Αγώνες WRC

WRC - Ράλλυ Εσθονίας: Προηγείται ο Tanak στα μισά της πρώτης ημέρας (+video)

Έπειτα από 6 ειδικές διαδρομές η Hyundai έχει το προβάδισμα στο Ράλλυ Εσθονίας, με τον Ott Tanak να βρίσκεται επικεφαλής και τους Craig Breen, Thierry Neuville να τον ακολουθούν, εμπρός από τα πληρώματα της Toyota.

Το πραγματικό μέρος του Ράλλυ Εσθονίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί, με το πρώτο πέρασμα από 5 ειδικές διαδρομές, μήκους 73,59 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου loop, τα πληρώματα της Hyundai φαίνεται πως έχουν το πάνω χέρι σε σύγκριση με εκείνα της Toyota, σημειώνοντας το 1-2-3 στην προσωρινή κατάταξη.

Tanak

Όπως αναμενόταν, στην κορυφή μετά το πρώτο σημερινό loop, βρίσκονται οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC). Οι Εσθονοί σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο σε 2 από τις 5 διαδρομές της ημέρας μέχρι στιγμής και δείχνουν τα ελέγχουν τους αντιπάλους τους, παρά το γεγονός ότι στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας είχαν κλατάρισμα, που πάντως δεν τους στοίχισε πολύ σε χρόνο. Στη δεύτερη θέση, ολοκλήρωσαν το loop οι Craig Breen-Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC), οι οποίοι απέχουν 6,8'' από την κορυφή. Την τριάδα, διαμορφώνουν οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), που ανέβασαν ρυθμό μετά από κάθε ειδική διαδρομή, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία του loop.

Sebastien Ogier

Στις επόμενες θέσεις, ακολουθούν τα εργοστασιακά πληρώματα της Toyota. Στην 4η θέση της γενικής, βρίσκονται οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), που σημείωσαν μία φορά τον ταχύτερο χρόνο και τους ακολουθούν, οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC). Την εξάδα συμπληρώνουν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας  και τέθηκαν προσωρινά επικεφαλής. Αμέσως μετά όμως, είχαν κλατάρισμα πίσω δεξιά που τους στοίχισε περί τα 25'' και τους έριξε πιο πίσω στην κατάταξη, τη στιγμή που αυτό προκάλεσε και πρόβλημα στο αεροδυναμικό βοήθημα που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο.

Esapekka Lappi

Στην 7η θέση βρίσκονται οι Takamoto Katsuta-Dan Barritt (Toyota Yaris WRC), εμπρός από τα δύο επίσημα πληρώματα της M-Sport Ford, που δείχνουν να μη μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των υπόλοιπων εργοστασιακών πληρωμάτων. Στην 8η θέση, συναντάμε τους Esapekka Lappi-Janne Ferm, ενώ ακολουθούν οι Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen, αμφότεροι με Ford Fiesta WRC. Τη δεκάδα, συμπληρώνουν οι Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC).

Midday 1 Results

Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες, στο WRC 2 προηγούνται οι Mads Ostberg-Torstein Eriksen (Citroen C3 R5), ενώ  στην κορυφή του WRC 3 βρίσκονται οι Oliver Solberg-Aaron Johnston (Volkswagen Polo R5), που είναι το ταχύτερο πλήρωμα με αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφών μέχρι στιγμής, όντας στη 12η θέση της γενικής κατάταξης.

Αυτή τη στιγμή τα πληρώματα κατευθύνονται στο σέρβις παρκ του Tartu και το  απόγευμα θα ακολουθήσει επανάληψη των 5 ειδικών διαδρομών, με αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης βάσει της κατάταξης, για τα πληρώματα των αυτοκινήτων προδιαγραφών WRC.

Επιμέρους ειδικές διαδρομές μεταδίδονται ζωντανά στη χώρα μας από την Cosmote Sport 8HD (η ώρα στην Εσθονία είναι ίδια με της Ελλάδας)

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

SS7 Prangli 2, 14:35

SS8 Kanepi 2, 15:15

SS9 Otepaa 2, 16:00

Πρόγραμμα, ωράριο, συμμετοχές, ζωντανή ενημέρωση και χρόνους κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Παρακολουθήστε onboard από τους Tanak-Jarveoja, στο χθεσινό shakedown

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου