top icon
WRC

Στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Το πρόγραμμα του WRC για το 2022 ανακοινώθηκε, με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να αποτελεί τον 10ο από τους 13 προγραμματισμένους αγώνες, στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο WRC τόσο για το 2022 όσο και για το 2023, με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα την επόμενη σεζόν, να γίνεται γνωστή πριν από λίγη ώρα.

Με την ανακοίνωση του αγωνιστικού ημερολογίου για το WRC 2022, που θα περιλαμβάνει 13 αγώνες, γνωστοποιήθηκε πως η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα παραμείνει στην ίδια χρονική περίοδο με φέτος, καθώς ο εθνικός μας αγώνας προγραμματίζεται για τις 8-11 Σεπτεμβρίου.

2022: Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και το υπόλοιπο πρόγραμμα του WRC

Το 2022, που θα αποτελέσει την 50ή σεζόν του WRC, έχει κομβική σημασία καθώς περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή κανονισμών των τελευταίων δεκαετιών, όπως αυτή συνίσταται από την υιοθέτηση υβριδικών κινητήριων συνόλων στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό ημερολόγιο, προφανώς το ενδιαφέρον των Ελλήνων εστιάζεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που δεν άλλαξε θέση σε σύγκριση με φέτος, αφού θα παραμείνει ο 10ος αγώνας της χρονιάς, στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ επιστρέφει το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, από τους πιο γρήγορους και θεαματικούς αγώνες στο θεσμό.

Έτσι, το WRC θα ταξιδέψει το 2022 σε 4 ηπείρους, με την Ωκεανία να προστίθεται στις Ευρώπη, Αφρική και Ασία.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μέρος του απώτερου σχεδιασμού της FIA και του Promoter, που περιλαμβάνει την ισόποση κατανομή (50-50) των αγώνων του Πρωταθλήματος εντός και εκτός Ευρώπης.

WRC 2022

Όπως ήταν ήδη γνωστό, η πρώτη “υβριδική” σεζόν στην ιστορία του WRC θα ξεκινήσει στις 19-22 Ιανουαρίου, με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο που θα έχει για πρώτη φορά από το 2006, αποκλειστικά ως επίκεντρο το Μονακό.

Έπειτα, ο θεσμός θα ταξιδέψει στα χιόνια της Σουηδίας (24-27 Φεβρουαρίου),με τον σκανδιναβικό αγώνα να έχει ως νέο κέντρο, την Umea στα βόρεια της χώρας.

Τρίτος γύρος της χρονιάς θα είναι το ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας (21-24 Απριλίου), με την συμφωνία μεταξύ Promoter και διοργανωτών του αγώνα να τελεί υπό οριστική επιβεβαίωση.

Στη συνέχεια, μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου θα ακολουθήσει ένα σερί χωμάτινων αγώνων με τα Ράλλυ Πορτογαλίας, Σαρδηνίας, Σαφάρι, Εσθονίας και Φινλανδίας.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έχει προγραμματιστεί ένας αγώνας που δεν έγινε γνωστός, με τις πληροφορίες να αναφέρονται σε επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βασική υποψήφια τη Βόρειο Ιρλανδία.

Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, προτού ο θεσμός ταξιδέψει στη Νέα Ζηλανδία.

Ο επίλογος θα γραφτεί ξανά επί ασφάλτινου εδάφους, με τα Ράλλυ Ισπανίας και Ιαπωνίας.

Lefteris Avgenakis

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

“Ο εθνικός μας αγώνας επανήλθε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επανασυστήθηκε με το νέο, σύγχρονο πρόσωπό του σε παλιούς και νέους φίλους.

“Αυτό το νέο πρόσωπο του αγώνα δεν εξαντλείται σε μία και μόνο χρονιά. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τουλάχιστον μέχρι και το 2023, ωστόσο από σήμερα κιόλας βάζουμε τις βάσεις για την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2022.

“Από σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ημερομηνία του επόμενου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάπαυλας. Ο αγώνας μας, έπειτα και από την επιτυχή διοργάνωσή του υπό άστατες καιρικές συνθήκες, βρήκε μια νέα θέση στο ημερολόγιο του WRC, αφού και για το 2022 η διεξαγωγή του θα γίνει το Σεπτέμβριο.

“Και η Πολιτεία αυτό που θα εγγυηθεί είναι ακόμα μία εξαιρετική -με πολλές εκπλήξεις- διοργάνωση!”

WRC 2022 – Αναλυτικό πρόγραμμα

 1. Μόντε Κάρλο (20-23 Ιανουαρίου) – πάγος, άσφαλτος
 2. Σουηδία (24-27 Φεβρουαρίου), χιόνι
 3. Κροατία (21-24 Απριλίου), άσφαλτος
 4. Πορτογαλία (19-22 Μαΐου), χώμα
 5. Ιταλία (2-5 Ιουνίου), χώμα
 6. Σαφάρι Κένυα (23-26 Ιουνίου), χώμα
 7. Εσθονία (14-17 Ιουλίου), χώμα
 8. Φινλανδία (4-7 Αυγούστου), χώμα
 9. Θα ανακοινωθεί (18-21 Αυγούστου)
 10. ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου), χώμα
 11. Νέα Ζηλανδία (29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου), χώμα (μένει επιβεβαίωση μεταξύ Promoter και διοργανωτών)
 12. Ισπανία (20-23 Οκτωβρίου)
 13. Ιαπωνία (10-13 Νοεμβρίου)
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ