Αγώνες WRC

Andrea Adamo: Ποιο πρόγραμμα για το 2021;

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το πρόγραμμα του WRC για το 2021, αφού θεωρεί πως η πανδημία θα επιφέρει εκ νέου μεγάλες αλλαγές, όπως και φέτος.

Το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2021 έχει ήδη ανακοινωθεί, περιλαμβάνοντας 12 αγώνες και 6 αναπληρωματικούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το δικό μας Ακρόπολις. Με τις εξελίξεις της πανδημίας να είναι καταιγιστικές, ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, θεωρεί ότι πολλά θα αλλάξουν στον αρχικό προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, ακριβώς όπως συνέβη και τη φετινή χρονιά.

Ερωτηθείς για τις σκέψεις του αναφορικά με το ημερολόγιο του 2021 από το DirtFish, ο Andrea Adamo δεν έκρυψε την άποψή του, πως θα υπάρξουν αλλαγές: "Είναι ωραίο που έχουμε πρόγραμμα. Όμως η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οπότε, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα. Η Κένυα βρίσκεται μέσα σε αυτό επειδή υπάρχει συμβόλαιο, οπότε ας δούμε τι θα συμβεί".

Thierry Neuville

Ενθυμούμενος όσα συνέβησαν φέτος, ο Ιταλός manager θεωρεί πως οποιαδήποτε συζήτηση για το 2021 -ακόμη και για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με το οποίο θεωρητικά θα ξεκινήσει η σεζόν στις 21-24 Ιανουαρίου- είναι ιδιαίτερα πρώιμη με τα υπάρχοντα δεδομένα: "Σε έναν χρόνο, θα μπορούμε να καθίσουμε μαζί και να δούμε πόσοι αγώνες έγιναν και πόσοι εμφανίστηκαν από το πουθενά. Τον περασμένο Μάρτιο, όταν φύγαμε από το Μεξικό, θα σκεφτόσασταν ότι θα είχαμε Εσθονία, Monza και Ypres; Πρέπει να συνεργαστούμε και να πούμε ότι ακόμη και τώρα, που άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν και υπάρχει οικονομικός πόλεμος, εργαστήκαμε μαζί, βρήκαμε εξαιρετικούς αγώνες και έναν τρόπο να φέρουμε αστέρια μαζί, όπως στη Monza".

"Με συγχωρείτε αν γίνομαι βαρετός, αλλά όταν οι άνθρωποι με ρωτούν: "Είσαι χαρούμενος με το πρόγραμμα;" απαντώ: "Ποιο πρόγραμμα; Υπάρχουν ημερομηνίες, οπότε ας εργαστούμε με βάση το πλάνο. Όμως σχετικά με το Μόντε Κάρλο, είμαστε βέβαιοι; Αυτή τη στιγμή πρόκειται για μια απολύτως κόκκινη ζώνη. Για ποιο πράγμα μιλάτε;"

Υπενθυμίζουμε, πως με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμός, το φετινό WRC θα ολοκληρωθεί στις 3-6 Δεκεμβρίου με το ασφάλτινο Ράλλυ Monza, στην Ιταλία. Ενόψει 2021, ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 12 αγώνες (Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Κροατία, Πορτογαλία, Σαφάρι, Εσθονία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Χιλή, Ισπανία, Ιαπωνία) και 6 αναπληρωματικούς (Ακρόπολις, Λετονία, Ypres, Τουρκία, Αργεντινή και Monza), για την περίπτωση που κάποιος από τους "βασικούς" δε διεξαχθεί, λόγω της πανδημίας.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου