top icon
Blog

Αναζητώντας θετική ενέργεια

Πονάει όλο αυτό που ζούμε εδώ και 16 μήνες, αλλά προκύπτουν και θετικά στοιχεία

Είναι πολύ σημαντικό, ό,τι μείνει και ό,τι άλλο συναντήσουμε μελλοντικά, να έχει το θετικό πρόσημο που δικαιώνει την κοινωνία μας. Ακολουθείς τη διαδικασία εμβολιασμού και άλλες δραστηριότητες που εξελίσσονται ηλεκτρονικά, και θέλεις να γνωρίσεις τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη και να του σφίξεις το χέρι.

Επισκέπτεσαι το κέντρο του ΙΚΑ στο Χαλάνδρι, και υποκλίνεσαι για τη διαδικασία εμβολιασμού. Τα πάντα όλα όπως σε χειρουργική μονάδα βρετανικού νοσοκομείου. Με την ευγένεια των ιδανικών αποστάσεων, όπου ο επαγγελματισμός συναντάει το συναίσθημα. Ό,τι χαρακτηρίζει την επικοινωνία. Από την κ. Security, το βοηθητικό προσωπικό, μέχρι τους γιατρούς στο ιδιαίτερο διαμέρισμα του εμβολιασμού.

Σκέπτεσαι με δέος τη διαδικασία την προηγούμενη νύχτα. Το φαντάζεσαι σαν στρατιωτικό αυτοσχέδιο θάλαμο εξωτερικών ιατρείων. Καμία σχέση. Λάμπει γενικώς, και είναι σαφείς οι οδηγίες, με τον ήρεμο τρόπο που προδίδει εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποί σου, έστω για 5-10 λεπτά, προλαβαίνουν τις απορίες σου, οπότε έχεις και τις απαντήσεις στα όποια ήπια συμπτώματα, συνήθως στο δεύτερο 24ωρο. Αυτόματα σκέπτεσαι πως το ΕΣΥ βρίσκεται σε τροχιά εμπιστοσύνης, θυμίζοντάς σου και πόσες δεκάδες χιλιάδες έχεις επενδύσει σε ιδιωτική ασφάλιση και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι, άλλωστε, αλλά, ειδικά σε επίπεδο υποστήριξης στον ιδιωτικό τομέα, το χαμόγελο της υποδοχής -όποτε σπάνια προέκυψε- το έχεις πληρώσει χρυσάφι.

Στον δημόσιο χώρο δε στοιχίζει, ενώ αξίζει περιουσία, αφού έτσι αναβαθμίζεται και ο κοινωνικός μας πλούτος και η εικόνα μας προς τον ξένο, που αργά ή γρήγορα θα μας επισκεφθεί. Γεγονός πως διακοπές όπως στην Ελλάδα πουθενά, ούτε σε εξωτικούς προορισμούς, με τον Έλληνα να κάνει τη διαφορά.

EΣΥ εμβολιασμός

Επαλήθευση
Την εμπειρία της μίας φοράς, ακόμα και όταν συνδυάζεται με αντίστοιχα σχόλια φίλων, μπορεί να τη θεωρήσεις και σύμπτωση. Όχι όμως όταν η εικόνα είναι αντίστοιχη έπειτα από δεκαπέντε ημέρες και στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, συνοδεύοντας την ανήσυχη σύντροφο που επέλεξε το «μονόβολο». Επιλογή της η Johnson & Johnson και, μετά και τη δεύτερη εμπειρία, ξέρεις. Κάτι καλό θα μείνει στον τόπο μας από την καταστροφή.

Επιτέλους, προέκυψε σεβασμός στους ήρωες της περίθαλψης, αλλά και εμπιστοσύνη μεταξύ μας και σε σχέση με την πολιτική ηγεσία, που σε τέτοιες περιπτώσεις αποδεικνύεται υπερκομματική. Προδίδει πολιτισμό η δράση και η αντίδραση στην κρίση, ό,τι θα επαναφέρει και την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων στον τόπο μας. Εφόσον ισορροπήσει η υγεία, ακολουθεί, σε συνδυασμό μάλιστα, και η παιδεία, και τότε είναι μονόδρομος και η ευρύτερη ανάκαμψη.

Η ανεβασμένη ψυχολογία θα κάνει τη διαφορά, και ας σκεφτεί ο καθένας μας ότι ήδη λειτουργεί θετικά ο χώρος που υπηρετούμε.

Δεν είναι υπερβολή, ύστερα από πολλά χρόνια σκέπτεσαι και μακροπρόθεσμα, παρά το χάος σε φλερτ με την κόλαση. Η άμυνα όμως έχει και τα επιθετικά στοιχεία που απαιτούνται σήμερα, με άλλα λόγια ο καλός παίκτης είναι ο μαχητικός με δυναμικά στοιχεία, και όχι ένας φαντεζί που δεν αντέχει στο πιεστικό τζαρτζάρισμα.

Με την ευκαιρία
Ακούγεται, μεταξύ κρύου αστείου και σοβαρού-φαιδρού σχολίου, πως δεν είναι… τυχερός ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αποδεικνύεται όμως τυχερός ο τόπος μας με τον Μητσοτάκη στο τιμόνι. Η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται με μαεστρία το κακό που βρήκε τον πλανήτη, και να παραδεχτούμε ότι συγκρίσεις δεν προκύπτουν.

Τρομάζει και η ιδέα μιας άλλης κυβέρνησης τέτοιες ημέρες, που η ανθρωπότητα συμμετέχει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, με χαρακτηριστικά που ξεπερνούν και τον πέμπτο. Σχόλιό μας, για τη διαχείριση κρίσεων.

Σε πρώτο πρόσωπο
Γεγονός η βαθιά εκτίμηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που οδηγεί εξαιρετικά, ενώ στήριξε με έργο και full power την προσπάθεια του Λευτέρη Αυγενάκη για την επιστροφή του ΡΑ στο WRC.

Για τη συνέχεια…
Να ανεβεί η θερμοκρασία, να αυξηθούν οι εμβολιασμένοι και να βγάλουμε εισιτήρια για την πιο φιλόξενη κερκίδα του πλανήτη. Τα βουνά του Ράλλυ Ακρόπολις.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, με τον πλανήτη συνολικά σε ειδική διαδρομή-σκληρή δοκιμασία. Με διάρκεια που πληγώνει, και όποιος αντέξει…_ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ