Αγώνες WRC

WRC: Υποψήφιο για παραμονή στο πρόγραμμα το Ράλλυ Εσθονίας

Ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τη διοργάνωση του πρώτου Ράλλυ Εσθονίας στο πλαίσιο του WRC, γεγονός που το καθιστά υποψήφιο για παρουσία στο θεσμό και τα επόμενα χρόνια.

Το Ράλλυ Εσθονίας, που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Σεπτεμβρίου και είχε ως νικητές του Ott Tanak-Martin Jarveoja, σηματοδότησε την επανέναρξη του WRC μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας. Ο αγώνας που έλαβε το βάπτισμα πυρός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθιστώντας την Εσθονία στην 33η χώρα που εντάσσεται σε αυτό, διοργανώθηκε σε μόλις 63 ημέρες, από τη στιγμή που πήρε έγκριση διεξαγωγής.

Υπενθυμίζουμε, πως αρχικά το Ράλλυ Εσθονίας, που τα προηγούμενα χρόνια είχε διεξαχθεί ως Promotional Event του WRC και προσέλκυσε συμμετοχές εργοστασιακών ομάδων υπό μορφή προθέρμανσης για το Ράλλυ Φινλανδίας, στις αρχές της χρονιάς είχε ακυρωθεί. Όμως, με την εξάπλωση του κορονοϊού και την ανάγκη εύρεσης νέων προορισμών ώστε να προκύψει ικανός αριθμός αγώνων φέτος, η Βαλτική χώρα έκανε το "μεγάλο κόλπο", κερδίζοντας μια θέση στο WRC. Σε αυτό, έπαιξε ρόλο και η αμέριστη συμπαράσταση της εσθονικής κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες συνεισέφερε ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας, Juri Ratas, συμμετείχε έως και σε προωθητικό βίντεο του αγώνα.

Rally Estonia

Ερωτηθείς από το DirtFish αν η διοργάνωση του Ράλλυ Εσθονίας ήταν αρκετά καλή, ώστε να το καταστήσει υποψήφιο για παραμονή στο θεσμό, ο Yves Matton απάντησε: "Είναι πολύ νωρίς, όμως μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως υπό νορμάλ συνθήκες, αυτό που κατάφεραν θα τους έδινε το δικαίωμα να μπουν στη λίστα πιθανών αγώνων που μπορούν να ενταχθούν στο πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν λιγότερες θέσεις από τους υποψήφιους αγώνες, ωστόσο αυτό τους δίνει το δικαίωμα να βρίσκονται στη λίστα αγώνων που μπορούν να εισέλθουν στο πρωτάθλημα".

Yves Matton

Αναφερόμενος στο επίπεδο της διοργάνωσης, ο ο Matton στάθηκε και στη στήριξη από την εσθονική Κυβέρνηση: "Το επίπεδο που πέτυχαν ήταν πραγματικά απίστευτο - πρόκειται για έναν αγώνα του υψηλότερου επιπέδου για το WRC και είχαν μόνο λίγες εβδομάδες για να κάνουν τη δουλειά. Δεν είναι μόνο ότι διοργάνωσαν έναν αγώνα σε επίπεδο WRC, αλλά ότι εφάρμοσαν όλη τη διαδικασία του COVID, η οποία ήταν περίπλοκη. Είναι επίσης σημαντικό ότι έλαβαν βοήθεια από την κυβέρνηση, ώστε το WRC να επανεκκινήσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Αυτό μας προσδίδει ευελιξία και φέρνει νέο αίμα στο πρωτάθλημα. Κατάφεραν να διοργανώσουν έναν από τους καλύτερους αγώνες που θα έχουμε φέτος στο πρωτάθλημα".

Εκτός από τον Matton, ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση έμειναν και οι οδηγοί. O Esapekka Lappi, έπλεξε το εγκώμιο των οργανωτών στον τερματισμό του αγώνα, ενώ ο Sebastien Ogier δήλωσε: "Για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, οι διοργανωτές του Ράλλυ Εσθονίας έκαναν φανταστική δουλειά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλά οργανωμένος και όλοι νιώθουν χαρούμενοι να βρίσκονται στην Εσθονία. Οι δρόμοι προσφέρονταν για οδήγηση και ήταν διασκεδαστικοί. Το πρόσημο του αγώνα είναι θετικό".

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου