top icon
WRC

Σταματά η συνεργασία Oliver Solberg και Aaron Johnston

Οι αλλαγές συνοδηγών στο WRC διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς και ο Oliver Solberg ανακοίνωσε τη λύση συνεργασίας με τον Aaron Johnston.

Ακόμη μια αλλαγή θα έχουμε στη σύνθεση εργοστασιακών πληρωμάτων του WRC, αφού ο Oliver Solberg (διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε πριν από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις) γνωστοποίησε πως σταματά τη συνεργασία του με τον Aaron Johnston.

Ο 19χρονος εργοστασιακός οδηγός της Hyundai στο WRC 2 και σε επιμέρους αγώνες του WRC, γνωστοποίησε την απόφασή του μόλις μία ημέρα, μετά από την αντίστοιχη του Adrien Fourmaux, ο οποίος σταμάτησε τη συνεργασία με τον Renaud Jamoul.

Αυτή η απόφαση του Solberg, έρχεται λίγες ημέρες μετά από τη συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (όπου εγκατέλειψαν) και περίπου δύο εβδομάδες, πριν από το Ράλλυ Φινλανδίας, όπου και αναμένεται να λάβει μέρος, στο πλαίσιο του WRC 2, με τον νέο του συνοδηγό.

Ώρα αλλαγής για τον Oliver Solberg

Η συνεργασία του 17χρονου τότε Oliver Solberg με τον Aaron Johnston, ξεκίνησε το 2019, όταν κατέκτησαν τη νίκη στο Ράλλυ Aluksne της Λετονίας, με Volkswagen Polo R5.

Oliver Solberg-Aaron Johnston (EKO Acropolis Rally)

Ο 26χρονος, πια, Ιρλανδός συνοδηγός, παρέμεινε στο πλευρό του Solberg έως και το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με το πλήρωμα να σημειώνει αξιόλογες επιτυχίες.

Έχοντας τον Johnston στο πλευρό του, ο Oliver Solberg έγινε ο νεότερος νικητής διεθνούς αγώνα της FIA (Ράλλυ Λετονίας 2019), ενώ το 2020 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Νέων (ERC1) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC).

Ταυτόχρονα, το δίδυμο συμμετείχε και σε αγώνες του WRC με Volkswagen Polo R5, Skoda Fabia Rally2 evo, Hyundai i20 R5 και εσχάτως, το νέο Hyundai i20 N Rally2.

Το καλύτερο αποτέλεσμα των Solberg-Johnston στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, καταγράφηκε στο περσινό Ράλλυ Monza, όπου τερμάτισαν στην 7η θέση Γενικής με Skoda Fabia Rally2 evo.

H φετινή χρονιά δεν κυλούσε ιδανικά από πλευράς αποτελεσμάτων, αφού σε 9 αγώνες το πλήρωμα είχε 3 τερματισμούς, μόλις ένας εκ των οποίων σε αγώνα του WRC (Ράλλυ Πορτογαλίας).

Oliver Solberg

“Μετά από σχεδόν τρία φανταστικά χρόνια συνεργασίας με τον Aaron Johnston, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους”, δήλωσε ο Oliver Solberg.

“Έχουμε τόσες εκπληκτικές αναμνήσεις μαζί – η νίκη στο ντεμπούτο μας μαζί στο Ράλλυ Aluksne το 2019, το Πρωτάθλημα Λετονίας 2019, η νίκη με την Subaru Motorsports USA (στις ΗΠΑ).

“Το επίσημο ντεμπούτο μας στο WRC και η πρώτη μας νίκη στην κατηγορία, ο τίτλος ERC1 Junior το 2020 και η πρόσφατη νίκη μας στο Ράλλυ Alba – ήταν μια απίστευτη περίοδος που δε θα ξεχάσω ποτέ!

“Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Aaron για όλη τη σκληρή δουλειά και τον επαγγελματισμό του και να του ευχηθώ τα καλύτερα στο μέλλον!”

Aaron Johnston 01

Ο νέος συνοδηγός του Oliver Solberg δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ως φαβορί θεωρείται ο Βρετανός Seb Marshall, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του νεαρού στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, όπου τερμάτισαν στην 7η θέση με Hyundai i20 Coupe WRC.

Θυμίζουμε, πως η λύση της συνεργασίας μεταξύ των Oliver Solberg και Aaron Johnston δεν είναι η πρώτη μεταξύ πληρωμάτων, φέτος.

Λίγο πριν από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, έγινε γνωστό πως ο Thierry Neuville αποχωρίζεται τον Nicolas Gilsoul, με τον Martijn Wydaeghe να παίρνει τη θέση του.

Ο Dain Sordo έχει αλλάξει δύο συνοδηγούς, αφού τον Carlos Del Barrio αντικατέστησε αρχικά ο Borja Rozada, ενώ από το EKO Ράλλυ Ακρόπολις, συνοδηγός του Ισπανού είναι ο Candido Carrera.

Από την αρχή της σεζόν, συνοδηγός του Teemu Suninen είναι ο Mikko Markkula, αντί του Jarmo Lehtinen.

Επιπρόσθετα, από το Ράλλυ Κροατίας και έπειτα, συνοδηγός του Gus Greensmith είναι ο Chris Patterson, που πήρε τη θέση του Elliott Edmondson.

Ακόμη, ο Pierre Louis Loubet σταμάτησε  τη συνεργασία με τον Vincent Landais, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Florian Haut Labourdette.

Από οδηγούς του WRC 2, ο Andreas Mikkelsen ξεκίνησε τη χρονιά με τον Ola Floene και συνεχίζει με τον Elliott Edmondson.

Επίσης, ο τραυματισμός του Dan Barritt έπειτα από απότομη προσγείωση μετά από άλμα στο Ράλλυ Εσθονίας, ανάγκασε τον Takamoto Katsuta να επιστρατεύσει τον Keaton Williams.

Πιο πρόσφατη αλλαγή ήταν αυτή που ανακοινώθηκε χθες, με τον Adrien Fourmaux να αναζητά νέο συνοδηγό, στη θέση του Renaud Jamoul.

Και σε όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε και τον πολύκροτο “χωρισμό” των Sebastien Loeb-Daniel Elena στο πλαίσιο του Dakar, αν και το πιο επιτυχημένο πλήρωμα του WRC παραμένει μαζί στα ράλλυ.

Photos: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ