top icon
WRC

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Στην κορυφή ο Ogier λίγο πριν το τέλος

Ο Sebastien Ogier αύξησε το προβάδισμα από τον Sebastien Loeb στα 24,6”, ενώ απομένουν 2 ειδικές διαδρομές για το τέλος του αγώνα.

Η τέταρτη και καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο έχει ήδη φτάσει στο μέσον της, χωρίς σημαντικές αλλαγές στην κατάταξη.

Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο πέρασμα από τις δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (La Penne / Collongues – 19,37 χλμ. και Briançonnet / Entrevaux – 14,26 χλμ.), οι Sebastien Ogier-Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1) παραμένουν στην κορυφή, αυξάνοντας τη διαφορά από τους Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1) στα 24,6”.

Παρά τις εναλλασσόμενες συνθήκες πρόσφυσης, το πρώτο πέρασμα δεν περιλάμβανε εναλλαγές στην κατάταξη.

Rally Monte Carlo M4 Ogier P

Η εξέλιξη του τελευταίου πρωινού στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Ένα απαιτητικό στοιχείο της σημερινής, τελευταίας ημέρας του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, είναι πως τα πληρώματα πρέπει να αγωνιστούν στις 4 ειδικές διαδρομές μήκους 67,26 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τα ίδια ελαστικά που επέλεξαν στην αρχή της ημέρας.

Οι ειδικές διαδρομές έχουν κυρίως στεγνά και δευτερευόντως βρεγμένα κομμάτια, όμως τα τελευταία χιλιόμετρα στην δεύτερη διαδρομή, που αργότερα θα αποτελέσει την Power Stage, περιλάμβανε πάγο που έδωσε το απαραίτητο άρωμα Μόντε.

Οι Sebastien Ogier-Benjamin Veillas δημιούργησαν σεβαστή διαφορά από τους Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche χθες, ωστόσο όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε η υπόθεση-νίκη θα θεωρείται τελειωμένη.

Rally Monte Carlo M4 Loeb

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Γάλλοι της Toyota διατήρησαν έναν σβέλτο ρυθμό και αύξησαν λίγο τη διαφορά, ώστε να μην επιτρέψουν στους συμπατριώτες τους της M-Sport Ford, να αισθανθούν πως μπορούν να απειλήσουν.

Οι Loeb-Galmiche πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας, μειώνοντας αρχικά τη διαφορά κατά 1,1”, όμως οι Ogier-Veillas αντεπιτέθηκαν στη συνέχεια, αυξάνοντας εκ νέου το προβάδισμά τους.

Rally Monte Carlo M4 Breen

Στην τρίτη θέση παραμένουν οι Craig Breen-Paul Nagle (Ford Puma Rally1), οι οποίοι απέχουν περισσότερο του ενός λεπτού από τους Loeb-Galmiche.

Στο service park έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, σχετικά με το αν οι Malcolm Wilson και Richard Millener θα δώσουν οδηγία ώστε, εφόσον ο Loeb δεν καταφέρει να διεκδικήσει τη νίκη, ώστε να παραδώσει τη θέση του στον Breen.

Βλέπετε, ο Γάλλος δε θα ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα, σε αντίθεση με τον Ιρλανδό, που θεωρητικά μπορεί να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Rally Monte Carlo M4 Neuville

Στις επόμενες θέσεις της κατάταξης, οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες. Οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1) παραμένουν τέταρτοι, επίσης απέχοντας περισσότερο του ενός λεπτού, από την τρίτη θέση.

Οι Gus Greensmith-Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) διατηρούνται στην 5η θέση, ενώ οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) συμπληρώνουν την εξάδα, σημειώνοντας στη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας, τον πρώτο ταχύτερο χρόνο για τη Hyundai στο φετινό πρωτάθλημα.

Από τα εργοστασιακά πληρώματα, οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1) που εστιάζουν στην Power Stage, έχασαν κάτι παραπάνω από 2 λεπτά λόγω κλαταρίσματος, στη δεύτερη ειδική διαδρομή του loop.

Ακόμη, οι Oliver Solberg-Elliott Edmondson εγκατέλειψαν μετά από την πρώτη σημερινή διαδρομή, καθώς δεν αισθάνονταν καλά εξαιτίας των καπνών που συνέχιζαν να εισρέουν στο εσωτερικό του Hyundai i20 N Rally1.

Πίσω από τις θέσεις της εξάδας βρίσκονται τα κορυφαία πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2.

Οι Andreas Mikkelsen-Torstein Eriksen (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo) παραμένουν στην κορυφή του WRC 2, έχοντας διαφορά 43” από τους Erik Cais-Petr Tesinsky (Ford Fiesta Rally2 MkII).

Στην 9η θέση, διαμορφώνοντας την τριάδα του WRC 2, ανέβηκαν οι Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov (Toksport 2, Skoda Fabia Rally2 evo), οι οποίοι επωφελήθηκαν από κλαταρίσματα και αναγκαστικές αλλαγές ελαστικών για τους Gregoire Munster-Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) και Yohan Rossel-Benjamin Boulloud (PH Sport, Citroen C3 Rally2).

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Takamoto Katsuta-Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1).

Rally Monte Carlo M4 Top10

Για την ολοκλήρωση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, απομένουν δύο ειδικές διαδρομές La Penne / Collongues 2 – 19,37 χλμ. και Briançonnet / Entrevaux 2- 14,26 χλμ.).

Η τελευταία ειδική διαδρομή, που αποτελεί και την Power Stage, θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote Sport 5HD στις 13:18.

Live αποτελέσματα και εξέλιξη του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Photos: Toyota Gazoo Racing, M-Sport Hyundai Motorsport

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rally Monte Carlo M4 Top10
  • Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Ogier-Veillas 01
  • Rally Monte Carlo M4 Ogier P
  • Rally Monte Carlo M4 Loeb
  • Rally Monte Carlo M4 Breen
  • Rally Monte Carlo M4 Neuville
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ