top icon
Αγώνες

WRC: Ο Andrea Adamo για τον κορονοϊό και τη λειτουργία της Hyundai Motorsport

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, μίλησε για τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού από την εταιρεία του και για την πορεία της ομάδας στο φετινό WRC.

Το Ράλλυ Μεξικού, που ολοκληρώθηκε πρόωρα στα μέσα Μαρτίου, αποτέλεσε την τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα για την Hyundai Motorsport. Μετά την επιστροφή από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τα μέλη της ομάδας επέστρεψαν στη βάση τους. Παρόλο που δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, άπαντες εργάζονται από το σπίτι, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που υπάρχουν στη Γερμανία για την πρόληψη εξάπλωσης του COVID-19.

Μιλώντας από την κατοικία του στη Βαυαρία, ο Andrea Adamo αναφέρθηκε σε αυτή την δύσκολη περίοδο, ξεκαθαρίζοντας πως οι αγωνιστικές δραστηριότητες της Hyundai Motorsport έχουν δευτερεύουσα σημασία μπροστά σε όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό.

O Andrea Adamo δήλωσε αναλυτικά:

Για την κατάσταση στη Hyundai Motorsport: “Το πιο σημαντικό είναι να πούμε πως όλοι είναι καλά, ή τουλάχιστον όσο περισσότερο γίνεται, δεδομένων των συνθηκών. Η εταιρεία μας έχει ως βάση τη Βαυαρία, η οποία τελεί υπό lock down από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Η υγεία και ευεξία του προσωπικού μας είναι πρώτη μας προτεραιότητα.”

Για τα μέτρα που πάρθηκαν: “Με περισσότερους από 250 υπαλλήλους από 27 διαφορετικές χώρες, θέλαμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επιστρέψουν σπίτι τους πριν η κατάσταση χειροτερεύσει. Κάναμε βήματα δημιουργίας μιας κουλτούρας εργασίας από το σπίτι, που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε κατά το δυνατόν, τις μηχανολογικές μας δραστηριότητες. Στον κόσμο υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τη διαχείριση του motorsport αυτή τη στιγμή, οπότε προσπαθούμε να το σκεφτόμαστε και να διατηρούμε τις προτεραιότητές μας στη σωστή σειρά.”

Andrea Adamo

Για το πόσο εφικτή είναι η απομακρυσμένη εργασία για έναν οργανισμό όπως η Hyundai Motorsport: “Ευτυχώς, ζούμε σε μια εποχή που η επικοινωνία μέσω εικονικών εργαλείων είναι πολύ προχωρημένη και αποτελεσματική. Κάνουμε αρκετά meetings, έχουμε πρόσβαση σε servers και προσπαθούμε να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε μακριά από μια ιδανική κατάσταση, αλλά και μακριά από το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κόσμος. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και έτοιμοι για τη στιγμή που τα πράγματα θα ξεκινήσουν ξανά, γιατί θα ξεκινήσουν.”

Για τη δυσκολία ταυτόχρονης διαχείρισης ενός τέτοιου προβλήματος και του Ράλλυ Μεξικού: “Δεν είμαστε ήρωες, απλά κάναμε τη δουλειά μας στο Μεξικό. Υπάρχουν άνθρωποι σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν πολύ χειρότερες καταστάσεις. Κάναμε μια συνάντηση και συμφωνήσαμε να ολοκληρωθεί νωρίτερα ο αγώνας, ώστε οι άνθρωποί μας να επιστρέψουν στην Ευρώπη, που είναι η βάση για τους περισσότερους. Υπήρχαν μικρότερες ομάδες με λιγότερους πόρους που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση, οπότε έπρεπε να τις βοηθήσουμε. Είναι σημαντικό να είμαστε λιγότερο εγωιστές και να κοιτάμε τη μεγαλύτερη εικόνα.”

Thierry Neuville

Για τις σκέψεις του αναφορικά με τους 3 πρώτους αγώνες του WRC ως τώρα: “Θεωρώ πως η σεζόν του 2020 είναι παράξενη. Ο μόνος αγώνας που διεξήχθη, ας πούμε, φυσιολογικά, ήταν το Μόντε Κάρλο. Στη Σουηδία οι δρόμοι ήταν απερίγραπτοι, ενώ το Μεξικό σταμάτησε νωρίτερα. Σχετικά με το αγωνιστικό μέρος, δε θα μπορούσα να πω ότι είμαι χαρούμενος. ΟΚ, κερδίσαμε στο Μόντε, οπότε από πλευράς συναισθημάτων ήμασταν χαρούμενοι, ωστόσο είχαμε κάποια προβλήματα στην απόδοσή μας. Από τη Σουηδία δεν έμεινα ευχαριστημένος, ενώ στο Μεξικό είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας που με αναστάτωσαν. Από αυτά τα ράλλυ, αποκτούμε κίνητρο ώστε να επιστρέψουμε. Πρέπει να σεβαστούμε το Συμβούλιο της εταιρείας που μας επιτρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και να είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι και να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.”

Για την επαφή του με τα πληρώματα αυτή την περίοδο: “Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με όλους. Ανταλλάσσουμε μηνύματα μέσω WhatApp ή απλά ελέγχουμε ότι όλα είναι καλά. Είναι όλοι τους μέλη της Hyundai Motorsport και προσπαθώ να τους διατηρώ ενημερωμένους.”

Για το χρόνο που έχει για τον εαυτό του: “Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δουλεύω στο φουλ. Είμαι αρκετά τυχερός να ζω σε ένα μικρό χωριό στους λόφους πάνω από το Aschaffenburg της Γερμανίας. Δίπλα μου υπάρχουν δάση που μπορώ να περπατήσω ή να κάνω ποδήλατο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι. Προσπαθώ να γυμνάζομαι ώστε να είμαι υγιής. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου για να φροντίσεις τον εαυτό σου.”

Επίσης, έστειλε μήνυμα προς όλους: “Όλοι προσπαθούμε να δώσουμε το μερίδιο υποστήριξής μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θέλουμε να μοιραστούμε περιεχόμενο από τη Hyundai Motorsport με τους φίλους μας στο σπίτι και να προσφέρουμε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές τραγωδίες και σκοτούρες. Αν και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θέλουμε οι άνθρωποι να ξέρουν πως είμαστε κοντά τους όταν μένουν σπίτι. Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, θετικοί και να διαχειριστούμε όσα πράγματα είναι στον έλεγχό μας.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ