top icon
WRC

Ράλλυ Φινλανδίας: Οι συμμετοχές

Με 43 συμμετοχές θα διεξαχθεί το Ράλλυ Φινλανδίας, 10ος γύρος του φετινού WRC, στις 1-3 Οκτωβρίου.

Ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προετοιμασιών ενόψει του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις , που θα αποτελέσει τον 9ο γύρο του WRC στις 9-12 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές και του επόμενου γύρου της χρονιάς, που είναι το Ράλλυ Φινλανδίας.

Ο αγώνας που έγινε γνωστός ως “Ράλλυ των 1000 Λιμνών” επιστρέφει στο ημερολόγιο του WRC, μετά από απουσία ενός έτους, λόγω της πανδημίας.

Ακόμη και φέτος, η ημερομηνία διεξαγωγής μετατέθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για ομάδες και πληρώματα.

Ράλλυ Φινλανδίας: Τι περιλαμβάνει ο πίνακας συμμετεχόντων

Το Secto Automotive Ράλλυ Φινλανδίας, όπως ονομάζεται λόγω του νέου χορηγού ονομασίας του (εταιρεία leasing), θα έχει τριήμερη διάρκεια και περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές, μήκους 287,11 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Από πλευράς συμμετοχών, οι πρωταγωνιστές του είναι θεσμού θα είναι παρόντες.

Rally Finland Entries Toyota

Η Toyota Gazoo Racing θα συμμετάσχει, όπως σε κάθε αγώνα, με 4 Yaris WRC. Βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών θα προσφέρουν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, Elfyn Evans-Scott Martin και Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen.

Στο τέταρτο αυτοκίνητο θα βρίσκονται οι Takamoto Katsuta-Keaton Williams, με τον νεαρό Βρετανό να παραμένει στο δεξί μπάκετ, καθώς η αποθεραπεία του Dan Barritt από τον τραυματισμό στο Ράλλυ Εσθονίας, συνεχίζεται.

Όσον αφορά στη Hyundai Motorsport, η ομάδα του Andrea Adamo θα παραταχθεί με αναμενόμενη τριάδα πληρωμάτων. Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και Ott Tanak-Martin Jarveoja θα συνεχίσουν το πλήρες πρόγραμμά τους, ενώ στο τρίτο i20 Coupe WRC θα βρεθούν οι Craig Breen-Paul Nagle.

Rally Finland Entries M-Sport

Η M-Sport Ford θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Φινλανδίας με δύο Fiesta WRC, τα οποία θα μοιράζονται οι Gus Greensmith-Chris Patterson και Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul, ενώ θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, λύθηκε η συνεργασία με τον Teemu Suninen

Esapekka Lappi-Janne Ferm

Στο Ράλλυ Φινλανδίας θα υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή, καθώς οι Esapekka Lappi-Janne Ferm θα βρεθούν στα πηδάλια ενός Toyota Yaris WRC ως ιδιωτική συμμετοχή, με στόχο την επιστροφή τους στην Toyota το 2022.

Από τη λίστα συμμετεχόντων του Ράλλυ Φινλανδίας, απουσιάζουν η Hyundai 2C Competition και κατά συνέπεια, οι Pierre Louis Loubet-Florian Haut Labourdette.

Rally Finland Entries WRC2

Στο πλαίσιο του WRC2 θα συμμετάσχουν 8 πληρώματα από 5 ομάδες. Στην κορυφή της λίστας συμμετεχόντων βρίσκονται οι Mads Ostberg-Torstein Eriksen (TRT, Citroen C3 Rally2), ενώ απουσιάζουν τα πληρώματα της Toksport και κυρίως ο Andreas Mikkelsen.

Έντονος αναμένεται ο ανταγωνισμός από την Hyundai Motorsport N, με πληρώματα τους Jari Huttunen-Mikko Lukka και Oliver Solberg-Aaron Johnston.

Η Movisport, θα συμμετάσχει με δύο Volkswagen Polo R5, τα οποία θα μοιράζονται οι Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov (υπήρχε συμφωνία πριν την αλλαγή στο Ford Fiesta Rally2 MkII ενόψει ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις) και Teemu Suninen-Mikko Markkula.

Μετά από τη λύση της συνεργασίας με την M-Sport, ο Φινλανδός είναι σαφές πως θέλει τη νίκη στο WRC2, ώστε να θυμίσει σε όλους την ταχύτητά του, σε μια συνταγή που ακολούθησε (με ίδια ομάδα και αυτοκίνητο) και ο συμπατριώτης του, Lappi.

Ακόμη, η M-Sport θα παρατάξει δύο Ford Fiesta Rally2 MkII για τους Martin Prokop-Michal Ernst και Tom Kristensson-David Arhusiander, ενώ η ALM Motorsport θα συμμετάσχει ως είθισται, με τους Georg Linnamae-James Morgan (Volkswagen Polo R5).

Το WRC3 συγκέντρωσε 14 συμμετοχές, στις οποίες δε βρίσκονται οι πρωτοπόροι και διεκδικητές του τίτλου, Johan Rossel-Alex Coria και Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στα φινλανδικά πληρώματα όπως οι Mikko Heikkila-Topi Luhtinen, Teemu Asunmaa-Marko Salminen, Emil Lidholm-Reeta Hamalainen, Eerik Pietarinen-Antti Linnaketo ή Lauri Joona-Mikael Korhonen, όλοι με Skoda Fabia Rally2.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τον πίνακα συμμετεχόντων του Ράλλυ Φινλανδίας.

Photos: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport, M-Sport Ford, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ