Αγορά Ειδήσεις

Το νέο Hyundai Kona Electric στην Ελλάδα – Τιμές

Το νέο Kona Electric είναι και επίσημα πλέον στη χώρα μας με την ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai να ανακοινώνει τις τιμές που συνοδεύουν τις εκδόσεις με την μπαταρία των 39 kWh και 64 kWh.

Το ηλεκτρικό SUV της Hyundai διατίθεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις κινητήρων. Σε αυτή με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh έχει αυτονομία 449 χιλιομέτρων (μικτός κύκλος στο πρωτόκολλο WLTP) και 619 χιλιομέτρων εντός πόλης, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει μέγιστη απόδοση 204 ίππων και ροπή 395 Nm. Με το «0-100» να ολοκληρώνεται στη συγκεκριμένη εκδοχή του μοντέλου σε 7,9 δλ. το Kona Electric παρέχει συγχρόνως και fun-to-drive χαρακτηριστικά σε επίπεδο επιδόσεων.

Hyundai Kona Electric

Αντίστοιχα, με την μπαταρία των 39 kWh μπορεί να καλύψει κανείς με μία πλήρη φόρτιση έως και 305 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος στο πρωτόκολλο WLTP), καθώς και 453 χιλιόμετρα εντός πόλης. Εδώ, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και την ίδια, σε σχέση με τη μεγαλύτερη έκδοση, ροπή. Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) των 100 kW. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7,2 kW, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας των 64 kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για τη μπαταρία των 39 kWh. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB - η θύρα φόρτισης βρίσκεται στη μάσκα του αυτοκινήτου, δίπλα στο λογότυπο Hyundai.

Hyundai Kona Electric

Στην εξωτερική σχεδίαση, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης του Kona Electric σε σχέσ με τα συμβατικά αδέλφια του είναι η κλειστή μάσκα που βελτιώνει παράλληλα και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου (σ.σ.: ο συντελεστής οπισθέλκουσας διαμορφώνεται στο 0,288). Με πλάτος 1.800 χλστ. και ύψος 1.570 χλστ. (+20 χλστ. σε σύγκριση με τις συμβατικές εκδόσεις), το Kona Electric έχει μια επιβλητική εμφάνιση, που υποστηρίζεται περαιτέρω από το μήκος του των 4.180 χλστ. (+15 χλστ.)

Hyundai Kona Electric

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα/γέφυρα του Kona Electric συνδυάζει τα κουμπιά P, N, D και R με τον επιλογέα shift-by-wire, και ακριβώς από κάτω βρίσκεται ένας επιπλέον μεγάλος χώρος για προσωπικά αντικείμενα. Ο καινούργιος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7,0 ιντσών εμφανίζει στοιχεία όπως ταχύμετρο, επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ροή ενέργειας και επιλογή κίνησης. Ανάλογα με την επιλογή κίνησης, το χρώμα του φόντου και οι ενδείξεις προσαρμόζονται προκειμένου να παρέχουν πάντα τις πιο σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, το head-up-display (HUD) προβάλλει τις σχετικές πληροφορίες ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Hyundai Kona Electric

Το Kona Electric διαθέτει μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων διασύνδεσης, όπως το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 10,25” που ενσωματώνει δορυφορική πλοήγηση με χάρτες 40 χωρών και δωρεάν ανανέωση, μέσα συνδεσιμότητας, καθώς και τα Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης διαθέτει κάμερα οπισθοπορίας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης.Ταυτόχρονα το ηλεκτρικό SUV της Hyundai είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, που αποτελούν τη δέσμη τεχνολογιών Hyundai Smart Sense - μεταξύ αυτών τα Forward Collision Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind Spot Collision Warning με Rear Cross Traffic Collision Warning, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning,  Intelligent Speed Limit Warning, Lane Following Assist, High Beam Assist, καθώς και έξυπνο Cruise Control με σύστημα Stop & Go.

Hyundai Kona Electric

Στην ελληνική αγορά το Kona Electric είναι διαθέσιμο εκδόσεις Premium 39 kWh, Premium 64 kWh, Distinctive 64 kWh και Limited 64 kWh. Η τιμή εκκίνησης για την έκδοση Premium 39 kWh είναι τα 37.990€, για την Premium 64 kWh το ποσό των 42.990€, για την Distinctive 64kWh τα 45.990€ και για την την Limited 64 kWh τα 48.990€.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν κανένα όφελος κρατικού προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου