top icon
WRC

Sebastien Loeb: Το ντόμινο που ανοίγει το δρόμο για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οι πρόσφατες αλλαγές ημερομηνιών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid και Extreme E, αυξάνουν τις πιθανότητες να θαυμάσουμε τον Sebastien Loeb στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Είναι γνωστό πως ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, Sebastien Loeb, συμμετέχει φέτος σε επιλεγμένες αγώνες του θεσμού με την M-Sport Ford, οδηγώντας ένα υβριδικό Puma Rally1 με συνοδηγό την Isabelle Galmiche.

Είναι επίσης γνωστό, πως ο πολυνίκης του WRC αποτελεί πόλο έλξης για τους θεατές σε όλον τον κόσμο, οπότε η παρουσία του -ιδιαίτερα σε συνδυασμό με εκείνη του Sebastien Ogier– προσδίδει ξεχωριστό χρώμα στο εκάστοτε ράλλυ.

Βέβαια, η συμμετοχή του Loeb στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ με την M-Sport, είναι μια παράπλευρη δραστηριότητα του 48χρονου οδηγού,  ο οποίος διαθέτει συμβόλαιο συνεργασίας με την Prodrive, για συμμετοχή σε δύο θεσμούς.

Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid (W2RC) και το Extreme E, όπου η βρετανική ομάδα συμμετέχει με BRX Hunter και αμιγώς ηλεκτρικό Odyssey 21, αντίστοιχα.

Γνωρίζοντας την αγάπη του Loeb για τα ράλλυ και την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες με τα νέα υβριδικά αυτοκίνητα, η ομάδα του David Richards έδωσε τη σχετική άδεια, ώστε ο Γάλλος να αγωνιστεί με την M-Sport Ford, εφόσον αυτό δε δημιουργεί πρόβλημα στις “βασικές” του δραστηριότητες.

Sebastien Loeb 2022 01

Sebastien Loeb: Αλλαγές ημερομηνιών και στο βάθος… ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Φυσικά, η παραπάνω συμφωνία επιτεύχθηκε με τις ευλογίες της Red Bull, η οποία αποτελεί μόνιμο χορηγό του Sebastien Loeb και πρακτικά βρίσκεται πίσω από τη συμμετοχή του στο WRC, καθώς και από την παρουσία του νεαρού Adrien Fourmaux, στην M-Sport Ford.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η συμμετοχή του Loeb στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 (8-11 Σεπτεμβρίου), ένα γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω ενθουσιασμό στους Έλληνες φίλους του σπορ  και όχι μόνο, φαινόταν αδύνατη.

Ο λόγος, ήταν πως για το ίδιο Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί στη Χιλή το Copper X-Prix στο πλαίσιο του Extreme E, θεσμό όπου ο Loeb συμμετέχει με την Prodrive, ομάδα που του παρέχει το βασικό του φετινό συμβόλαιο.

Sebastien Loeb 2022 02

Μεταξύ των αγώνων που υπήρχε η φημολογία πως ίσως να αγωνιστεί ο Γάλλος μετά από το επερχόμενο Ράλλυ Σαφάρι, ήταν τα Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, Ισπανίας  και Ιαπωνίας.

Ωστόσο, οι αλλαγές στα προγράμματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid (W2RC) και Extreme E, επέφεραν αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, το Copper X-Prix μετακινήθηκε από τις 10-11 Σεπτεμβρίου, για τις 24-25 του ίδιου μήνα.

Αντίστοιχα, το αναβληθέν Ράλλυ Ανδαλουσίας στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Rally-Raid, ορίστηκε στις 18-23 Οκτωβρίου, δηλαδή ακριβώς την ίδια εβδομάδα με το ασφάλτινο Ράλλυ Ισπανίας (20-23 Οκτωβρίου).

Με αυτόν τον τρόπο, το “κενό” του ισπανικού αγώνα φαίνεται πως κλείνει, αφού είναι γνωστό πως η συμμετοχή του Loeb στο W2RC με την Prodrive και την ομάδα Bahrain Xtreme, έχει πρώτη προτεραιότητα για εκείνον.

Sebastien Loeb 2022 05

Παράλληλα, για να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του αγώνα της Ανδαλουσίας, το Ράλλυ Μαρόκου που θα είναι ο προτελευταίος αγώνας του θεσμού, μετατέθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 1-6 Οκτωβρίου.

Το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, επίσης υποψήφιος αγώνας για συμμετοχή του Loeb, έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου, οπότε συμπίπτει με τον αγώνα στο Μαρόκο.

Με βάση όλα τα παραπάνω, δύο πιθανοί αγώνες όπου θα μπορούσε να αγωνιστεί ο πολυνίκης του WRC φαίνεται πως “βγαίνουν από τη μάχη”, όπου εισέρχεται δυναμικά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Sebastien Loeb 2022 06

Δεν είναι μόνο πως με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις, η ημερομηνία διεξαγωγής (8-11 Σεπτεμβρίου) βρίσκεται σε αγωνιστικό κενό του Loeb, αλλά και η διακαής προσπάθεια του Malcolm Wilson να έχει διαθέσιμο σε όσο περισσότερους αγώνες γίνεται, τον Γάλλο πολυπρωταθλητή.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε πως ο Loeb δε θα έβλεπε με ενθουσιασμό μια πιθανή συμμετοχή στα γρήγορα Ράλλυ Εσθονίας και Φινλανδίας, ενώ παράλληλα έχει αναδειχθεί 3 φορές νικητής στη χώρα μας (2005, 2008, 2012), τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε πως η πλάστιγγα θα γείρει προς τις ελληνικές ειδικές διαδρομές.

Προφανώς, για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν -ακόμη τουλάχιστον- επίσημες ανακοινώσεις, όμως είναι δεδομένο πως ενδεχόμενη συμμετοχή του Sebastien Loeb στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με Ford Puma Rally1, θα αποτελούσε το κερασάκι στην τούρτα ενός μαγευτικού, από κάθε άποψη αγωνιστικού τετραημέρου.

Photos: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ