top icon
Αγώνες

Από το μπάκετ – Σάββας Λευκαδίτης

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – οι Έλληνες και ο Σάββας Λευκαδίτης, που προετοιμάζεται για την ένατη συμμετοχή του, αυτήν τη φορά με τον Βαγγέλη Ακράτο, ευπειθώς αναφέρει…

Στο Ράλλυ Ακρόπολις συμμετείχαμε από το 2012 μέχρι και το 2018, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Τον περασμένο χρόνο ήμαστε παρόντες στον αγώνα του WRC με ένα σύγχρονο Peugeot 208 Rally4. Αυτοκίνητο FWD με κινητήρα τούρμπο. Ένα αγωνιστικό Peugeot που οι αναγνώστες τού 4ΤΡΟΧΟΙ γνώρισαν τον περασμένο χρόνο.
Ράλλυ Ακρόπολις, και είναι πολλές οι αναμνήσεις. Να ξεχωρίσω την πρώτη μας εκκίνηση το 2012, στο Ζάππειο, όπου, περνώντας ανάμεσα σε τόσο ενθουσιώδη κόσμο, είναι η μοναδική φορά σε αγώνα που η συναισθηματική φόρτιση έφτασε στο κόκκινο.
Όμως, είχαμε και κακές εμπειρίες… Η χειρότερη στιγμή, όταν στον περσινό αγώνα, στην 1η ε.δ. στους Αγ. Θεοδώρους, έσπασε η εξάτμιση και ουσιαστικά εγκαταλείψαμε,για λόγους ασφαλείας. Στενοχωρηθήκαμε με τον Κώστα Κόντο, όπως και όλη η ομάδα, γιατί το αυτοκίνητο λειτουργούσε εξαιρετικά στους κακούς δρόμους μετά το πέρασμα των WRC.

Leykaditis

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023
Η πρόκληση είναι ισχυρή, οι χορηγοί μάς εμπιστεύονται, και δε θα λείψουμε από τον φετινό αγώνα, ενώ ήδη σχεδιάζουμε τη συμμετοχή μας στο επετειακό ΡΑ σε δώδεκα μήνες.

Leykaditis

Μέχρι τότε
Το αυτοκίνητό μας είναι ουσιαστικά το ίδιο με πέρσι, με προσθήκες τις βελτιώσεις που έχει κάνει η Peugeot Sport για το 2022. Σημαντικό ότι θα χρησιμοποιήσουμε λάστιχα της Pirelli.

Leykaditis

Peugeot-Γκάλλο
Η συνεργασία μας συνεχίζεται, και έχουμε πάλι την τιμή να είμαστε η επίσημη συμμετοχή της Peugeot-Γκάλλο. Βαριά ευθύνη, που μας εμπνέει για το καλύτερο. Η εμπιστοσύνη τους μας αναγκάζει να είμαστε σοβαροί.

Leykaditis

Χορηγοί μας
Οι εταιρείες Landmacon Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAG Χαρτικά και Lotos Oil Αφοί Ν. Αθηναίου Λιπαντικά Αυτοκινήτων. Δίπλα μας και οι 4ΤΡΟΧΟΙ.
Την προετοιμασία και τη συντήρηση κατά τη διάρκεια του αγώνα θα έχει η Lefkaditis Motorsport. Νιώθουμε όμορφα που την προσπάθειά μας συντονίζει ως Manager ο θρύλος Βαγγέλης Γκάλλο, έχοντας δίπλα του τον φίλο του Νίκο Λευκαδίτη. Στην ομάδα μας επικεφαλής μηχανικός είναι ο Δημήτρης Λευκαδίτης, με συνεργάτες μηχανικούς τους Σάκη Λέφα, Στέλιο Παντελάκη και Χρήστο Φραγκούλη.

Akratos

Συνοδηγός
Μαζί μας στο Γκάλλο-208 R4 o Βαγγέλης Ακράτος, και τι να πω για τον Βαγγέλη; Έχουμε τρέξει μαζί από το 2004 έως το 2014 έχοντας μαζί περίπου τριάντα αγώνες, ανάμεσά τους τρία Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ έχουμε κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα F2 Χώματος το 2012 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ F2 το 2013!
Αν και έχουμε να βρεθούμε σε αγωνιστικό αμάξι αρκετό καιρό, πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα βρούμε το ρυθμό μας.

Leykaditis

Ο αγώνας
Ακρόπολις είναι! Aπαιτητικός και απρόβλεπτος αγώνας, με ειδικές από το Λουτράκι μέχρι την Ευρυτανία. Κάποιες ε.δ. είναι γνωστές, κάποιες με ανάποδη φορά απ’ ό,τι γνωρίσαμε, όπως και κάποιες εντελώς νέες, τουλάχιστον για εμάς. Οι καινούργιες ειδικές μάς αρέσουν γιατί κρύβουν προκλήσεις.
Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σοβαρές αναγνωρίσεις, ώστε στον αγώνα να πετύχουμε έναν καλό ρυθμό. Να μην αισθανθούμε πουθενά άβολα και όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν να κινηθούμε γρήγορα με ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Πλεονέκτημά του η ανάρτηση, ενώ η αξιοποίηση του κινητήρα με το σειριακό κιβώτιο κάνει τη ζωή ευχάριστη. Το ζητούμενο σε έναν αγώνα, σε συνδυασμό βέβαια με την αξιοπιστία του, αλλά και τη δική μας…

Επιστροφή στο ΟΑΚΑ
Ξεχωρίζει αυτή η σημαντική επιλογή, εξαιτίας του κλίματος που θα δημιουργηθεί από τους θεατές, και μακάρι να είναι όπως το 2005 ή και ακόμα καλύτερα. Τότε ως θεατής ονειρευόμουν τη συμμετοχή μας γενικώς στο ΡΑ, και ειδικά σε μια τέτοια SS!

Στοχευμένα
Δεν κρυβόμαστε, στην κατηγορία μας συμμετέχουν οκτώ αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα από το εξωτερικό. Ελπίζουμε να κινηθούμε σωστά και να αποφύγουμε χαμένο χρόνο από προβλήματα.
Στόχος μας η 1η θέση, αξιοποιώντας το αυτοκίνητο και την ομάδα μας, που σε τέτοιες περιπτώσεις, με υψηλές απαιτήσεις, κάνει τη διαφορά._ Σ. Λ.

Ο Σάββας μας, με τον κ. Ευάγγελο
Δικοί μας άνθρωποι. Ο Σάββας Λευκαδίτης, ένας ωραίος παλίκαρος, δουλευταράς και υπόδειγμα οικογενειάρχη, από τους διακριθέντες στο θεσμό μας «Γίνε Πρωταθλητής».
O Bαγγέλης, αδελφός του Γιάννη -οι κορυφαίοι κλειδαράδες στον πλανήτη-, τύποι που διδάσκουν εντιμότητα και τέχνη. Ο B.A., που μιλάει λίγο, ενώ διαχειρίζεται με μαεστρία τα συναισθήματά του.
Στο παραπάνω σχόλιο του Σ.Λ., «από το μπάκετ», να προσθέσουμε την εμπειρία τους. Με τον Βαγγέλη, πρόκειται για πλήρωμα με την ποιότητα που απαιτείται ώστε να διαχειρίζεσαι κρίσεις, που προκύπτουν συχνά όταν παλεύεις με 2WD σε χωμάτινο αγώνα του WRC.
Να ευχηθούμε καλό δρόμο σε ένα πλήρωμα που το χαμόγελο που τους χαρακτηρίζει αναμένουμε να λάμψει και στη ράμπα του τερματισμού._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ