Αγώνες WRC

WRC: Αναβολή ενόψει για τα Ράλλυ Πορτογαλίας, Σαρδηνίας

Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως τόσο το Ράλλυ Πορτογαλίας, όσο και το Ράλλυ Σαρδηνίας, θα αναβληθούν για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Αυτό που φαντάζει ως λογικό στην παρούσα χρονική στιγμή, φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα. Με το Ράλλυ Αργεντινής να έχει ήδη αναβληθεί, ερωτηματικό αποτελούσε η τέλεση των Ράλλυ Πορτογαλίας και Σαρδηνίας, που όπως όλα δείχνουν, θα έχουν την ίδια μοίρα, αν και η αρχική πληροφόρηση προέβλεπε οι αποφάσεις να ληφθούν στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού DirtFish, η απόφαση για τον ιταλικό αγώνα έχει ήδη ανακοινωθεί στους διοργανωτές, ενώ τα ίδια νέα αναμένεται να λάβουν τις επόμενες ημέρες και οι Πορτογάλοι. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αναμενόμενη, καθώς η πανδημία του κορονοϊού COVID-19 μαίνεται, ενώ στην Ευρώπη τα θύματα και τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται.

Ειδικά στην περίπτωση της Ιταλίας, οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωση του κορονοϊού, καθιστούν οποιαδήποτε σκέψη για διοργάνωση αγώνα στους επόμενους μήνες, εκτός πραγματικότητας.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το εξωτερικό, για τη διεξαγωγή των Ράλλυ Πορτογαλίας και Ράλλυ Σαρδηνίας, θα αναζητηθούν ημερομηνίες σε μεταγενέστερο σημείο της χρονιάς.

Rally Italia Sardegna

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Angelo Sticchi Damiani, δήλωσε: "Είναι προφανές πως η πανδημία απαιτεί πλήρη αναθεώρηση του προγράμματος στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου και του WRC. Με αυτή την έννοια, ως διοργανωτές του Ράλλυ Σαρδηνίας, δηλώσαμε στη FIA και τον Promoter τη διαθεσιμότητά μας, ώστε να μελετήσει μια νέα ημερομηνία για τον ιταλικό αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ."

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, επόμενος προγραμματισμένος αγώνας του WRC, είναι το Ράλλυ Σαφάρι (16-19 Ιουλίου), που ωστόσο τίθεται εν αμφιβόλω όχι μόνο εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και επειδή αυτή την περίοδο η Κένυα αντιμετωπίζει προσβολή από ακρίδες!

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου