top icon
WRC

Pierre-Louis Loubet: Σε 7 αγώνες με Ford Puma Rally1

Η M-Sport ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Pierre-Louis Loubet, ο οποίος θα οδηγήσει ένα Ford Puma Rally1 σε 7 ευρωπαϊκούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το πρόγραμμα του Pierre-Louis Loubet με την M-Sport Ford, θα ξεκινήσει από το ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας, τρίτο γύρο της φετινής σεζόν, στις 21-24 Απριλίου.

Ο 24χρονος Κορσικανός, πρωταθλητής WRC 2 το 2019, είναι γιος του Πρωταθλητή Ευρώπης 1989 και νικητή στο Ράλλυ ΕΛΠΑ-Χαλκιδικής εκείνης της χρονιάς, Yves Loubet.

H συνεργασία του Pierre-Louis Loubet με την M-Sport δεν προκύπτει για πρώτη φορά, αφού ο νεαρός ήταν οδηγός της ομάδας στο WRC 2 το 2017, με Ford Fiesta R5.

Pierre-Louis Loubet: Πρόγραμμα και δηλώσεις

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Loubet ξεκινά στις 21-24 Απριλίου, με το ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας.

Εν συνεχεία, ο Γάλλος θα οδηγήσει το Ford Puma Rally1 στα Ράλλυ Πορτογαλίας, Ιταλίας-Σαρδηνίας, Εσθονίας, Φινλανδίας ή στον αγώνα που πρόκειται να ανακοινωθεί, ΕΚΟ Ακρόπολις, ενώ η σεζόν του θα ολοκληρωθεί με το Ράλλυ Ισπανίας.

Το 2022 είναι μια σημαντική χρονιά για εκείνον, ο οποίος θέλει να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, έπειτα από ένα πολύ δύσκολο 2021, κατά το οποίο είχε πολλές εγκαταλείψεις και προς τα τέλη της χρονιάς, τραυματίστηκε  στο πόδι, όταν τον χτύπησε πολιτικό αυτοκίνητο.

Ενδεικτικά, ο Loubet έλαβε μέρος σε 8 αγώνες πέρυσι, με Hyundai i20 Coupe WRC της γαλλικής 2C Competition, τερματίζοντας μόλις μία φορά εντός δεκάδας, όντας έβδομος στο Ράλλυ Εσθονίας.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή σε γνώριμα λημέρια, καθώς και η εμπειρία των ανθρώπων της M-Sport, αποτελεί έναν καλό συνδυασμό για αγωνιστικό restart.

Κατά την ανακοίνωση, δεν έγινε γνωστό το όνομα του συνοδηγού του, οπότε δεν είναι σαφές αν η συνεργασία του Loubet με τον Florian Haut Labourdette για τη φετινή χρονιά στο WRC, συνεχίζεται.

Pierre-Louis Loubet

“Να είμαι μέλος της ομάδας φέτος είναι εκπληκτικό”, δήλωσε ο Pierre-Louis Loubet. “Η ομάδα έδειξε τις επιδόσεις της στο Μόντε Κάρλο, το Puma μοιάζει με θηρίο, είναι πραγματικά υπέροχο!

“Όταν είσαι οδηγός, θέλεις να βρίσκεσαι στο καλύτερο αυτοκίνητο και να έχεις τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να δείξεις τις δυνατότητές σου, κάτι που χρειάζομαι για τη φετινή σεζόν.

“Είναι μια κρίσιμη σεζόν για μένα και, ξέρω ότι με την M-Sport, θα έχω όλα όσα χρειάζομαι για να πάω καλά.

“Είναι κάτι σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, κάθε οδηγός θέλει να βρίσκεται στο καλύτερο αυτοκίνητο, αυτό συμβαίνει για μένα τώρα, μόλις στη δεύτερη πλήρη σεζόν μου στο WRC.

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Malcolm και τον Rich καθώς και τον συνεργάτη μου Alexander, που κατέστησαν δυνατά όλα αυτά. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί και ελπίζω ότι θα μπορέσω να δείξω τις πραγματικές μου δυνατότητες”.

Malcolm Wilson 02

“Η προώθηση και ανάπτυξη νέων ταλέντων αποτελούσε πάντα βασικό στοιχείο των προγραμμάτων της M-Sport στο WRC και η συμμετοχή του Pierre στο κορυφαίο επίπεδο είναι ένα ακόμη παράδειγμα”, πρόσθεσε ο Malcolm Wilson.

“Μείναμε σε επαφή μαζί του μετά τη σεζόν του μαζί μας το 2017 και από τότε με έχει εντυπωσιάσει πολύ. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος WRC2 το 2019 είναι ένα ιδιαίτερα δυνατό επίτευγμα και το να πάει κατευθείαν στο WRC από εκεί είναι ένα μεγάλο βήμα.

“Θα παρακολουθώ στενά την πρόοδό του καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ξέρουμε για τι είναι ικανό το Puma και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε τον Pierre να λάμπει με αυτές τις ευκαιρίες”.

Richard Millener

Τέλος, ο επικεφαλής της M-Sport Ford WRT, Richard Millener, ανέφερε: “Είναι φανταστικό να καλωσορίζουμε ένα ακόμη φιλικό πρόσωπο πίσω στην ομάδα της M-Sport. Συνεργάστηκα με τον Pierre όταν οδηγούσε ένα Fiesta R5 στο WRC 2 και ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος να έχουμε κοντά μας”.

“Έχει αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες σε πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα τις τελευταίες δύο σεζόν και ανυπομονώ πραγματικά να τον δω να επιδεικνύει τη βελτίωσή του με το Puma Hybrid Rally1.

“Είναι επίσης φανταστικό για το άθλημα να βλέπουμε άλλο ένα νέο και ανερχόμενο ταλέντο να αγωνίζεται σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο με αυτά τα συναρπαστικά νέα αυτοκίνητα”.

Photos: M-Sport Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ