top icon
Πωλήσεις

Τoyota Hilux 2012

Με την κληρονομιά της 40χρονης επιτυχημένης πορείας και με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 13 εκατομμυρίων οχημάτων, το Hilux διατηρεί τον τίτλο του ηγέτη

Με την κληρονομιά της 40χρονης επιτυχημένης πορείας και με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 13 εκατομμυρίων οχημάτων, το Hilux διατηρεί τον τίτλο του παγκόσμιου ηγέτη στην ιστορία των pick-up. Στην ελληνική αγορά, παραμένει επίσης ο ηγέτης των pick up και βρίσκεται στην πρώτη θέση πωλήσεων (το 2011 στην ελληνική αγορά το Hilux κατέκτησε μερίδιο πωλήσεων 37,3%).
 
Εξωτερικά, το Hilux του 2012 είναι ανασχεδιασμένο στο μπροστινό μέρος, από την κολόνα A και εμπρός, με νέα σχεδίαση μάσκας, γρίλιας και προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα με διπλές λάμπες αλογόνου και νέο καπώ που περιλαμβάνει μεγαλύτερο, κεντρικά τοποθετημένο αεραγωγό. Το εντυπωσιακό προφίλ του αναδεικνύεται με τους νέους εμπρός και πίσω θόλους φτερών, τις ανασχεδιασμένες ατσάλινες και αλουμινένιες ζάντες 15-16-17 ιντσών και τους νέους εξωτερικούς καθρέπτες. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα φώτα και ο στάνταρ ίσιος προφυλακτήρας αλλά και, για το «έμπειρο μάτι», η ελαφρώς μακρύτερη καρότσα σε όλους τους τύπους καμπίνας. 

 
Εσωτερική σχεδίαση
Το εσωτερικό του Hilux 2012 είναι ανανεωμένο, με ακόμη περισσότερα στοιχεία εξοπλισμού που παραπέμπουν σε επιβατικό όχημα. Μέσα στην καμπίνα ξεχωρίζει η ανανεωμένη σχεδίαση του πάνω τμήματος του ταμπλό, όπου ένας νέος, οριζόντιος πίνακας οργάνων ενισχύει την αίσθηση πλάτους και ευρυχωρίας ενώ το ανανεωμένο σχεδιαστικά τιμόνι και τα νέα κεντρικά όργανα προσθέτουν περισσότερη «φρεσκάδα». Στο εσωτερικό φιλοξενείται και το Toyota Touch, μία προηγμένη μονάδα πολυμέσων, μοναδική στην κατηγορία, με έγχρωμη οθόνη αφής 6.1” και πληθώρα δυνατοτήτων για τον οδηγό, όπως ο έλεγχος του ηχοσυστήματος και των ρυθμίσεων του αυτοκινήτου, η συνδεσιμότητα με USB, Bluetooth και i-pod/mp3 players και, φυσικά, την προβολή της κάμερας οπισθοπορίας για εύκολο και ασφαλές παρκάρισμα.
 
Πληθώρα επιλογών για κάθε ανάγκη
Προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, το Hilux 2012 προσφέρει σαφή διαφοροποίηση μεταξύ σκληρού εργαλείου δουλειάς (workhorse), οχήματος διπλής χρήσης (dual usage) και αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου (leisure), που αποτυπώνεται στα πέντε επίπεδα εξοπλισμού: Standard, Comfort, Special Edition, Cruiser και Tornado.

 
Επιπλέον, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις τύπους αμαξώματος, δύο αποδοτικούς κινητήρες, μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και μετάδοση 2WD ή 4WD, ικανοποιεί τώρα τις απαιτήσεις μιας ευρύτερης βάσης πελατών επαγγελματικών αυτοκινήτων και οχημάτων ελεύθερου χρόνου.
 
Βελτιωμένες επιδόσεις και αυξημένη οικονομία
Με την προσθήκη ενός Φίλτρου Σωματιδίων Πετρελαίου – Diesel Particulate Filter (DPF) και οι δύο κινητήρες 2.5 D-4D και 3.0 D-4D του Hilux 2012 πληρούν τις προδιαγραφές EURO 5, γεγονός που επιτρέπει πλέον τη χρήση τους και στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Με την εισαγωγή ενός υπερσυμπιεστή μεταβλητών πτερυγίων, τα μοντέλα Hilux 2012 2WD 2.5 D-4D ωφελούνται από την αύξηση της ισχύος και της ροπής Συγκεκριμένα, ο κινητήρας παράγει τώρα ενισχυμένη ιπποδύναμη 144 hp (από 120 hp) στις 3600 rpm και ροπή 343 Nm (από 325Νμ) στις 2000 rpm. Παρά την αυξημένη ισχύ, η κατανάλωση μικτού κύκλου έχει μειωθεί κατά 1,0 l/100 km στα 7,3 l/100 km και οι εκπομπές CO2 έχουν κατέβει στα 191 g/km – μείωση 28 g/km, τα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων στην κατηγορία.

 
Οι κινητήρες 4WD 2.5 και 3.0 D-4D, αντίστοιχα, έχουν διατηρήσει τις εντυπωσιακές επιδόσεις των 144hp-171hp ισχύος και των 343-360Νμ ροπής, αλλά επωφελούνται της σημαντικής μείωσης των επιπέδων κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Συγκεκριμένα, ο κινητήρας 3.0 D4D προσφέρει κατανάλωση μειωμένη κατά 0,6 λ/100χλμ (-7%) ενώ ο 2.5 D4D κατά 1.0 λ/100χλμ, μείωση που φτάνει το 12% και που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 1.000€ για τον ιδιοκτήτη του σε μια τριετία (υπολογισμός που βασίζεται σε τιμή πετρελαίου στο 1,5€ και σε ετήσια χρήση 20.000 χλμ.)
 
Επιπλέον, οι εκδόσεις Hilux 2012 2WD εφοδιάζονται τώρα με το στιβαρότερο πλαίσιο των 4WD μοντέλων. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος, άρα και τις off-road ικανότητες του αυτοκινήτου, αλλά αυξάνει και την ικανότητα ρυμούλκησης των 2WD μοντέλων στους 2,5 t. Το Hilux 2012 παράγεται στην Toyota Motor Thailand και Toyota South Africa Motors, διατίθεται σε 36 Ευρωπαϊκές χώρες, και σε περισσότερες από 135 σε όλο τον κόσμο.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ