Αγώνες WRC

Αποκάλυψη για το WRC 9

Η νέα έκδοση του επίσημου βιντεοπαιχνιδιού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με την κωδική ονομασία WRC 9, είναι γεγονός.

Εδώ και μερικές ημέρες, οι θιασώτες των video games και το WRC, μπορούν να απολαμβάνουν την ολοκαίνουργια έκδοση του επίσημου βιντεοπαιχνιδιού του θεσμού, WRC 9.

Το WRC 9, που έρχεται στην αγορά από τη Nacon και έχει εξελιχθεί από το γαλλικό studio KT Racing, έχοντας φυσικά την έγκριση του WRC Promoter, διαθέτει πλειάδα νέων δεδομένων. Μεταξύ αυτών, εντάσσονται τα Ράλλυ Σαφάρι, Νέας Ζηλανδίας και Ιαπωνίας, που είχαν ενταχθεί στο WRC πριν την πανδημία, καθώς και περισσότερες από 50 ομάδες από την κορυφαία, αλλά και τις υποστηρικτικές κατηγορίες του θεσμού.

WRC 9

Προφανώς, στην κορυφή των επιλογών από πλευράς αυτοκινήτων, βρίσκονται τα εργοστασιακά Hyundai i20 Coupe WRC, Toyota Yaris WRC και Ford Fiesta WRC. Επιπλέον, υπάρχουν θρυλικά αυτοκίνητα από το παρελθόν, όπως Lancia Stratos, Ford Escort RS 1800, Audi Quattro A2, Porsche 911 GT3 και Volkswagen Poo R WRC.

Όσον αφορά στους οδηγούς, πέραν των εργοστασιακών, θα υπάρχουν και συμμετέχοντες σε WRC 2 και WRC 3, όπως οι Mads Ostberg, Nikolay Gryazin, Adrien Fourmaux and Jari Huttunen, καθώς επίσης και το JWRC, το οποίο "εκπροσωπούν" οι νικητές των Ράλλυ Σουηδίας και Εσθονίας, Tom Kristensson και Martins Sesks.

WRC 9

Το WRC 9, περιλαμβάνει μέρη ειδικών διαδρομών από τους πραγματικούς αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το μήκος των οποίων αγγίζει τα 900 χιλιόμετρα συνολικά. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και διάσημα σημεία, όπως το Colin's Crest από την ειδική διαδρομή Vargasen του Ράλλυ Σουηδίας, τα πολλαπλά άλματα της ειδικής διαδρομής Ruuhimaki στη Φινλανδία και η περίφημη El Condor, στην Αργεντινή.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το WRC 9 έχει δεχθεί ανασχεδιασμό σε αρκετά σημεία, ώστε να γίνει όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται αλλαγές στον τομέα της ανάρτησης και της μεταφοράς βάρους, ενώ οι παίκτες θα έχουν δυνατότητα ρύθμισης των αυτοκινήτων τους, πριν από κάποιο τεστ.

WRC 9

Στον τομέα του παιχνιδιού καθαυτού, ένα νέο "Clubs Mode" επιτρέπει τη δημιουργία πρωταθλημάτων μεταξύ φίλων, ενώ σύντομα θα προστεθεί ένα "Video Mode", που θα προσφέρει στους gamers τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν τα αυτοκίνητά τους και να μοιραστούν τις εικόνες με την κοινότητα του WRC 9. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι ανάμεσα στο περιεχόμενο που θα προστεθεί τους επόμενους μήνες, υπάρχει η ύπαρξη "co-driver mode", μέσω του οποίου ένας συνοδηγός θα μπορεί να διαβάζει τις σημειώσεις μιας ειδικής διαδρομής, στον παίκτη που οδηγεί.

WRC 9

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC Promoter, Jona Siebel, δήλωσε: "Το σημείο αναφοράς στο sim-racing επέστρεψε! Το WRC 9 περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις που επιτρέπουν στους παίκτες να νιώσουν τη διασκέδαση και την περιπέτεια του πραγματικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Τα υπάρχοντα αγαπημένα ράλλυ συμπληρώνονται από τα εξωτικά τοπία της Κένυας, τις καμπές των χωμάτινων δρόμων στη Νέα Ζηλανδία και τις προκλήσεις που προσφέρουν οι στενοί ασφάλτινοι δρόμοι της Ιαπωνίας. Η ύπαρξη σημαντικών αναβαθμίσεων σημαίνει πως το WRC 9 γίνεται ακόμη πιο ρεαλιστικό από τα προηγούμενα. Αλλά αυτό που δεν έχει αλλάξει, είναι η μάχη με το χρονόμετρο, κατά την οποία πολύτιμα δέκατα του δευτερολέπτου μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα".

Το WRC 9 διατίθεται άμεσα σε Xbox One, PlayStation 4 και PC, ενώ αργότερα θα ανακοινωθεί η διάθεσή του για Xbox Series X, PlayStation 5 και Nintendo Switch.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου