Αγώνες WRC

WRC Ράλλυ Τουρκίας: Αναμενόμενα σκληρό

Κανένας δε φαντάστηκε πως η Τουρκία είναι ένας αγώνας που μπορεί να τον κερδίσει απλά ο πιο γρήγορος.

Η μορφολογία του εδάφους θα παίζει το ρόλο της στην έκβαση του αγώνα για ακόμα δύο μέρες, κάτι που ισχύει και για τη σειρά εκκίνησης. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον σήμερα, η σειρά εκκίνησης ευνόησε με έναν τρόπο και αυτόν που άνοιγε το δρόμο και συγκεκριμένα τον Thierry Neuville με το Hyundai i20 που ήταν και ο μοναδικός που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ορατότητας εξαιτίας της σκόνης, τουλάχιστον στις δύο μεγάλες ειδικές της ημέρας (38,1 και 21,75 χλμ. αντίστοιχα). O μέχρι τώρα πρωτοπόρος στη βαθμολογία σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις δύο από τις έξι ε.δ. της ημέρας, την ώρα που στις υπόλοιπες κατάφερε να διατηρηθεί σχετικά ψηλά, αλλά κυρίως να αποφύγει τις κακοτοπιές. Κάτι που δεν ισχύει για τον Craig Breen ο οποίος επέστρεψε στο μεσημεριανό service όντας δεύτερος, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με κατεστραμμένους δρόμους στο δεύτερο loop, κάτι που συνολικά μεταφράζεται σε τρία κλαταρισμένα ελαστικά και στην όγδοη θέση για το πλήρωμα του Citroen C3 WRC. Επίσης άτυχος στάθηκε ο Mads Ostberg με το δεύτερο C3 WRC όταν στην 5η ε.δ. και ενώ ήταν τρίτος, κατέστρεψε σε πέτρα τον εμπρός αριστερο τροχό του με αποτέλεσμα να πέσει 9ος, την ώρα που στην ίδια ε.δ. εγκατέλειψε ο Khalid Al Qassimi επισφραγίζοντας με το χειρότερο τρόπο τα αρνητικά αποτελέσματα για τη Citroen.

Σε ό,τι αφορά τη Hyundai, τα καλά νέα έχουν να κάνουν και με τον Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός ήταν ο μόνος οδηγός που στο πρωινό loop επέλεξε να μπει με μεσαία γόμα, και τελικά αποζημιώθηκε αφού η κατάσταση των δρόμων δεν ήταν ακόμα τέτοια που να απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τα ελαστικά. Ο ίδιος κινήθηκε απροβλημάτιστα και γρήγορα και άρχισε να αισθάνεται πίεση από το μεσημέρι και μετά, που πλέον όλα τα πληρώματα επέλεξαν να κινηθούν με σκληρή γόμα. Με τους δρόμους πλέον να έχουν σκαφτεί και τους οδηγούς να κάνουν λόγο για πολεμικές συνθήκες, ο Sebastien Ogier που -εξαιρώντας έναν κακό χρόνο στην πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας- δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τους κορυφαίους χρόνους της ημέρας, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά του από τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να έχει «πλασαριστεί» στη δεύτερη θέση, ανάμεσα στα δύο Hyundai, 0.3 δλ. πίσω από τον Neuville και 2.6 μπροστά από τον Mikkelsen!

Τα Toyota Yaris των Latvala και Tanak ακολουθούν στην τέταρτη και την πέμπτη θέση, με τους δύο οδηγούς περιστασιακά να δηλώνουν πως δυσκολεύονται να βρουν πρόσφυση, χωρίς ωστόσο κάποιο σημαντικό πρόβλημα, πλην μιας καθυστέρησης του Tanak στην πέμπτη ε.δ., όταν του έσβησε στιγμιαία ο κινητήρας σε ένα σημείο που έχασε τα φρένα. 

Η εξάδα κλείνει με το τρίτο εργοστασιακό Hyundai i20, αυτό του Hayden Paddon ο οποίος δήλωσε πως βγάζει το καπέλο στους πρώτους με δεδομένους τους χρόνους τους υπό αυτές τις συνθήκες.

Στην κατηγορία WRC2 η μάχη μεταξύ των δύο πρωτοπόρων στη βαθμολογία, Jan Kopecky και Pondus Tideman δεν ολοκληρώθηκε αφού ο Σουηδός οδηγός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα στο Skoda Fabia πριν το κοντρόλ της τελευταίας ε.δ. του σκέλους και ενώ ήταν τρίτος. Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεύτερος Jan Kopecky, βρέθηκε στο τέλος του σκέλους επικεφαλής της σχετικής κατάταξης με ακόμα ένα Skoda Fabia, εμπρός από τον Βρετανό Chris Ingramμε ίδιο αυτοκίνητο.

Χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία από μεγάλους αγώνες και ταυτόχρονα σκληρούς όπως αυτός της Τουρκίας, συνεχίζει και ο Γιώργος Βασιλάκης, έχοντας δίπλα του τον Σπύρο Κολτσίδα στο δεξί μπάκετ του Ford Fiesta R5.

 

Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει επίσης έξι ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 130,62 χλμ. με το σκηνικό να αναμένεται εντυπωσιακό αφού η διαδρομή σε διάφορα σημεία της θα περάσει εμπρός από τη θάλασσα._Ε.Ξ.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου