top icon
WRC

Ο νέος συνοδηγός του Oliver Solberg

H Hyundai Motorsport και ο Oliver Solberg αποκάλυψαν πως νέος συνοδηγός του νεαρού, τουλάχιστον στο Ράλλυ Φινλανδίας, θα είναι ο Βρετανός Craig Drew.

Έπειτα από την είδηση πως η συνεργασία των Oliver Solberg και Aaron Johnston ολοκληρώθηκε μετά από ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις , αλλά και τη μεταπήδηση του Ιρλανδού συνοδηγού στο πλευρό του Takamoto Katsuta, σειρά πήρε η ανακοίνωση του νέου συνοδηγού, για τον 20χρονο οδηγό.

Στο δεξί μπάκετ του Hyundai i20 N Rally2 που θα οδηγεί ο Oliver Solberg θα βρεθεί ο έμπειρος Βρετανός, Craig Drew.

Προς το παρόν, αυτή η συνεργασία αφορά επισήμως μόνο στο Ράλλυ Φινλανδίας, 10ο γύρο του WRC στις 1-3 Οκτωβρίου, με τη συνέχεια αυτή τη στιγμή να είναι άγνωστη.

Το προφίλ του Drew και η πρόκληση του Solberg

Το εγχείρημα της συνεργασίας, για πρώτη φορά σε αγώνα του WRC, στο Ράλλυ Φινλανδίας, αποτελεί από μόνο του μια πρόκληση λόγω των γρήγορων ειδικών διαδρομών της σκανδιναβικής χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Oliver Solberg -και ο πατέρας του, Petter που ακολουθεί από πολύ κοντά την πορεία του γιου του- αναζήτησαν έναν έμπειρο συνοδηγό, ο οποίος έχει δυνατότητα διαχείρισης των απαιτητικών δεδομένων που θα προκύψουν.

Ανάμεσα στα απαιτητικά δεδομένα, συγκαταλέγονται και οι σημειώσεις του Oliver Solberg, οι οποίες έχουν ως βάση ένα αποτελεσματικό αλλά περίπλοκο, σύστημα που είχε αναπτύξει ο πατέρας του, Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2003.

Craig Drew

Ο Craig Drew δεν είναι άγνωστος στον Oliver Solberg, αφού οι δύο τους είχαν υπάρξει teammates  το 2019, όταν ο νεαρός είχε συμμετάσχει σε αγώνες του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, ως επίσημος οδηγός της Subaru ΗΠΑ.

O 38χρονος Βρετανός συνοδηγός (γεννηθείς στις 21 Ιουνίου 1983), ήταν επί σειρά ετών και παραμένει συνοδηγός του Πρωταθλητή Μεγάλης Βρετανίας 2004 και 8 φορές Πρωταθλητή Η.Π.Α., David Higgins, με τον οποίο πανηγύρισαν τους τίτλους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ως πλήρωμα της Subaru.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, ο Craig Drew έκανε ντεμπούτο ως συνοδηγός στα ράλλυ το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 180 ράλλυ.

Πάντως, η εμπειρία του στο WRC δεν είναι τεράστια, αφού προς το παρόν μετράει 3 εκκινήσεις, όλες στο Ράλλυ Ουαλίας (RAC).

“Ο νέος μου συνοδηγός, Drew, είναι καλός τύπος”, δήλωσε ο Oliver Solberg. “Είναι πρώην teammate και κάποιος που γνωρίζω καλά. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί του”.

Από την πλευρά του, ο Craig Drew ανέφερε: “Είναι ένας δύσκολος αγώνας για να βρεθείς σε νέο αυτοκίνητο και με νέο οδηγό, όμως έχοντας εργαστεί ως teammate του Oliver το 2019, δε θα πάρει πολύ χρόνο να δέσουμε.

“Θα εργαστούμε σκληρά στις δοκιμές πριν από τον αγώνα (pre event test) για να βρούμε ρυθμό με το σύστημα σημειώσεων του Oliver και να προετοιμαστούμε για αυτόν τον εμβληματικό αγώνα όσο το δυνατόν καλύτερα”.

Oliver Solberg 01

Σχετικά με το επερχόμενο Ράλλυ Φινλανδίας, ο Oliver Solberg σχολίασε: “Αυτός είναι μάλλον ο αγώνας για τον οποίο ανυπομονώ περισσότερο φέτος.

“Ανυπομονώ να οδηγήσω το Hyundai i20 N Rally2 εκεί -είδαμε πως είχαμε καλή ταχύτητα και προηγούμασταν στην Ελλάδα.

“Οι διαδρομές είναι ξανά χωμάτινες, αλλά πολύ διαφορετικές. Ένα από τα πράγματα για τα οποία ανυπομονώ, είναι η οδήγηση τη νύχτα.

“Από πλευράς αποτελέσματος, γνωρίζω πως θα υπάρχουν ορισμένοι πολύ γρήγοροι οδηγοί που γνωρίζουν σχεδόν κάθε ίντσα των διαδρομών, οπότε πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

“Θα εστιάσω να κερδίσω εμπειρίες και να απολαύσω την οδήγηση του αυτοκινήτου”.

Υπενθυμίζουμε, πως στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο Oliver Solberg εγκατέλειψε δις, αρχικά με σπασμένη ανάρτηση και έπειτα από έξοδο.

Μέχρι την εγκατάλειψη της Παρασκευής, στην 4η ειδική διαδρομή του αγώνα (Άγιοι Θεόδωροι 2), ο νεαρός βρισκόταν στην 9η θέση Γενικής και την πρώτη του WRC 2.

Photos: Hyundai Motorsport, Oliver Solberg Social Media

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ