top icon
Blog

Χρόνια πολλά, αγαπητές!

Η αγωνιστική «Κλειώ» και η δημιουργός κ. Ντένη Β. Θεοχαράκη σε συνάντηση, ευκαιρίας δοθείσης.

Οι γυναίκες γιορτάζουν κάθε μέρα, ως κόσμημα στην κοινωνία, όμορφες στην ψυχή και με ιδιαίτερη βαρύτητα στη ζωή μας, οπότε με χαρά τις τιμήσαμε προχθές, Παρασκευή 8 Μαρτίου. Γεγονός είναι ότι αποδεδειγμένα έχουν και την τέλεια γνώση για το εορτολόγιο.

Ο Θέμης Χαλκιάς είναι το αγωνιστικό μου βαφτιστήρι, πρωταθλητής στη ζωή, στους αγώνες και στο ράλλυ των πωλήσεων. Ο Χρήστος Colin, ένας «Γάλλoς»-Renault στο μάξιμουμ, του Πανεπιστημίου «Μανιατόπουλος». Όπως και ο Χρήστος Σκιρδής, αριστούχος της σχολής Πέτρου Τριανταφύλλη, με μεταπτυχιακό στην Τεορέν του Ομίλου Β. Θεοχαράκη, όπου boss είναι η κ. Ντένη Β. Θεοχαράκη.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Τίποτα στην τύχη

Τα προεόρτια έλαβαν χώρα την περασμένη Τετάρτη στη Λ. Πειραιώς, στο χώρο «Ελληνικός Κόσμος», όπου η κ. Ντένη Β. Θεοχαράκη εξέθεσε εικόνες με υψηλού επιπέδου ζωγραφική, συνδεδεμένες με την Τεοκάρ, το εργοστάσιο της Nissan-Νικ Ι. Θεοχαράκης στο Βόλο.

Το όραμα της οικογένειας Θεοχαράκη και η προσφορά τους στον Έλληνα αποδεικνύουν την υπερπροσπάθεια, όπου απεικονίζεται το δημιουργικό πάθος του αείμνηστου, τα μέγιστα χαρισματικού Γιάννη Ν. Θεοχαράκη. Σε κρεσέντο με την ορθή λογική για σεμινάριο και τις ανησυχίες του πατριάρχη, αδελφού του, Βασίλη Ν. Θεοχαράκη. Οι δυο τους είναι, αντίστοιχα, ο θείος και ο πατέρας της δημιουργού, και τυχεροί όσοι βρεθήκαμε «προχθές» εκεί.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Ανάμεσα σε αλλότριους, που δε γνώρισαν ούτε ως θεώρημα το κοσμηματοπωλείο στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Περιορίστηκαν, όμως, εξαφανίστηκαν στο κάδρο της μνήμης του πολύ παλιού Σ.Χ., που πριν από σαράντα χρόνια, με προτροπή Κ.Κ., που σεβόταν το εγχείρημα, είχε την τιμή να γνωρίσει από πρώτο χέρι όλη αυτή την προσπάθεια. Με πλοηγό τον φίλο του , forever boss, Τάκη Ι. Θεοχαράκη. Ο ίδιος, σημαντικό κομμάτι της Τεοκάρ.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Έργο με την εμπιστοσύνη των Ιαπώνων, που αντιμετωπίστηκε καχύποπτα από την ελληνική κοινότητα, η οποία βρέθηκε σε αδυναμία να διακρίνει -μήπως και μιμηθεί- τη διαφορετική προσέγγισή τους, που δεν εξελίχθηκε τελικά σε εθνική υπόθεση. Τέλεια φτιαγμένα τα Nissan Ν 12-13-14, όντας και σε εξαιρετικές τιμές, ανακούφιζαν τον καταναλωτή, κοσμούσαν τους δρόμους, άλλαξαν τις απαιτήσεις του Έλληνα σε εξοπλισμό, ενώ αναστάτωσαν και τον ανταγωνισμό. Τότε βρέθηκαν σε αμηχανία οι κυβερνητικοί, εγκλωβισμένοι στις ανασφάλειές τους.

Θα ξαναπάμε στην έκθεση της ΝΒΘ με ομάδα νέων συναδέλφων, μαζί με τον Νίκο Τσάδαρη, τον Πάνο Φιλιππακόπουλο, τον Αντώνη Κόλια ίσως, και άλλους γνώστες της εποχής. Όλοι τους με καθαρή και έντιμη σκέψη, και να η ευκαιρία ώστε να μας ξεναγήσει η δημιουργός, αναστατώνοντας μνήμες που απογειώνουν συναισθήματα.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Parlezvous Francais?

Η γαλλική είναι πλέον η επιχειρηματική γλώσσα της κ. Θεοχαράκη, που τη διαχειρίζεται ως κυβερνήτης της Renault στην Ελλάδα. Ανήμερα της εθνικής γιορτής -«για τη γυναίκα, ρε γαμώτο»- να ’μαστε στο βουνό, στου Colin τα λημέρια, για τη γνωριμία μας με την Eldon’s-Teoren Renault Clio R3. Όπλο που μοιράζονται οι Θέμης Χαλκιάς-Νικόλας Κομνός. Η «Κλειώ», μια σκληρά εργαζόμενη «κυρία» στη συντροφιά μας, και εδώ πρόκειται για άτυπο advertorial γραμμένο από τον Σ.Χ. με εικόνες Θάνου Ηλιόπουλου και Γιώργου Σταμάτη. Το layout από τον Χρήστο Σκιρδή. Τύπος που, όπως και ο Γιάννης Καραβάς του Ομίλου Συγγελίδη, ο Αργύρης Τούντας του άλλοτε Gruppo και ο Γιάννης Κάττωριτς της Ford, γνωρίζει, πέρα από το προϊόν, ότι η επικοινωνία δε συνδυάζεται με καταχωρίσεις και τη διανομή μετάλλου για το Π-Σ-Κ. Ούτε βέβαια με παραγγελίες Συγκριτικών Δοκιμών, καταπώς βολεύει.

«Σατανάς», λοιπόν, ο Χ.Σ., και «τέτοια σύνθεση, με τόσες συμπτώσεις, ούτε σε όνειρο», όπως σχολίασε και ο Mr Eldon’s, ο κ. Γιώργος Ντόντος, που συμμετέχει διακριτικά. Με τακτ, όπως το εκφράζει και οδηγώντας το ex-Χαλκιάς Sr-Nissan Sunny σε αγώνες με Ιστορικά.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Vive le Sport!

Ο καθρέφτης της φιλοσοφίας Renault στους αγώνες, με σήμα κατατεθέν το έμβλημα «RS» για ειδικές εκδόσεις. Συνδυασμός που αντέχει στο χρόνο και εκφράζεται περίφημα τόσο από το Halkias Racing team, με υπεύθυνο επικοινωνίας (και όχι μόνο) τον κ. Μάνο Ράλλη, που μας έλειψε, όσο και από την Τεορέν με DNA Θεοχαράκη, και βέβαια από την Colin Rallying με ευθύνη και για την «Κλειώ» R3 των Νικόλα Βιγκόπουλου και Ζακχαίου.

Τι άλλο στου Colin; Υπομονή, μείνετε συντονισμένοι…

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Μέχρι τότε, Κρυονέρι In-Out

O Θέμης έχει κέφι και προσαρμόζει με μπρίο και ασφαλή ενθουσιασμό την «Κλειώ» στον στενό δρόμο, εντυπωσιάζοντας. Κατ’ αρχάς τον Δημήτρη Α. Παπαδόπουλο-Θεοχαράκη δίπλα του, φιλοξενώντας αμέσως μετά και τη μητέρα του, κ. Ντένη Θεοχαράκη.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Η Ντένη με κράνος, και η μνήμη μάς ταξιδεύει στις ε.δ. της Χαλκιδικής με το δεξιοτίμονο Micra και στην Ανάβυσσο με το GTiR. Όπως και σε αναμνήσεις από δύσκολο σέρβις στον Κιθαιρώνα, στο ΡΑ του 1987 με τη Silvia. Στο κόκκινο τα συναισθήματα και οι απορίες με τους κύκλους σε ειδικές διαδρομές της ζωής, ως το απρόβλεπτο του ακατανόητου, που όμως δε συνάδει με τη στιγμή της προσαρμογής στο μπάκετ της «Κλειώς»…

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

«Πρόσεχε το δέντρο, νονέ», έρχεται νωρίς…

Σε συνδυασμό με τον «μπαμπάκο» του Λευτέρη και το «boss» του Λάμπρου, οι τρεις προσφωνήσεις-πιστοποίηση ότι δεν έγιναν όλα λάθος… Όμορφα στο μπάκετ, εξαιρετικά ασφαλείς με τον Νικόλα Κομνό του Γιάννη-ΤΡΙΜ δίπλα. Τύπος που αντιλαμβάνεται γενικώς, ενώ ειδικώς και οδηγεί. Το σημαντικότερο είναι ότι σέβεται, αποτέλεσμα της αγωγής του. Ανταπόδοση εμπιστοσύνης, άμεση προσαρμογή σε ρυθμό φωτογράφισης, και είναι σαφές.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

«Οι έξυπνοι οδηγούν Renault»

Σλόγκαν της ΜΑΒΑ με διαχρονική αξία, έργο του Νίκου Δήμου, κορυφαίου της διαφήμισης auto. Φίλος πραγματικός του ευεργέτη-ηγέτη «ΆλΜαν» και του πρύτανη K.K., ιδρυτή και ισόβιου εκδότη του . Πιστοποιείται λοιπόν σήμερα, παρακολουθώντας την «Κλειώ» σε πτήση στο χέρι του Χαλκιά, ως γάντι παραγγελία σε αυτά του Σ.Χ.

Τι να κρύψω; Θα ήθελα και θα μπορούσε να είναι Nissan Micra, αλλά είναι Renault Clio Rally3. Το αυτοκίνητο-πρόκληση και για τους ελληνικούς αγώνες, με ατού τα πληρώματα και τους τεχνικούς- συνδυασμοί ευθύνης σε σχέση και με τα Ford Fiesta, επίσης R3.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Ρισκάροντας

Επιπόλαιο να συγκρίνεις και να προχωρήσεις σε συμπέρασμα. Το 4κύλινδρο σύνολο της Renault φαίνεται να αποδίδει καλύτερα και, ως πρώτη εντύπωση, το Fiesta δείχνει πιο φιλικό και η «Κλειώ» περισσότερο απαιτητική. Ερωτεύσιμο το Fiesta, και για άλλα, πιο σοβαρά πράγματα η «Κλειώ», που επίσης προσφέρεται για τον νέο και για τον ώριμο. Το Fiesta είναι πιο ευέλικτο, όντας περισσότερο ένα Ν4 με σειριακό κιβώτιο. Σοβαρή η «Κλειώ», ένα σύγχρονο S2000 του ονείρου με κινητήρα που αποδίδει σε μεγάλο εύρος υψηλών στροφών. Αν μπορείς να διαλέξεις, ακολουθείς τη διαδρομή Χαλκιά σε δρόμο που επέλεξε πολύ πριν καθιερωθεί η κατηγορία. Αν Ford, θα έχεις σοβαρά σημεία αναφοράς κλάσης Νώντα Καρανικόλα, και, το κυριότερο, την άμεση στήριξη της M-Sport με αποδεδειγμένη ευαισθησία για τους ιδιώτες, και ειδικά για τον νέο αθλητή με ταλέντο.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Κακά τα ψέματα

Κέρδισαν λαχείο στο WRC και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την κατηγορία Rally3, σοβαρός λόγος ώστε να παρακολουθήσεις προσπάθειες ώριμων και νέων σε ένα πολύ σοβαρό πλαίσιο. Το τέλειο τεστ και για τα αντανακλαστικά της ΟΜΑΕ, που αρίστευσε. Περί κόστους; Ο Θέμης Χαλκιάς σε γαλλική μετάφραση και ο Νώντας Γ. Καρανικόλας σε αγγλικά με πολωνέζικο άρωμα, έχουν τις απαντήσεις.

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

Καλή αγωνιστική χρονιά…

… με γεγονός πως συνολικά τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα τύπου R πλησιάζουν τα είκοσι· με εξαιρετικούς στα μπάκετ και έμπειρους στα pits._ Σ. Χ.

Φωτογραφίες: Θάνος Ηλιόπουλος, Γιώργος Σταμάτης

Renault Clio R3 - Χαλκιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Renault Clio R3 - Χαλκιάς
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ