top icon
Blog

Αγώνες; Τα «νεύρα» μου!

Δικαιώνεται ο Αποστολόπουλος που συχνά σχολιάζει «μόνο Moto GP», εκτίθεται ο Γιώργος που επιμένει πως κάποτε θα δουλέψουν οι Μercedes και θα δούμε αγώνα στην F1, σε αμηχανία με υπομονή εμείς του WRC, την ίδια ώρα που ο κ. Χατήρας ζητάει χώρο για το WEC.

Ο ΣΧ παρακολούθησε στον ΑΝΤ1+ τον αγώνα (;) της F1 στο Spa, την πίστα της καρδιάς του, όπως και χθες το sprint (τι είναι πάλι τούτο;) και το θετικό αφορά στους παρουσιαστές, που εν όψει Ράλλυ Ακρόπολις είχαν καλεσμένο τον Λάμπρο Αθανασούλα. Τα ιστορικά, σοβαρές εκδηλώσεις ακριβείας με αυτοκίνητο. Εδώ, μιλάμε για αγώνες σε κορυφαίο επίπεδο, γιατί αν μείνουμε στα μεταξύ μας, μια χαρά διασκεδάζεις στην classic κοινότητα, ενώ στην άλλη πλευρά, λάμπει το Πρωτάθλημα Ράλλυ. Λόγω Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και η Sporting κατηγορία των ιστορικών σε κάθε μορφή αγώνα, χάρη στους συμμετέχοντες, μια παρέα στις αναβάσεις, εξαιρετικοί στα Ράλλυ, όπου το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, έργο Φωτεινής Ψαράκου, εμπνέει και τον βετεράνο και τους νεότερους.

Verstappen Spa

ΑΝΤ1+

Πληρώνεις ελάχιστα, οπότε απολαμβάνεις χωρίς διακοπές, ενώ έχεις την οθόνη γεμάτη με μονοθέσια όλο το τριήμερο. Ξέρετε ο φανατικός, θα το δει και ακόμα και αν νυστάζει και απογοητευθεί, δεν εγκαταλείπει και άλλωστε όντας και γνώστης κατανοεί την αγωνία του Πουρναράκη και του Σεϊτανίδη να δημιουργήσουν ενδιαφέρον. Ένα ιδιαίτερα ευφυές παιχνίδι και γνώσεων και αντί να τους κρίνουμε φίλοι μου από τον καναπέ, παίξτε το πόκερ τους, με γεγονός πως η εικόνα είναι προβλέψιμη και ξεπερνά και τους στρατηγούς στα πιτς, φορτωμένοι με ηλεκτρονικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Τεχνικοί, σε διαρκή αμηχανία απο την κυριαρχία του Verstappen και της Red Bull του. Το έχουμε ξαναδεί πάντως αυτό και μάλιστα χωρίς να οδηγούν οι καλύτεροι του grid, όπως πχ εκείνη την περιβόητη Williams.

Spa F1 2023

Δεν κουράζουν λοιπόν οι παρουσιαστές, είναι η εικόνα με τον Verstappen πολύ μόνο του σε πτήση διαρκείας, όπως και να έχει, από όπου και αν ξεκινά, ακόμα και αν δεν βολεύεται 100/100 που πληγώνει τη μετάδοση. Δεν προσθέτεις στην εξίσωση το πόσο συμπαθής δεν είναι, δεν ταιριάζει αυτή η κριτική όταν πρόκειται για αθλητή και άλλωστε, μας φαίνεται συμπαθής ο Leclerc που είναι η ελπίδα της Ferrari και ο Sainz, γιος του δικού μας τρεις νικητή στο ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ. Είναι σαφές, πως πέρα απο την τρέλα διαρκείας με τη Ferrari προστίθενται και άλλα συναισθηματικού ενδιαφέροντος, μακριά από τα αντικειμενικά όπως πχ με τον σκόρερ στο ποδόσφαιρο.

Markogiannis

Συναίσθημα σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής και σκληροτράχηλους που έχουν δώσει άγριες μάχες στα kart και σε μικρότερες κατηγορίες από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο της F3 και F4 ή F2000, ένα βήμα από τη F1. Με την ευκαιρία, κρίμα που αντιμετωπίζεται αδιάφορα η παρουσία του Βασίλη Αποστολίδη που ζωγραφίζει στο kart Academy και ευτυχώς που υποστηρίζεται, τουλάχιστον επικοινωνιακά, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης.

Hamilton Mercedes
Συναίσθημα και για τη Μercedes, με τον Hamilton διώκτη πολεμιστή και πεισματάρη να έχει περισσότερους φίλους από όταν «έριχνε γύρο» στον Bottas. Συναίσθημα και για τη ΜcLaren, με πιλότους δυο νέους με προοπτική. Δεν προκύπτει λοιπόν αγωνιστικό ενδιαφέρον για την πρώτη θέση που είναι το ζητούμενο και δεν είναι υπερβολή το σχόλιο της συντρόφου ότι o Μax έτσι θα ξεχάσει να οδηγεί υπό πίεση. Ο Verstappen, που φλυαρεί ακατάπαυστα πλέον στους τελευταίους δέκα γύρους. Ζητούμενο το πως θα διασύρει τον ανήμπορο Perez, τον θλιβερό πρωταγωνιστή της φετινής σεζόν. Ζητούμενο όλων να μειώσουν τη χαοτική διαφορά, που θα προσδιορίζεται ανάλογα με την πίστα. Άλλωστε για το βάθρο σε κάθε γύρο έχουμε διαφορετικούς διεκδικητές και αν ήταν σοβαρός ο Perez το ερώτημα θα αφορούσε μόνο το τρίτο σκαλί. Με αντιπάθεια στα στατιστικά, δεν γνωρίζω ποιος ο καλύτερος τρίτος με τη βαθμολογία να κρύβει αλήθειες, ενώ θυμίζουμε ότι ο Τάκης Πουρναράκης είχε προβλέψει την πτώση του συνδυασμού Αlonso με την Αston Martin. Του ταιριάζει του Ισπανού το κρυφτό, αρκεί να βρει τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά και να διατηρεί ψηλά τη διάθεσή του. Γεγονός πως δεν προέκυψε κόλαση σε Spa με μικτές συνθήκες, σε άθλημα που δεν αναζητάς τον παράδεισο της ηρεμίας για τη νίκη, όπως συμβαίνει φέτος…

Rovanpera

Προσεχώς …

Από την Πέμπτη με WRC στη Φινλανδία και επανεκκίνηση του Moto GΡ που μας έλειψε. Στο μικρόφωνο του Cosmote για το Βρετανικό GP στο Silverstone ο ΔΔ. Για το Ράλλυ τύπου GP στο χώμα, ο Γ. Μ. Παπαδόπουλος. Στα πλήκτρα μας, ο ΧΑ και ο ΣΧ. Τι να προβλέψουμε; Για το Moto GP διαβάστε Αποστολόπουλο, για το Ράλλυ; Η λογική λέει Rovanpera, το ρίσκο ως λαχτάρα για ενδιαφέρον καταγράφει Τanak με το Ford Puma, ενώ δεν θα στεναχωρηθούμε αν κερδίσει ο Lappi με το Hyundai i20Ν. _ ΣΧ

MotoGP2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lewis Hamilton - F1
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ