Αγώνες WRC

WRC: O Evans εξηγεί την έξοδό του στο Ράλλυ Νότιας Εσθονίας

O Elfyn Evans ανέλυσε τι συνέβη στο Ράλλυ Νότιας Εσθονίας, όπου ένα πάτημα ελάχιστα εκατοστά πιο μέσα, στο εσωτερικό μιας δεξιάς στροφής, έφερε έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, χωρίς περαιτέρω συνέπειες για εκείνον και τον συνοδηγό του, Scott Martin.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι πρωταγωνιστές του WRC συμμετείχαν την Κυριακή 23 Αυγούστου στο Ράλλυ Νότιας Εσθονίας, στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Ράλλυ Εσθονίας, που θα σηματοδοτήσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στις 4-6 Σεπτεμβρίου. Στον αγώνα που νικητές αναδείχθηκαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja με Hyundai i20 Coupe WRC https://www.4troxoi.gr/agones/diethneis-agones/rally-notias-esthonias-kyriarhia-tanak-stin-proba-tzenerale-video, οι Elfyn Evans-Scott Martin είχαν έξοδο με αρκετά χιλιόμετρα, που ευτυχώς περιορίστηκε σε υλικές ζημιές για το Toyota Yaris WRC.

Η έξοδος των Evans-Martin, συνέβη στην 5η ειδική διαδρομή, η οποία ήταν η ταχύτερη του μονοήμερου αγώνα και πρώτη του δεύτερου loop. Μιλώντας για την αυτήν, ο Ουαλός τόνισε πως αυτή ήταν αποτέλεσμα του ότι βρέθηκε εκτός του δρόμου “για πλάτος ενός τροχού”. O Elfyn Evans δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έστριψα ελαφρώς νωρίτερα σε ένα πολύ γρήγορο σημείο, οπότε έκανα “μπούκα” για να διατηρήσω τη γραμμή μου. Υπήρχε κάτι κρυμμένο στο γρασίδι (σ.σ. κορμός δέντρου) και αυτό μας εκτίναξε προς τα δέντρα. Ήταν ένα αρκετά μεγάλο ατύχημα, που προφανώς δεν είναι ιδανικό, αλλά το σημαντικό είναι πως είμαστε και οι δύο καλά”.

Elfyn Evans

Αναφορικά με τη χρησιμότητα της συμμετοχής στο Ράλλυ Νότιας Εσθονίας, ο Elfyn Evans πρόσθεσε: “Ήταν πολύ καλό που ήρθαμε εδώ και πειραματιστήκαμε με το αυτοκίνητο. Είναι κρίμα που τελείωσε νωρίς, όμως έχουμε τις περισσότερες πληροφορίες που χρειαζόμαστε και  ανυπομονούμε για το Ράλλυ Εσθονίας”.

Αυτή η έξοδος των Evans-Martin, απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο ασφαλή είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC και στην προκειμένη περίπτωση, το Toyota Yaris WRC. “Γνωρίζαμε πως αυτά τα αυτοκίνητα είναι ασφαλή”, ανέφερε στο DirtFish ο Evans. “Ένα ατύχημα όπως αυτό, αποτελεί επιβεβαίωση. Ο κλωβός ασφαλείας έχει υποστεί εκτενή ζημιά, όμως αυτό προήλθε από το χτύπημα στα δέντρα. Η δομή ασφαλείας του αυτοκινήτου λειτούργησε ιδανικά. Σε εξόδους όπως αυτή, η ενέργεια απορροφάται πιο σταδιακά σε σύγκριση με αυτή που υπάρχει εξαιτίας ενός μεγάλου χτυπήματος”.

Elfyn Evans - Scott Martin

Όπως αποκάλυψε ο Ουαλός, πρόλαβε να δοκιμάσει 3 διαφορετικές μορφές στησίματος για το Toyota Yaris WRC, γεγονός που τον άφησε πολύ ευχαριστημένο. Μέχρι το σημείο που εγκατέλειψαν, οι Evans-Martin βρίσκονταν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, απέχοντας 18,2'' από τους επικεφαλής Tanak-Jarveoja και 2'', από τους Ogier-Ingrassia που βρίσκονταν στην 3η θέση.

Υπενθυμίζουμε, ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε, η Toyota Gazoo Racing WRT βρέθηκε στη χώρα μας για δοκιμές εξέλιξης, με όλους της τους οδηγούς και τον Elfyn Evans, να οδηγεί το Toyota Yaris WRC κατά τη δεύτερη ημέρα. 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου