top icon
Blog

Άνοιξη – πού, πότε;

Στα μέσα του Μάη μήνα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, και η επικαιρότητα πηγαίνει τέρμα γκάζι, συνήθως σε θολό τοπίο. Ο Σ.Χ. ψάχνει τον κόφτη στη μηχανή του και σχολιάζει…

Με τη σειρά, όμως, και ας αρχίσουμε με την ενημέρωση, οπότε και αποδεικνύεται ότι όταν αλλάξεις εύστοχα, δύσκολα επιστρέφεις. Λεπτομέρεια το τι συνέβη μέχρι χθες, σημασία έχει το σήμερα· πληκτρολογούμε, λοιπόν, «intronews.gr» και το απολαμβάνουμε. Νέοι, ωραίοι άνθρωποι, με τη δίψα να μεταφέρουν με σεβασμό και συνέπεια την πληροφορία, και τα πάντα όλα προσεγμένα στη λεπτομέρεια, με υπογραφή «Πέτρος Κωστόπουλος». Έρχεται φουριόζος, φεύγει καπελωμένος και στο μεταξύ οργώνει το κτίριο ακολουθώντας το δρομολόγιο «ισόγειο-3ος-1oς» και ξανά, όπως αν ήταν τα γραφεία μας σε ένα επίπεδο.

Με συμπάθεια στον φίλο μου τον Στέργιο, που διαθέτει ενέργεια περίσσευμα, αλλά είμαι φανατικός του «Back Door», που υπογράφει ο Νικόλας Μποζιονέλος. Ο «Μπόζιο», όπως τον αναφέρουμε σε . Τυπάρα της διπλανής πόρτας, με πολλά νούμερα τηλεφώνων σε όλες τις αποχρώσεις αποθηκευμένα στο κινητό του. Ιδιαίτερα ανήσυχος και, μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, συμφωνούμε ωστόσο στο πώς μεταφέρει την πληροφορία αλλά και στην ουσία της, με την είδηση να είναι αποκλειστική και έγκυρη.

Σημαντικοί οι αριθμοί, γεγονός σήμερα η «αλά-καρτ» ενημέρωση χωρίς ρεπορτάζ, οπότε το θέλεις το ωραίο κείμενο· το σεξ με τα πλήκτρα, όπως τα edito του Π.Κ., π.χ. τότε στο DT και αλλού, που παραμένουν η πεμπτουσία της επικοινωνίας. Αναβαθμίζει την πληροφορία και με την επιλεγμένη εικόνα και το προσεγμένο layout παίρνει τη σωστή διάσταση και λάμπει το περιεχόμενο. Ο Καββαθάς, ο Κωστόπουλος, ο Χατζάρας, οι εκδότες-γραφιάδες, πρώτα ταρακούνησαν με τα κείμενά τους, και στη συνέχεια δημιούργησαν επιχειρώντας. Για αυτό αστόχησαν; Δεν είναι της παρούσης – άποψη, άλλωστε, έχω μόνο για τις ΤΕ. Ίσως ο Π.Κ., που μισεί το παρελθόν, κάποια στιγμή εμπνευστεί και τοποθετηθεί, παρέχοντας ως και μάθημα σε ταλαντούχους για το τι δεν πρέπει να κάνουν και μέχρι πού να εμπιστεύονται…

Περί εμπιστοσύνης

Το πλέον σημαντικό, και αρκεί να εμπιστεύεσαι και να εμπνέεσαι, ώστε να δημιουργείς αφού αισθάνεσαι ασφαλής. Όπως εμείς στην Alpha Editions, παρά κάποια σπάνια ρεταρίσματα στις χαμηλές – εσωτερική, οικογενειακή υπόθεση.

Αντίστοιχα, με οδηγό την εμπιστοσύνη (και, κακά τα ψέματα, για πολλούς της γενιάς του ιδρυτικού ΠΑΣΟΚ, όπως η αφεντιά μου), σήμερα, όπως και το 2019, ψηφίζεις Ν.Δ. λόγω Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτόν εμπιστεύεσαι μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ένα Μ3-Quattro με κινητήρα Tesla, και έχεις τη σιγουριά ότι θα αντιδράσει σωστά και στη στραβή, όπως και έγινε, ενώ δεν κρύβεται ότι νοιάζεται, όταν νιώθεις έπειτα από καιρό υπερήφανος και στο πώς πατάει ο τόπος έξω από εδώ, στο εξωτερικό. Προβληματίζουν βέβαια τα στραβά, αλλά δε μετριάζουν την εκτίμηση, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Άλλωστε, στις απορίες για αστοχίες τύπου Πάτση κ.ά., όπως η συμμετοχή του Κ.Α.Κ. στα ψηφοδέλτια και οι υποκλοπές, θα απαντήσει η ιστορία. Γεγονός πως για τις υπερβολές συνεργατών του όπως είναι ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Εκτίμησή μας ότι υπερέχουν οι αρετές του Ανδρός με σημαία την εντιμότητά του. Είναι γεγονός πως κάποιοι συνεργάτες του, όπως στην Οικονομία και στην Άμυνα, λάμπουν, όπως και άλλοι σημαντικοί που επικοινωνούν με τακτ και στυλ το έργο τους και το όραμά τους για την επόμενη ημέρα.

Όπως η κ. Κεραμέως, που ήρθε στο «σπίτι», στο Κορωπί, σε ένα δύσκολο αλλά και καχύποπτο περιβάλλον της υγιούς παραγωγικής ενέργειας από ανθρώπους με τσαγανό, όπου κέρδισε τους πάντες. Με το λόγο της για το τι έγινε στην παιδεία και το τι προγραμματισμένα θα γίνει, αποφεύγοντας υπονοούμενα για μια χλωμή αντιπολίτευση. Συνολικά, εκφράζοντας ένα ιδιαίτερο στυλ που λείπει από την πολιτική σκηνή. Σεμνή και γοητευτική, με επιλογές του απέριττου σε κάθε διάσταση.

Ένας ζεστός άνθρωπος ορκισμένος να προσφέρει και, χωρίς αμφιβολία, η Νίκη Κεραμέως θα πάει και στο Μεταφορών αν της το ζητήσει ο πρωθυπουργός, όντας ταγμένη στη συνολική προσφορά, και όχι στην προσωπική διάκριση και προβολή.

Kerameos

Δεν το κρύβω, και αδιαφορώ για τις ενστάσεις που συχνά εκφράζουν απρέπεια, ότι ψηφίζω στην κυριολεξία Πιερρακάκη. Ο κυβερνητικός IT, με παγκόσμια εμβέλεια, μας «ξεβλάχεψε» και μας έβαλε στην πρίζα του εκσυγχρονισμού για μια καλύτερη καθημερινότητα σε σχέση με τον δημόσιο τομέα, που ακόμη βασανίζει αυτήν τη φιλελεύθερη χώρα, από όπου δε λείπουν το ταλέντο και η γνώση.

Πάω Κρήτη

Εννοείται πως αν είχα τη δυνατότητα θα πήγαινα στο Ηράκλειο να ψηφίσω τον Αυγενάκη. Ευεργέτης του Motorsport, και όχι μόνο. Είναι το έργο του σε σχέση με το ΡΑ, η μεταξύ μας σφιχτή χειραψία με ματιά που αναζητάει την ειλικρινή επικοινωνία και δεν αποφεύγει τη δική σου, στα κάγκελα του ΡΑ στη Λαμία. Με το λευκό «υπηρεσιακό» μπλουζάκι, όπως ακριβώς το δικό μου, του πλοηγού. Παρακολουθώ την ειδική του διαδρομή διεκδικώντας την ψήφο του απαιτητικού στο Ηράκλειο της Κρήτης, ακολουθώντας με συνέπεια ένα μοτίβο που δεν υποστηρίζουν όλοι οι συνάδελφοί του. Επικοινωνεί το τι έκανε με το χαρτοφυλάκιό του υπό μάλης, όπως την υπέρβαση ΡΑ, και προβάλλει όλο το κυβερνητικό έργο με τακτ και μαεστρία που δε συνάδει με τα Εγώ και τις υπερβολές συναδέλφων του. Τον παραδέχεσαι τον Λευτέρη Αυγενάκη και για τους συνεργάτες του και, κυρίως, για το πώς η ομάδα του, που προκύπτει από ανθρώπους της πολιτείας και ιδιώτες specialists, λειτουργεί έντιμα και δημιουργικά με παράδειγμα τη Motorsport Greece. Έχετε ξαναδιαβάσει τα παραπάνω, αλλά όταν οφείλεις ευγνωμοσύνη πρέπει να υπενθυμίζεις, ακόμα και αν γίνεσαι κουραστικός. Υπεράνω των δήθεν και των κανονισμών του comme-il-faut της υποκρισίας.

EKO Rally Acropolis

Την Τετάρτη μπορείς;

Γιορτή του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού απόψε στον Πειραιά, στο κορυφαίο λιμάνι της χώρας, στις 19.00 στην πύλη Ε9, με την Απονομή των Πρωταθλημάτων 2020-21. Οικοδεσπότης η ΟΜΑΕ και, χωρίς αμφιβολία, Μεσημέρης και Ψαρράκου θα διαχειριστούν με μαεστρία τη -λογικά- απουσία του ανήμπορου Προέδρου. Με τον Μιχελακάκη -που πλήγωσε βάναυσα την υγεία του υπηρετώντας το χώρο, έχοντας να ξεπεράσει και τερτίπια συνεργατών του- ποτέ δεν ξέρεις, όντας λάτρης της υπέρβασης του παραλόγου με Όσκαρ στο πείσμα.

Γεγονός πως ελικόπτερα και αλεξίπτωτα στις 19.00 παρεμβαίνουν άνευ εμποδίων. Η απονομή, σε χώρο κλάσης αμφίβιου WRC με χαρακτηριστικά F1, όπως το «World Champion Jet» της Seajets του Πρωταθλητή Μάριου Ηλιόπουλου. Ο «Μάριο», που οδηγεί με τέχνη και τσαγανό Πρωταθλητή σε Αναβάσεις, όπως και στο Αιγαίο. Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος επιχειρεί με ευφυΐα και ένστικτο νικητή, και παραμένουν σε αμηχανία πολυ-μορφωμένοι τραπεζίτες με βαριά ονόματα και μεταξωτές γραβάτες, όπως και ακριβά PC, όταν πρόσφατα τίναξε την μπάνκα στον αέρα. Δε θα μιζεριάσουμε και δε θα σχολιάσουμε σήμερα πού κατά τη γνώμη μας αστόχησε και πλήγωσε, έχοντας σβησμένες προσδοκίες για το τι θα μπορούσε να κάνει, αλλάζοντας από το «όλα ανάποδα» χωρίς ορατότητα, στο «πάμε εμπρός» με πλάνο και όραμα, όπως το κάνει επιχειρώντας.

OMAE

Γιορτάζουμε όμως απόψε, και δε θα συμμετάσχω, ακολουθώντας τη δεοντολογία που δεν προβλέπει να παρευρίσκεσαι φιλοξενούμενος σε χώρο ανθρώπου που επικρίνεις, όντας και στα χαρακώματα με τη διοίκηση της ΟΜΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που προσκληθήκαμε, το περιοδικό θα εκπροσωπηθεί υποδειγματικά. Μεταφέροντας μάλιστα την ατμόσφαιρα και τα παραλειπόμενα με το φακό, όπως αξίζει στους πρωταγωνιστές. Σε ειρηνική συνύπαρξη με τους διοικούντες, τους οργανωτές και τα στελέχη των εκδηλώσεων, με τους κριτές, τους τεχνικούς και τους χορηγούς, οικογένεια με τους αθλητές και τους συγγενείς τους.

Καλή επιτυχία απόψε, καλό βόλι την Κυριακή, και είναι μονόδρομος η παρουσία μας σε αυτές τις εκλογές. Η πλειοψηφία για να δικαιώσουμε μια επιτυχημένη τετραετία-απάντηση στην προηγούμενη με το αρνητικό πρόσημο, και κάποιοι (που σεβόμαστε) για να την αμφισβητήσουν και να διαμαρτυρηθούν, ακριβώς ό,τι επιβάλλει η Δημοκρατία, έργο των προγόνων μας._ Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ