Αγώνες WRC

WRC: Ακυρώθηκε και το Ράλλυ Ουαλίας

Πριν από λίγη ώρα, οι διοργανωτές του Ράλλυ Ουαλίας, που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν την ακύρωσή του.

Σε επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ, οι διοργανωτές του Ράλλυ Ουαλίας ανακοίνωσαν σήμερα την ακύρωσή του για φέτος. Ο Βρετανικός γύρος του WRC, που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, δε θα διεξαχθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κυρίαρχος λόγος της ακύρωσης του αγώνα, είναι οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων μεγάλης κλίμακας, καθώς και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν στην Ουαλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο David Richards, Πρόεδρος της Motorsport UK, που είχε την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα, υπήρχαν πολλοί άγνωστοι παράγοντς ώστε η διοργάνωση του αγώνα, να αποτελέσει μια ρεαλιστική και υπεύθυνη επιλογή, σε μια τόσο αβέβαιη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, ο Richards ανέφερε: “Δεν πρόκειται για μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία αλλά, σε συνεργασία με την Ουαλική κυβέρνηση που αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη του αγώνα, δυστυχώς είχαμε την υποχρέωση να πάρουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρακολουθούσαμε στενά τις οδηγίες της κυβέρνησης και γίνεται σαφές ότι είναι αδύνατο να κάνουμε σχέδια με σιγουριά, για τόσο μεγάλα γεγονότα το φθινόπωρο”.

Η ακύρωση του Ράλλυ Ουαλίας, έρχεται λίγες ημέρες μετά από εκείνες των Ράλλυ Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας, θέτοντας σε αμφιβολία ακόμη και την ολοκλήρωση του φετινού θεσμού. Όπως είναι ήδη γνωστό, για να υπάρξει πρωταθλητής απαιτείται διεξαγωγή τουλάχιστον 7 αγώνων, οπότε η πραγματοποίηση των αγώνων σε Τουρκία, Σαρδηνία, Γερμανία και Ιαπωνία, γίνεται πια “υποχρεωτική”. Ίδωμεν...

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου