Αγώνες WRC

WRC: Επικριτικός ο Ogier απέναντι σε FIA και Promoter

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier, άσκησε κριτική στον τρόπο που διαχειρίστηκαν η FIA και ο WRC Promoter την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλους θεσμούς.

Για ακόμη μια φορά, ο Sebastien Ogier έδειξε πως δε φοβάται να εκφράσει την άποψή του, επικρίνοντας τη FIA και τον Promoter του WRC, για τους χειρισμούς τους. Υπενθυμίζεται, πως παρά τη νίκη του στο Ράλλυ Μεξικού, αγώνα που διακόπηκε λόγω της έξαρσης του COVID, στα μέσα Μαρτίου, ο Ogier ήταν και τότε επικριτικός, δηλώνοντας ευθέως πως ο αγώνας δε θα έπρεπε να διεξαχθεί.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, είχε αναφέρει στο Twitter πως “αυτή η νίκη είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες, επειδή αυτό το ράλλυ δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να έρχεται πάνω από κάθε άλλο συμφέρον και σίγουρα, πάνω από τους αγώνες αυτοκινήτου! Αν θέσουμε τους φίλους του σπορ εδώ σε κίνδυνο, η νίκη δεν έχει αξία”.

Μιλώντας στο έγκυρο γαλλικό AutoHebdo στο περιθώριο δοκιμών στη Φινλανδία, o Sebastien Ogier εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη διαχείριση των νέων δεδομένων, όπως αυτή έχει γίνει από τη FIA και τον Promoter, τονίζοντας πως άλλα σπορ έχουν κινηθεί πολύ πιο επαγγελματικά, φωτογραφίζοντας τη Formula 1 και τη Liberty.

“Η κατάσταση με τον COVID-19 πιθανώς δε θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020”, δήλωσε ο Ogier. “Σίγουρα θα έχουμε να κάνουμε με αλλαγές. Μέχρι στιγμής, δε μπορούμε να πούμε ότι τα νέα που λαμβάνουμε, τόσο από τη FIA όσο και από τον Promoter, είναι πολύ καθησυχαστικά”.

“Όχι, δεν είναι πως δεν είναι καθησυχαστικά. Είναι πως δεν υπάρχουν! Σε αντίθεση με άλλα επαγγελματικά σπορ γύρω μας, υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι αν τα ράλλυ είναι πραγματικά ένα επαγγελματικό σπορ. Είναι κρίμα που οδηγοί και ομάδες δεν είχαν νέα από κανέναν για εβδομάδες, μήνες, ενώ όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν να οργανωθούν και να εργαστούν με βάση ένα υγειονομικό concept, ώστε να πετύχουν την επανεκκίνησή τους”

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου