίας του με τον Renaud Jamoul.

O Adrien Fourmaux έκανε ντεμπούτο στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2019, έχοντας ως συνοδηγό τον Jamoul.

Από τότε μέχρι και σήμερα, το δίδυμο συμμετείχε σε 35 αγώνες, με εκείνους σε WRC και ERC να ξεχωρίζουν.

Καλύτερό τους αποτέλεσμα υπήρξε η 5η θέση στα Ράλλυ Κροατίας και Σαφάρι, φέτος, με Ford Fiesta WRC.

Υπενθυμίζουμε, πως  στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το γαλλοβελγικό πλήρωμα τερμάτισε στην 7η θέση, έπειτα από πρόβλημα με τον κινητήρα του Ford Fiesta WRC και ενώ διεκδικούσε την 5η θέση.

Πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του 37χρονου Βέλγου συνοδηγού, στο πλευρό του 26χρονου Γάλλου οδηγού, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα, αφού ο Fourmaux προετοιμάζεται για τη συμμετοχή στο Ράλλυ Φινλανδίας, στις 1-3 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν, ορισμένες διαφορές στο χαρακτήρα του Fourmaux και του Jamoul, έφεραν αυτό τον “χωρισμό”.

Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul 01

Οι δηλώσεις των Fourmaux και Jamoul

Ο Adrien Fourmaux, ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Renaud Jamoul, μέσω δήλωσης στα social media.

“Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια συνεργασίας, ο Renaud και εγώ θα ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους”, αναφέρει ο Fourmaux.

“Η ιστορία ξεκίνησε σε έναν χώρο εξυπηρέτησης σε αυτοκινητόδρομο και ολοκληρώθηκε μετά από το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC. Τι ταξίδι είχαμε μαζί.

“Σε ευχαριστώ που βρέθηκες μαζί μου στο διεθνές ντεμπούτο και αποδέχθηκες το ρόλο του συνοδηγού για τον νεαρό οδηγό που ήμουν.

“Σε ευχαριστώ για αυτές τις στιγμές. Από τον πρώτο βαθμό στο WRC μέχρι τον πρώτο ταχύτερο χρόνο σε ειδική διαδρομή, περνώντας από τη νίκη στα Κανάρια για το ERC, αλλά και για όλα τα γέλια και τις ομελέτες “Jamoulaux” κάθε πρωί στους αγώνες”.

Ο Renaud Jamoul ανακοίνωσε: “Ο Adrien και εγώ αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στη συνεργασία μας.

“Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι ο καθένας από εμάς διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο όμως δυστυχώς, οι χαρακτήρες μας αποδείχθηκαν ασύμβατοι με το πέρασμα του χρόνου.

“Ευχαριστώ τον Adrien για τις υπέροχες περιπέτειες που βιώσαμε μαζί, το ντεμπούτο στο WRC και τη νίκη στα Κανάρια στο πλαίσιο του ERC.

“Ευχαριστώ ιδιαίτερα την FFSA και την M-Sport για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αυτά τα χρόνια.

“Μια σελίδα γυρίζει αλλά το βιβλίο δεν έχει κλείσει…”

Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul 03

Η λύση της συνεργασίας μεταξύ ενός οδηγού και ενός συνοδηγού στο φετινό WRC, έχει γίνει περίπου… συνήθεια.

Η αρχή έγινε με τον Dani Sordo, ο οποίος αποχωρίστηκε τον Carlos Del Barrio, ανακοινώνοντας την έναρξη συνεργασίας με τον Borja Rozada, τον οποίο από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αντικατέστησε ο Candido Carrera.

Το πιο πολύκροτο “διαζύγιο” σε επίπεδο WRC ήταν εκείνο μεταξύ Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul, τον οποίο αντικατέστησε ο Martijn Wydaeghe.

Τη θέση του Jarmo Lehtinen στο πλευρό του Teemu Suninen, ανέλαβε ο Mikko Markkula.

Ακόμη, από το Ράλλυ Κροατίας και έπειτα, συνοδηγός του Gus Greensmith είναι ο Chris Patterson, που πήρε τη θέση του Elliott Edmondson.

Επιπλέον, ο Pierre Louis Loubet σταμάτησε  τη συνεργασία με τον Vincent Landais, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Florian Haut Labourdette.

Αλλαγή συνοδηγού είχαμε και για τον Andreas Mikkelsen, ο οποίος συμμετείχε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με τον Elliott Edmondson, που αντικατέστησε τον Ola Floene.

Τέλος, “αναγκαστικές αλλαγές” είχαμε και για τους Oliver Solberg, Takamoto Katsuta.

Ο Σουηδός έλαβε μέρος στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας με τον Seb Marshall, καθώς ο Aaron Johnston είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

Από την άλλη, ένας τραυματισμός του Dan Barritt έπειτα από απότομη προσγείωση μετά από άλμα στο Ράλλυ Εσθονίας, ανάγκασε τον Takamoto Katsuta να επιστρατεύσει τον Keaton Williams.

Επιστρέφοντας στον Adrien Fourmaux, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως θεωρείται από τα φαβορί για πλήρες πρόγραμμα στο WRC την επόμενη χρονιά, με ένα από τα εργοστασιακά Puma Rally1 της M-Sport.

Photos: acropolisrally.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ