top icon
Blog

Άλλαξαν τα πλάνα μου…

«Χαμένος» ο Σ.Χ. στη μάχη της πρίζας και αφού στο Κορωπί «a casa» προκύπτει σύγχρονος συνωστισμός στη φόρτιση των ηλεκτρικών μας από τη Fortisis, ο παλιός βρήκε λύση-ευχάριστη έκπληξη.

Την Δευτέρα μπορείς, οπότε αφού και την Τρίτη και την Τετάρτη, έγινε συνήθεια που μας άλλαξε τη φιλοσοφία στις μετακινήσεις μας.

Όχημα το Cupra Formentor που στην καθημερινότητα το συγκρίνεις μόνο με DS 4.

Σύμφωνοι και με το DS 3 σε ντίζελ, ώστε να ξεχνάς τον ανεφοδιασμό, με το Formentor, δώρο εποχής, επιλογή όπως και η μεγαλύτερη DS, σε έκδοση plug-in.

Στο Formentor, όπως και στο DS 7, ταιριάζει ο «300άρης» κινητήρας με προσαρμογή αντίστοιχη της διαφορετικής φιλοσοφίας που τα χαρακτηρίζει, αλλά μια χαρά είναι και η plug-in έκδοση, ειδικά όπως εξελίσσεται η σχέση μας. Αντίστοιχα, μας αρέσει τόσο πολύ η DS 4 σχεδιαστικά και στο εσωτερικό, όποτε και δεν σχολιάζεις αρνητικά τους περιορισμένους χώρους.

Cupra Formentor

Έκπληξη…

Τη Δευτέρα, δεν δίνεις σημασία. Φορτισμένη άλλωστε ήμερα μετά από το Σάββατο-Κυριακή, όπως και να έχει. Την Τρίτη, το συμπέρασμα είναι ότι με το Formentor, φανατικά στα 6 λίτρα/100 χλμ., καταναλώνεις λίγο, οπότε, «δεν χρειαζόμαστε έξτρα παροχή» και για τα plug-in.

Αξιοποιούμε τις τρεις θέσεις μας λοιπόν, ξεπερνώντας ότι συχνά-πυκνά είναι απασχολημένες, κυρίως από την ημέρα που το ηλεκτρικό, εννέα θέσεων βαν της Citroen με αυτονομία που φλερτάρει με τα 200 χλμ.(!) έρχεται από το Μαρούσι στο Κορωπί και επιστρέφει σε καθημερινή βάση και με φόρτιση ημέρα παρά ημέρα.

Αποκάλυψη, τώρα!

Με το Formentor σε έκδοση plug-in και το μυστικό το κρατούν καλά κρυμμένο.

Oι συνεργάτες μας, ο Ηλίας και ο Νίκος στην ΕΛΙΝ της οδού Βαλτινών. Όπου και κλειστό, φιλόξενο υπόγειο πάρκιγκ.

Έχουμε ξαναγράψει για την άτυπη ομάδα «security» που εδρεύει εκεί και φροντίζει κάθε ευκαιριακό ή μόνιμο πελάτη-συνεργάτη, ό,τι σε κάνει και νιώθεις όμορφα.

Το πρωί, η καλύτερη, η ειλικρινής καλημέρα τους και το απόγευμα, το ευγενικό «salve» από τον «Έντι». Εκεί, είναι ασφαλές τόσο το «μωρό», το μαύρο 208 GTi με τους 208 ίππους, όσο και τα «εργαλεία» του περιοδικού, όπως τέτοιες ημέρες το Cupra.

Σήμερα Τετάρτη λοιπόν και αλλάζοντας το χρόνο αναχώρησης από τις 09:00 της συνήθειας στις 08:00, τρίβεις τα μάτια σου.

Cupra Formentor

Το λευκό Formentor, στην πρίζα!

Φορτίζουν το plug-in και αποδεικνύεται ότι το κάνουν καθημερινά, αξιοποιώντας το φορτιστή του αυτοκινήτου -για τα χύμα καλώδια, απαιτείται ο μισός χώρος αποσκευών, σε συνδυασμό με μια από τις πρίζες της εγκατάστασης. Δεν έχει ακόμα τοποθετήσει ο κ. Νάσος την εργοστασιακή παροχή ρεύματος, αλλά για τα plug-in όπως το ΧC40 και η 330e του γείτονα, αποδεικνύεται πως αρκούν οι τρείς ώρες από τις 06:00 που αναλαμβάνει η πρωινή βάρδια ευθύνης.

Έτσι ξαφνικά

Σύγχρονος ο Σ.Χ., όπως τα στελέχη της PSA που κάποτε, με παράδειγμα το DS 7, μας εξήγησαν τη λειτουργία της plug-in λειτουργίας στην καθημερινότητα τους, αλλά κακά τα ψέματα, δώσαμε μικρή σημασία.

Αναχώρηση από του Γκύζη λοιπόν με 33 χιλιόμετρα αυτονομία μετά από φόρτιση δύο ωρών και μέχρι το Κορωπί, μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος, καταναλώσαμε ρεύμα για 16 χιλιόμετρα, έχοντας και απόθεμα 17 χιλιόμετρα για τη επιστροφή μας.

Υπολογίζοντας σε 20 χιλιόμετρα τη διαδρομή, σε συνδυασμό με «τρίπλες-κοπάνα», επιλογή Σ.Χ., προσεγγίζοντας το θηρίο. Το συγκρότημα σύγχρονων κτιρίων της Νίκη Εκτυπωτική, όπου η Alpha Editions-Εκδοτική, με ευθύνη την έκδοση του 4Τ.

Ο ρυθμός; Προσεχτικός. Μπορείς όμως να τον βελτιώσεις από αύριο, αφού οι άνθρωποι μας φυσιολογικά θα έχουν τρεις ώρες στη διάθεση τους, οπότε θα αυξηθεί η αυτονομία.

Από πρίζα τοίχου και κυκλοφορούμε πλέον με τον σύγχρονο τρόπο, τόσο με το Cupra όσο και από αύριο με την DS. Έχοντας το πολύτιμο αγαθό (ακόμα) που θα μας επιτρέψει να εκδράμουμε, μεθαύριο, το ζεστό τριήμερο και ακόμα περισσότερες ημέρες, αξιοποιώντας έτσι το πλαίσιο τους.

Cupra Formentor

Θετική σκέψη…

Η περιορισμένη κίνηση τέτοιες ημέρες, επιτρέπει να δοκιμάσεις τη σύγχρονη μέθοδο που επιβάλλεται να καθιερώσεις στις μετακινήσεις αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Με την ευκαιρία, στον άδειο δρόμο, παρατηρείς ότι πολλά αλλάζουν.

«Φωτίζουν» τους δρόμους, σύγχρονα αυτοκίνητα με ανθρώπους, που πιο χαλαροί στηρίζουν με σιγουριά τις επιλογές τους και αλλάζεις ματιές ενδιαφέροντος και κατανόησης όπως άλλοτε.

Τότε με μια Alfa σε σχέση με μια BMW, σήμερα με το Formentor και δίπλα σου το αντίστοιχο 1.5, όταν ο νεαρός, πρώτος στο φανάρι, οδηγεί το ID.4 σε αυτό το σέξι γκρι χρώμα του γκρουπ και καμαρώνει. Υποστηρίζοντας την υπέρβαση, ενώ η κομψή κυρία με το «3008» απολαμβάνει υψηλή ποιότητα αισθητικής και κύλισης.

Κακά, τα ψέματα, αυτά τα Peugeot, τα «208», «2008» (έρχεται καταιγίδα με το νέο) και το «3008», σε κερδίζουν, έχοντας αλλάξει πολλά δεδομένα στην επιλογή του αυτοκινήτου. Στοιχεία που έχουν επηρεάσει ευρύτερα την αγορά.

Επαναλαμβάνουμε, νέα δεδομένα και πλέον αποδεικνύεται, με παράδειγμα την αξιοποίηση της τέχνης του plug-in με τα φορολογικά ατού, μέσα από μια σειρά από χρήσιμες συμπτώσεις._ Σ.Χ.

Cupra Formentor

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ