top icon
Αγώνες

WRC: Υπερήφανος για την ομάδα του ο Malcolm Wilson

Ο ιθύνων νους της M-Sport, Malcolm Wilson, καθώς και ο επικεφαλής της ομάδας, Richard Millener, προέβησαν σε αξιολόγηση της σεζόν που πέρασε, η οποία τους άφησε γλυκιά γεύση.

Καθώς το 2019 πλησιάζει στο τέλος του, η ομάδα της M-Sport πραγματοποίησε τον απολογισμό της χρονιάς, με φόντο το 2020 που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

Είναι γνωστή η έμφαση που δίνει ο Malcolm Wilson στην προώθηση νέων ταλέντων στο WRC. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δώσει κατά το παρελθόν ευκαιρίες σε πολλούς νέους οδηγούς, ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Κορυφαίο όνομα μεταξύ αυτών είναι προφανώς ο Ott Tanak, ενώ από κοντά ακολουθούν οι Mikko Hirvonen, Jari Matti Latvala, Thierry Neuville και Elfyn Evans.

Μετά την αποχώρηση του Sebastien Ogier, το 2019 βρήκε την M-Sport σε φάση ανασυγκρότησης. Ο Elfyn Evans, με νέο συνοδηγό τον Scott Martin, ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας, με τον Teemu Suninen να τον πλαισιώνει. Στην πορεία της χρονιάς, το Ford Fiesta WRC οδήγησαν ακόμη οι Pontus Tidemand και Gus Greensmith, σημειώνοντας ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Όμως, ο Malcolm Wilson δεν δημιουργεί ευκαιρίες μόνο για νέους οδηγούς. Στην αρχή της σεζόν, πήρε την απόφαση να χρίσει επικεφαλής της ομάδας σε όλους τους αγώνες του θεσμού, τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη, Richard Millener. Όπως αναφέρει επίσημα η M-Sport “αυτή η δυναμική και νεανική ομάδα πέτυχε πολλά, που έκαναν τον Wilson να αισθάνεται υπερήφανος.”

Malcolm Wilson

“Η M-Sport ήταν πάντοτε ένα μέρος που επέτρεπε στα νέα ταλέντα να ευδοκιμήσουν και είμαι υπερήφανος, που η εταιρεία το κάνει αυτό όχι απλά πίσω από το τιμόνι, αλλά και σε μέλη της διοίκησης ή των ομάδων μηχανικών μας,” δήλωσε ο Malcolm Wilson. “Ο Elfyn (Evans) έκανε καλή δουλειά ως ηγέτης της ομάδας για πρώτη φορά και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στην Κορσική. Ήταν κρίμα που έχασε ορισμένους αγώνες στη μέση της σεζόν, ωστόσο επέστρεψε μέσα στη μάχη, δείχνοντας την ταχύτητα του Fiesta και τη δουλειά που είχαν κάνει οι μηχανικοί μας στο καλοκαιρινό διάλειμμα. Επίσης, είδαμε τον Teemu (Suninen) να κάνει την πρώτη του πλήρη σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο. Έδειξε σημάδια εκπληκτικής ταχύτητας και βρέθηκε επικεφαλής αγώνα (Σουηδία) για πρώτη φορά στην καριέρα του. Όταν ο Jarmo (Lehtinen) ήρθε στην ομάδα, η εμπειρία του βοήθησε τον Teemu να αποκτήσει σταθερότητα και ανταμοίφθηκε με τη δεύτερη θέση στη Σαρδηνία.

Όσον αφορά στο 2020, ο Wilson σχολίασε: “Τα σχέδια για την επόμενη χρονιά προχωρούν και είμαι ενθουσιασμένος με όσα βλέπω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Δεν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας ακόμη, όμως μπορώ να πω ότι παραμένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας, σχετικά με την υποστήριξη νέων και ανερχόμενων ταλέντων.

Richard Millener

Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον Malcolm (Wilson) που μου έδωσε την ευκαιρία να ηγηθώ της ομάδας αυτή τη χρονιά,” δήλωσε ο Richard Millener. “Μπορεί να μην κατακτήσαμε τη νίκη που ελπίζαμε, ωστόσο βρεθήκαμε πολύ κοντά και η ομάδα μπορεί να είναι υπερήφανη για τη δουλειά που κάναμε φέτος. Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες πολλών και δείξαμε πως δεν ήμασταν εκεί απλά για να συμπληρώνουμε τις συμμετοχές. Διεκδικήσαμε νίκες και κερδίσαμε ειδικές διαδρομές σε κάθε επιφάνεια, βοηθώντας την πρόοδο της καριέρας πολλών νέων οδηγών. Τώρα, ελπίζουμε να συνεχίσουμε από εκεί που τελειώσαμε πέρυσι”.

Υπενθυμίζουμε, πως η M-Sport Ford δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τη σύνθεσή της για το 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τον Teemu Suninen αναμένεται να πλαισιώσει ο Esapekka Lappi, με τους Gus Greensmith και Pontus Tidemand να κάνουν επιλεκτικούς αγώνες. _Ν.Δ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ