top icon
WRC

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Οι συμμετοχές στo WRC3

Το τρίτο και καταληκτικό μέρος του αφιερώματος στα διεθνή πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, περιλαμβάνει τους συμμετέχοντες σε WRC3 και όσους εντάσσονται μόνο στη γενική κατάταξη.

Η σειρά άρθρων για τους συμμετέχοντες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ολοκληρώνεται με τα διεθνή πληρώματα που εντάσσονται στο WRC3, καθώς και σε όσους θα συμμετάσχουν, προσμετρώντας μόνο στη γενική κατάταξη.

Θυμίζουμε, πως η αρχή των άρθρων μας έγινε με τα ελληνικά πληρώματα, ενώ ακολούθησαν οι πρωταγωνιστές της κορυφαίας κατηγορίας, στο WRC.

Έπειτα, παρουσιάσαμε τους συμμετέχοντες στο WRC2, για ομάδες και οδηγούς με αυτοκίνητα Rally2.

Ο επίλογος, περιλαμβάνει τους αγωνιζόμενους στο WRC3, θεσμού για ιδιώτες με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, καθώς και όσα διεθνή πληρώματα, προτίμησαν να μην ενταχθούν σε κάποιο από τα υποστηρικτικά πρωταθλήματα του WRC.

Τα πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, εντάσσονται στην άτυπη κατάταξη της κλάσης RC2 και βέβαια (όπως και εκείνα του WRC2), στη γενική κατάταξη του αγώνα. Δηλαδή, εφόσον κάποιος οδηγός από το WRC3 ή από όσους δεν έχουν καταταγεί από τη FIA (FIA Seeding) τερματίσει στην πρώτη δεκάδα της γενικής, θα λάβει κανονικά βαθμούς στο πλαίσιο του WRC.

Τα πληρώματα του WRC3 στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Πρόκειται για αγωνιζόμενους που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα ίδιων προδιαγραφών με εκείνους στο WRC2, ωστόσο διαθέτουν δικό τους πρωτάθλημα, το WRC3.

Ο βασικός λόγος, είναι πως πρόκειται για ιδιώτες συμμετέχοντες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν τον ίδιο βαθμό εμπλοκής, με τους επαγγελματίες του WRC2.

Στην τελική βαθμολογία του θεσμού, θα προσμετρήσουν τα 5 καλύτερα, από τα 7 αποτελέσματα κάθε οδηγού.

Στο πλαίσιο του WRC3 για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, συμμετέχουν 18 πληρώματα, με τους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου, Yohan Rossel και Kajetan Kajetanowicz, να είναι παρόντες.

Ας τα γνωρίσουμε!

Yohan Rossel

Πρωταθλητής Ασφάλτου Γαλλίας το 2019, ο Yohan Rossel θεωρείται από τα φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία, αφού τα καταφέρνει καλά και στο χώμα.

Αν και μόλις 26 ετών, ο οδηγός που παλαιότερα υπήρξε και μέλος της γαλλικής FFSA, που έχει υποστηρίξει τους Sebastien Loeb, Sebastien Ogier και φέτος στέκεται δίπλα στους Pierre Louis Loubet, Adrien Fourmaux, διαθέτει ήδη σημαντική εμπειρία από αγώνες του WRC.

Φέτος, προηγείται στη βαθμολογία του WRC3, έχοντας κερδίσει σε Μόντε Κάρλο, Σαρδηνία και Ypres. Μάλιστα, στην Ιταλία και το Βέλγιο τερμάτισε και στην 7η θέση γενικής, έχοντας ως συνοδηγό τον Alexandre Coria.

Ο Rossel, που υπήρξε και εξελιγκτής του ανανεωμένου για το 2021, Citroen C3 Rally2, γνωρίζει καλά το αυτοκίνητο και την ομάδα του, Sainteloc, οπότε αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στη χώρα μας.

Yohan Rossel 02

#30 Yohan Rossel

Αυτοκίνητο: Citroen C3 Rally2

Ημ. γέννησης: 13 Φεβρουαρίου 1995

Χώρα: Γαλλία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Γαλλίας-Αλσατίας 2014 (Citroen DS3 R3T)

Τίτλοι: Πρωταθλητής Ασφάλτου Γαλλίας 2019

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 19/9

Νίκες (WRC3): 3

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): 5

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): 32

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC): 7η θέση (Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας και Ypres Βελγίου 2021)

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): –

Συνοδηγός: Alexandre Coria (Γαλλία)

Kajetan Kajetanowicz 01

Kajetan Kajetanowicz

Γνωστός από τα Ακρόπολις κατά την περίοδο του ERC, όταν κατέκτησε δύο νίκες (2015, 2017), ο Kajetan Kajetanowicz είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό.

Οδηγός με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο μεθοδικός Πολωνός έχει καταφέρει, χάρη και στην οικονομική υποστήριξη της εταιρείας πετρελαιοειδών Lotos, να πρωταγωνιστεί και στο WRC3.

Φέτος, έχει πετύχει ήδη δύο νίκες, σε Κροατία και Πορτογαλία, οπότε φιλοδοξεί σε έναν αγώνα που γνωρίζει, όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, να τριπλασιάσει τις επιτυχίες του και να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Rossel.

Συνοδηγός του, είναι ο πολύπειρος Πολωνός Maciej Szczepaniak, που είχαμε γνωρίσει και στο πλευρό του Robert Kubica.

Kajetan Kajetanowicz 02

#31 Kajetan Kajetanowicz

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo

Ημ. γέννησης: 5 Μαρτίου 1979

Χώρα: Πολωνία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Πολωνίας 2016 (Ford Fiesta R5)

Τίτλοι: 3 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης (2015, 2016, 2017) και 4 φορές Πρωταθλητής Πολωνίας (2010, 2011, 2012, 2013)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 21/9

Νίκες (WRC/WRC3): 3

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC/WRC3): 5

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC/WRC3): 29

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC): 7η θέση (Ράλλυ Τουρκίας 2020)

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): 4 – ERC (2014, 2015, 2016, 2017)

Καλύτερο αποτέλεσμα: Νικητής το 2015 και 2017 (Ford Fiesta R5)

Συνοδηγός: Maciej Szczepaniak (Πολωνία)

Fabrizio Zaldivar 02

Fabrizio Zaldivar

Αρκετοί είναι οι νεαροί οδηγοί από τη Λατινική Αμερική, που τα τελευταία χρόνια αποκτούν σημαντική εμπλοκή στο WRC.

Ένας από αυτούς είναι ο Παραγουανός Fabrizio Zaldivar, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών, πραγματοποιεί την πρώτη του σεζόν στο WRC3.

Αυτό γίνεται με ιδανικές προϋποθέσεις, αφού στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia Rally2 evo της Toksport βρίσκεται ο πολύπειρος, νικητής 3 αγώνων WRC με τον Dani Sordo, Carlos Del Barrio.

Καλύτερο αποτέλεσμα του συνδυασμού μέχρι στιγμής στο WRC3, ήταν η 4η θέση στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, με τον Zaldivar να βρίσκεται αντίστοιχα, τέταρτος στη βαθμολογία του θεσμού.

Κατά το ντεμπούτο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο νεαρός θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα και να βελτιώσει το καλύτερό του αποτέλεσμα στο θεσμό, ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Fabrizio Zaldivar 01

#32 Fabrizio Zaldivar

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo

Ημ. γέννησης: 8 Φεβρουαρίου 2001

Χώρ: Παραγουάη

Ντεμπούτο: Ράλλυ Σουηδίας 2019/Rally Sweden 2019 (Ford Fiesta R2T19)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 15/5

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): –

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): 1

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC): 11η θέση (Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας 2021)

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): –

Συνοδηγός: Carlos Del Barrio (Ισπανία)

Chris Ingram 02

Chris Ingram

O νεότερος Πρωταθλητής Ευρώπης (2019) στην ιστορία και δεύτερος Βρετανός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, επιστρέφει στο WRC με στόχο τη διάκριση.

Ο Chris Ingram έχει ήδη συμμετάσχει σε 3 αγώνες φέτος στο WRC, με καλύτερο αποτέλεσμα την τρίτη θέση στο WRC3, στο Ράλλυ Πορτογαλίας.

Ταχύτατος και γνώστης των σκληρών χωμάτινων ειδικών διαδρομών, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αποκτήσει την υποστήριξη της Toksport, με την οποία θα συμμετάσχει και το 2022, οδηγώντας το νέο Skoda Fabia Rally2 .

Ικανός για το καλύτερο, ο Chris Ingram θα διεκδικήσει, έχοντας ως συνοδηγό τον Ross Whittock, μια θέση στο βάθρο, ενώ εφόσον αποφύγει τα προβλήματα, δε θα είναι έκπληξη αν στεφθεί νικητής στο WRC3.

Chris Ingram

#34 Chris Ingram

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo

Ημ. γέννησης: 7 Ιουλίου 1994

Χώρα: Μ. Βρετανία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Ουαλίας 2013  (Renault Twingo RS R2)

Τίτλοι: Πρωταθλητής Ευρώπης 2019, Πρωταθλητής Ευρώπης ERC 3 2016, 2017

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 11/3

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): 1

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): 3

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC): 9η θέση (Ράλλυ Τουρκίας 2018)

Συμμετοχές (Ακρόπολις): –

Συνοδηγός: Ross Whittock (Μ. Βρετανία)

Emil Lindholm 02

Emil Lindholm

Ακόμη ένας ταχύτατος οδηγός στο WRC3. Ο Φινλανδός, γιος του παλιού οδηγού Sebastian Lindholm και ανιψιός του Marcus Gronholm, διαθέτει την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσει.

Ερωτηματικό θα είναι η αξιοπιστία, αφού ο 25χρονος Emil δεν έχει βρει ακόμη την ιδανική ισορροπία, αφού είναι μεν γρήγορος, όμως σπάνια τερματίζει χωρίς προβλήματα.

Κατά την πρώτη του συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, περιμένουμε να πρωταγωνιστήσει στο WRC3 με το Skoda Fabia Rally2 evo της Toksport και να είναι μεταξύ των διεκδικητών μιας θέσης στο βάθρο ή, αν αποφύγει τα προβλήματα, της νίκης.

Emil Lindholm 01

#35 Emil Lindholm

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo

Ημ. γέννησης: 19 Ιουλίου 1996

Χώρα: Φινλανδία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Πολωνίας 2017 (Ford Fiesta R2T)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 13/7

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): 2

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): 11

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC): 11η θέση (Ράλλυ Σουηδίας και Μόντσα 2020)

Συμμετοχές (Ακρόπολις): –

Συνοδηγός: Reeta Hamalainen (Φινλανδία)

Daniel Chwist 02

Daniel Chwist

Εγγονός του περίφημου Sobieslaw Zasada, που συμμετείχε στο πρόσφατο Ράλλυ Σαφάρι σε ηλικία 91 ετών , ο Daniel Chwist δε διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το WRC.

Θιασώτης των σκληρών χωμάτινων αγώνων, ο Πολωνός συμμετάσχει για δεύτερη φορά φέτος στο WRC, μετά από το Σαφάρι όπου βρέθηκε στην ίδια λίστα συμμετεχόντων με τον παππού του.

Ο τερματισμός θα είναι επιτυχία για τον Chwist, οπότε εφόσον αυτό επιτευχθεί χωρίς προβλήματα, δεδομένης της δυσκολίας του αγώνα, πιθανότατα θα σημαίνει και καλή θέση στη γενική κατάταξη.

Daniel Chwist 01

#36 Daniel Chwist

Αυτοκίνητο: Hyundai NG i20 R5

Ημ. γέννησης: 13 Ιουλίου 1983

Χώρα: Πολωνία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Σαφάρι 2021 (Ford Fiesta R5)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 1/1

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): –

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): 1

Καλύτερο αποτέλεσμα(WRC): 14η θέση (Ράλλυ Σαφάρι 2021)

Συμμετοχές (Ακρόπολις): –

Συνοδηγός: Kamil Heller (Πολωνία)

Emilio Fernandez

Emilio Fernandez

Ο Χιλιανός Emilio Fernandez, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, οδηγώντας Skoda Fabia Rally2 evo που προετοιμάζει η Toksport.

Με εμπειρία στο WRC από το 2018 και έχοντας συμμετάσχει σε αρκετούς χωμάτινους αγώνες, ο Fernandez θέλει να πρωταγωνιστήσει στο WRC3.

Το έργο του δε θα είναι εύκολο, αφού η αποφυγή προβλημάτων στο εν λόγω πρωτάθλημα έχει πρωτεύουσα σημασία, ωστόσο είναι από τους οδηγούς που αναμένουμε να κάνουν καλή εμφάνιση.

Αν αυτή θα είναι αρκετή για μια θέση στο βάθρο, μένει να φανεί…

Συνοδηγός του είναι ο έμπειρος Αργεντινός Ruben Garcia, που έχει συμμετάσχει στον εθνικό μας αγώνα 4 φορές (2001, 2003, 2006, 2012), στο πλευρό του Marcos Ligato.

Emilio Fernandez 02

#37 Emilio Fernandez

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo

Ημ. γέννησης: 11 Ιουλίου 1989

Χώρα: Χιλή

Ντεμπούτο: Ράλλυ Σουηδίας 2018  (Ford Fiesta R2T)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 13/7

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): 1

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): 3

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC): 11η θέση (Ράλλυ Μεξικού 2020)

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): –

Συνοδηγός: Ruben Garcia (Αργεντινή)

Alberto Heller 02

Alberto Heller

Ακόμη ένας νεαρός οδηγός από τη Λατινική Αμερική, με συνοδηγό μάλιστα που έχει γράψει χιλιάδες αγωνιστικά χιλιόμετρα στο WRC.

Ο Χιλιανός Alberto Heller, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας παραπλεύρως τον Marc Marti, που έχει κερδίσει αγώνες του WRC δίπλα στον μεγάλο Carlos Sainz, τον Jesus Puras, ενώ έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στο πλευρό του Dani Sordo.

Από αυτή την άποψη, ο Heller θα έχει την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση, οπότε μένει να δούμε κατά πόσο θα καταφέρει να διατηρηθεί σε υψηλές θέσεις της κατάταξης, όσον αφορά στο WRC3.

Alberto Heller

#38 Alberto Heller

Αυτοκίνητο: Citroen C3 Rally2

Ημ. γέννησης: 28 Δεκεμβρίου 1993

Χώρα: Χιλή

Ντεμπούτο: Ράλλυ Αργεντινής 2018 (Ford Fiesta R5)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 12/5

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): –

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές WRC3): 1

Καλύτερο αποτέλεσμα: 8η θέση (Ράλλυ Αυστραλίας 2018)

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): –

Συνοδηγός: Marc Marti (Ισπανία)

Miguel Diaz Aboitiz

Οδηγός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “Senior Driver”. Ο Ισπανός Miguel Diaz Aboitiz έχει κατακτήσει τίτλους στη χώρα του, σε κατηγορίες Ιστορικών Αυτοκινήτων, όμως δεν έχει ιδιαίτερες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες.

Έρχεται στη χώρα μας για την εμπειρία της συμμετοχής, ευελπιστώντας στον τερματισμό και μια καλή θέση, εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας στο WRC3.

Miguel Diaz Aboitiz

#39 Miguel Diaz Aboitiz

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo

Χώρα: Ισπανία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Φινλανδίας 2017/Rally Finland 2017

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 6/4

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3):-

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): –

Καλύτερο αποτέλεσμα: 29η θέση (Ράλλυ Φινλανδίας 2019)

Συμμετοχές (Ακρόπολις): –

Συνοδηγός: Diego Sanjuan (Ισπανία)

Alexandros Tsouloftas

Αλέξανδρος Τσουλόφτας

Έχοντας εντυπωσιάσει προσφάτως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, όπου έχει κυριαρχήσει με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας  (διαβάστε το “Who is who” https://www.4troxoi.gr/agones/ellinikoi-agones/alexandros-tsoyloftas/) ετοιμάζεται για το ντεμπούτο στο WRC.

To Ακρόπολις είναι αγαπημένος αγώνας για τον 29χρονο Κύπριο, ο οποίος έκανε στην Ελλάδα, πρεμιέρα στο διεθνές στερέωμα, τερματίζοντας στην 4η θέση του αγώνα το 2017, στο πλαίσιο του ERC, με Citroen DS3 R5 και συνοδηγό τον Denis Giraudet.

Από εκεί και έπειτα, εμπλούτισε τις διεθνείς εμπειρίες του με συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, οπότε τώρα δείχνει έτοιμος, έχοντας ως συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία, να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους οδηγούς στο WRC3, διεκδικώντας με αξιώσεις μια καλή θέση στη γενική του θεσμού.

Alexandros Tsouloftas

#41 Αλέξανδρος Τσουλόφτας

Αυτοκίνητο: Volkswagen Polo GTI R5

Ημ. γέννησης: 6 Φεβρουαρίου 1992

Χώρα: Κύπρος

Ντεμπούτο: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Συμμετοχές (Ακρόπολις: 2 (2017, 2018)

Καλύτερο αποτέλεσμα (Ακρόπολις): 4η θέση το 2017

Συνοδηγός: Στέλιος Ηλία (Κύπρος)

Fabrizio Arengi Bentivoglio 02

Fabrizio Arengi Bentivoglio

Όπως και ο Miguel Diaz Aboitiz, ο Fabrizio Arengi Bentivoglio  είναι από τους gentlemen drivers του WRC3.

Ο Ιταλός έρχεται στη χώρα μας για πρώτη φορά, με σκοπό να διασκεδάσει, να μείνει μακριά από απρόοπτα και να τερματίσει όσο γίνεται ψηλότερα στην κατάταξη, σε επίπεδο γενικής και WRC3.

Fabrizio Arengi Bentivoglio

#42 Fabrizio Arengi Bentivoglio

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2

Ημ. γέννησης: 16 Μαΐου 1964

Χώρα: Ιταλία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας 2017 (Peugeot 208 T16 R5)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 10/1

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): –

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): –

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC): 21η θέση (Ράλλυ Τουρκίας 2019)

Συμμετοχές (Ακρόπολις): –

Συνοδηγός: Massimiliano Bossi (Ιταλία)

Emil Lindholm 02

Paulo Nobre

Ακόμη ένας gentleman driver, που πάντως είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες.

O Βραζιλιάνος, πάντα χαμογελαστός πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Palmeiras, Paulo Nobre, επιστρέφει σε έναν αγώνα που αγαπά, καθώς έχει ήδη συμμετάσχει 3 φορές, τόσο στο πλαίσιο του WRC, όσο και του ERC.

Προφανώς δεν αναμένουμε κάποια απόλυτη επίδοση, όμως μια θέση στους βαθμούς, δε θα άφηνε ασυγκίνητο τον ευγενικό Paulo.

Paulo Nobre 01

#43 Paulo Nobre

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2

Ημ. γέννησης: 24 Φεβρουαρίου 1968

Χώρα: Βραζιλία

Ντεμπούτο: Ράλλυ Αργεντινής 2006 (Mitsubishi Lancer EVO VII)

Συμμετοχές (WRC/WRC3): 34/2

Νίκες (WRC3): –

Τερματισμοί στο βάθρο (WRC3): –

Ταχύτεροι χρόνοι σε ειδικές διαδρομές (WRC3): –

Καλύτερο αποτέλεσμα (WRC)/Best result (WRC): 12η θέση (Ράλλυ Αργεντινής 2019)

Συμμετοχές (Ακρόπολις): 3 (2011, 2012, 2018)

Καλύτερο αποτέλεσμα (Ακρόπολις): 9η θέση το 2018

Συνοδηγός: Gabriel Morales (Βραζιλία)

Athanassoulas-Zakheos (Hyundai i20 N Rally2) 03

Στο πλαίσιο του WRC3, θα συμμετάσχουν 7 ελληνικά πληρώματα.

Ο λόγος για τους Λάμπρο Αθανασούλα-Νίκο Ζακχαίο (Hyundai i20 N Rally2), Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2 evo), Παναγιώτη Ρουστέμη-Κωνσταντίνο Νικολόπουλο (Citroen DS3), Πάνο Χατζητσοπάνη-Νίκο Πετρόπουλο (Ford Fiesta Rally2 MkII), Βασίλη Βελάνη-Γιάννη Βελάνη (Skoda Fabia Rally2 evo), Γιάννη Πλάγο-Άλκη Ρέντη (Citroen C3 Rally2) και Σπύρο Γαλεράκη-Κώστα Σούκουλη (Skoda Fabia Rally2).

Περισσότερα για τα ελληνικά πληρώματα του WRC3, αλλά και για όλους τους Έλληνες συμμετέχοντες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Βαθμολογία WRC3 (8/12 αγώνες)

Οδηγοί: 1. Yohan Rossel 127, 2. Kajetan Kajetanowicz 82,  3. Nicolas Ciamin 57, 4. Fabrizio Zaldivar 39, 5. Pepe Lopez 36, 6. Egon Kaur 32, 7. Mikko Heikkila 31, 8. Onkar Rai 30, 9. Teemu Asunmaa-Chris Ingram 29, 11. Emil Lindholm 26

Simos Galatariotis 02

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Διεθνή πληρώματα εκτός WRC2, WRC3

Στον εθνικό μας αγώνα συμμετέχουν συνολικά 15 πληρώματα, που δεν έχουν κάποια κατάταξη από τη FIA, για την εμπειρία, μόνο στο πλαίσιο της γενικής κατάταξης.

Σε αυτή την “ομάδα πληρωμάτων” βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Θέμης Χαλκιάς-Ανδρέας Βίγκο (Ford Fiesta Rally2), Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου (Skoda Fabia Rally2), Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος (Skoda Fabia Rally2), Νίκος Ζιώβας-Χρήστος Κουζιώνςη (Ford Fiesta Rally3), Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta Rally4), Σάββας Λευκαδίτης-Κώστας Κόντος (Peugeot 208 Rally4), Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης (Ford Fiesta R2), Χάρης Καλτσούνης-Ανδρέας Περίδης (Opel Adam R2).

Για αυτούς, καθώς και για το κυπριακό-ελληνικό πλήρωμα των Λούη Παπαγεωργίου-Βασίλη Κούγια (Peugeot 208 Rally4) μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ακόμη, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται δύο κυπριακά πληρώματα ικανά για το καλύτερο, καθώς και 4 ακόμη διεθνείς συνδυασμοί.

Simos Galatariotis

Σίμος Γαλαταριώτης

Ο 3 φορές Πρωταθλητής Κύπρου, είναι από τους πιο αξιόλογους οδηγούς των τελευταίων ετών στο νησί.

Καθώς διαθέτει και διεθνή εμπειρία από αγώνες του ERC, πέραν των Ράλλυ Ακρόπολις και Κύπρου, θα αναζητήσει τη χρυσή τομή μεταξύ ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Έχοντας τερματίσει δύο φορές στη δεύτερη θέση των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ φέτος, πίσω από τον Τσουλόφτα, αναμένεται να βρεθεί σε καλή θέση της άτυπης κατάταξης στην RC2, κλάση που εντάσσονται τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2.

#51 Σίμος Γαλαταριώτης

Αυτοκίνητο: Volkswagen Polo GTI R5

Ημ. γέννησης: 9 Οκτωβρίου 1975

Χώρα: Κύπρος

Ντεμπούτο (WRC): Ράλλυ Κύπρου 2001 (Honda Civic)

Τίτλοι: Πρωταθλητής Κύπρου 2017, 2018, 2020

Συμμετοχές (WRC): 1

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): 1 (2018-ERC)

Καλύτερο αποτέλεσμα (Ακρόπολις): 5η θέση (2018)

Συνοδηγός: Αντώνης Ιωάννου (Κύπρος)

Petros Panteli 02

Πέτρος Παντελή

Ακόμη ένας εξαιρετικός οδηγός και πρωταθλητής, από την Κύπρο. Ο Πέτρος Παντελή έχει αγωνιστεί πολλές φορές, τόσο στο Ράλλυ Ακρόπολις όσο και σε επιμέρους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Φέτος, θα προσπαθήσει για το καλύτερο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, οδηγώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Citroen DS3 R5, στο πλαίσιο της RC2.

Έχοντας ως συνοδηγό τον Πάμπο Λάο, το πλήρωμα είναι ικανό για καλούς χρόνους στο πλαίσιο της κατηγορίας.

Petros Panteli

#53 Πέτρος Παντελή

Αυτοκίνητο: Citroen DS3 R5 (Rally2)

Ημ. γέννησης: 8 Δεκεμβρίου 1980

Χώρα: Κύπρος

Ντεμπούτο (WRC): Ράλλυ Κύπρου 2001 (Toyota Starlet)

Τίτλοι: Πρωταθλητής Κύπρου 2019

Συμμετοχές (WRC): 2

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): 4 (2015, 2016, 2017, 2018)

Καλύτερο αποτέλεσμα (Ακρόπολις): 9η θέση το 2015

Συνοδηγός: Πάμπος Λάος (Κύπρος)

Yannick Panagiotis

Yannick Panagiotis

Ένα πλήρωμα από τη Γαλλία με ελληνικό πάντως… επώνυμο, θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Οι Yannick Panagiotis-Valerie Panagiotis, αγωνίζονταν παλαιότερα σε αγώνες της χώρας τους, όμως από φέτος έχουν μεταπηδήσει και στο WRC.

Μετά από την πρεμιέρα, πριν από 4 μήνες στο ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας, το γαλλικό δίδυμο θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, με χώμα που δε θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, εκείνο στη χώρα τους.

#54 Yannick Panagiotis

Αυτοκίνητο: Citroen C3 Rally2

Ημ. γέννησης: 5 Φεβρουαρίου 1977

Χώρα: Γαλλία

Ντεμπούτο (WRC): Ράλλυ Κροατίας 2021 (Alpine A110 Rally RGT)

Τίτλοι: –

Συμμετοχές (WRC): 1

Καλύτερο αποτέλεσμα: 34η θέση

Συμμετοχές (Ακρόπολις)/Εntries (Αcropolis): –

Συνοδηγός: Valerie Panagiotis (Γαλλία)

Philip Pyck

Filip Pyck

Ένας Βέλγος που έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα, αφού φέτος, αγωνίστηκε στο Ράλλυ Φθιώτιδος με Mitsubishi Lancer EVO X.

Αμέσως μετά από τον αγώνα της πατρίδας του, ο Filip Pyck θα επιστρέψει στη χώρα μας, για την πρώτη του συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με συνοδηγό τον συμπατριώτη του, Peter Dehouck.

#56 Filip Pyck

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2

Ημ. γέννησης: 8 Απριλίου 1970

Χώρα: Βέλγιο

Ντεμπούτο (WRC): Ράλλυ Κροατίας 2021 (Citroen C3 Rally2)

Τίτλοι/Titles: Πρωτάθλημα TER Παραγωγής 2018

Συμμετοχές (WRC): 3

Συμμετοχές (Ακρόπολις): –

Συνοδηγός: Peter Dehouck (Βέλγιο)

Molly Taylor 02

Molly Taylor

Μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, είναι αυτή της Molly Taylor.

Η οδηγός από την Αυστραλία, που πρωταγωνιστεί στο Extreme E ως teammate του Johan Kristoffersson με την ομάδα RXR του Nico Rosberg, φέτος ακολουθεί και πρόγραμμα 3 αγώνων στο WRC.

Μετά από το Ράλλυ Εσθονίας, η συνέχεια θα δοθεί στον εθνικό μας αγώνα, με την Taylor να μοιράζεται ξανά το νέο Ford Fiesta Rally3, με τον έμπειρο Βρετανό Seb Marshall, ο οποίος έχει συνοδηγήσει με τους Kris Meeke, Hayden Paddon, Oliver Solberg, Kevin Abbring κ.α.

Ένα δίδυμο που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Molly Taylor - Seb Marshall

#58 Molly Taylor

Αυτοκίνητο: Ford Fiesta Rally3

Ημ. γέννησης: 6 Μαΐου 1988

Χώρα: Αυστραλία

Ντεμπούτο (WRC): Ράλλυ Πορτογαλίας 2011 (Ford Fiesta R2)

Τίτλοι: Έπαθλο Γυναικών Ευρώπης 2013

Συμμετοχές (WRC): 15

Συμμετοχές (Ακρόπολις): –

Συνοδηγός: Sebastian Marshall (Μ. Βρετανία)

Carlo Covi

Ο επίλογος γράφεται με τον Ιταλό Carlo Covi, ακόμη ένα χομπίστα gentleman driver, που δεν επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Μετά από τη συμμετοχή στο πλαίσιο του WRC το 2011 με Subaru Impreza WRX STI, ο Carlo Covi επιστρέφει φέτος με στόχο τη διασκέδαση, οδηγώντας ένα Peugeot 208 R2, στο πλαίσιο της κλάσης RC4.

#64 Carlo Covi

Αυτοκίνητο: Peugeot 208 R2

Ημ. γέννησης: 29 Νοεμβρίου 1961

Χώρα: Ιταλία

Ντεμπούτο (WRC): Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας 2011 (Subaru Impreza STI N11)

Τίτλοι: –

Συμμετοχές (WRC): 26

Συμμετοχές (Ακρόπολις): 1 (2011)

Καλύτερο αποτέλεσμα (Ακρόπολις): 30ή θέση (2011)

Συνοδηγός: Michela Lorigiola (Ιταλία)

Photos: Νίκος Κατίκης-Rallypixels, Kajetan Kajetanowicz, FIA ERC, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ